گناباد- ايرنا- معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي گناباد گفت: تعداد بيماران ديابتي شناسايي شده در شهرستانهاي گناباد و بجستان از يك هزار و 340 نفر در سال 1395 به چهار هزار نفر در سالجاري افزايش يافته است.

به گزارش ايرنا دكتر ايرج مرادي روز شنبه در كارگروه اشتغال و امنيت غذايي گناباد افزود: كم تحركي، تغيير سبك زندگي و نوع تغذيه از عوامل مهم ابتلا به بيماري ديابت به شمار مي رود.
وي اظهار داشت: با اجراي طرح تحول نظام سلامت و تشكيل پرونده الكترونيكي براي مراجعان در مراكز بهداشتي و درماني امكان شناسايي افراد مبتلا به بيماري ديابت افزايش يافته لذا يشترين تعداد اين بيماران طي پنج سال گذشته و در اجراي اين طرح شناسايي شده اند.
وي با اشاره به ارسال سند پيشگيري از بيماريهاي واگير به همه ادارات گناباد و بجستان گفت: بر اساس اهداف اين سند تا سال 1404 بايد تعداد اين بيماران در اين شهرستانها 25 درصد، مصرف الكل 10 درصد، كم تحركي و مصرف دخانيات نيز به ترتيب 20 و 25 درصد كاهش يابد.
مرادي، افزايش سگهاي ولگرد را از معضلات بهداشتي گناباد ذكر كرد و از اجراي طرح ضربتي مقابله با اين معضل خبر داد.
فرماندار گناباد هم گفت: بايد سند پيشگيري از بيماريهاي واگير در اولويت توجه ادارات و مسئولان اين شهرستان قرار گيرد و از ظرفيتهاي مجامع مشورتي بانوان و جوانان و تشكلهاي غير دولتي براي فرهنگ سازي در زمينه كاهش بيماريها و افزايش رويكرد تغذيه سالم بهره گرفته شود.
حامد قرباني افزود: بايد سگهاي ولگرد به نحوي كه تبعات اجتماعي به دنبال نداشته باشد، جمع آوري و معدوم شوند.
وي اظهار داشت: دولت تدبير و اميد در كنار توسعه و رونق اقتصادي توجه خاصي به بهداشت و درمان و ارتقاي سلامت جسمي و روحي مردم دارد و بايد با هم افزايي بين بخشي سطح آگاهي هاي عمومي مردم نسبت به بيماريها از جمله بيماريهاي غير واگير افزايش يابد.
شهرستانهاي گناباد و بجستان با 140 هزار نفر جمعيت زير پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشكي گناباد قرار دارند و به ترتيب در 287 و 278 كيلومتري جنوب مشهد واقع هستند.
2095/ 6053