حسین علیرضائی روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هزینه كشت آویشن از محل اعتبارات طرح های بیولوژیك آبخیزداری صندوق توسعه ملی تامین شد.
وی اضافه كرد: كشت آویشن از 3 روز پیش در ایستگاه تحقیقاتی - پژوهشی معرف زوجی گنبد واقع در 35 كیلومتری بخش مركزی شهرستان همدان آغاز شده است.
رئیس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان كرد: درحوزه بیولوژیك، كشت گونههای مرتعی و توسعه گیاهان دارویی با هدف اشتغالزائی و تغییر وضع معیشت آبخیزنشینان و بهره برداران محلی در اولویت طرح های این نهاد قرار دارد.
علیرضائی میزان اعتبار طرح های بیولوژیك حوزه آبخیزداری همدان را حدود 20 میلیارد ریال اعلام و سهم شهرستان همدان را از این اعتبار افزون بر 300 میلیون ریال عنوان كرد.
وی گفت: كشت گیاه داروئی آویشن بصورت دیم است و نیاز به آبیاری ندارد و در سال نخست قرق اعلام می شود و از سال دوم به بعد به بهره برداری می رسد.
به گفته كارشناسان، آویشن گیاهی است ضد نفخ كه موجب حرارت بدن و هضم غذا می شود و به عنوان گیاهی ضدعفونی كننده شناخته شده است.
محلول شست و شوی دهان كه حاوی آویشن باشد در درمان عفونت لثه موثر است و برای تهیه برخی از دهانشویه ها، خمیردندان ها نیز به كار می رود.
آویشن در درمان بیماری مجاری تنفس فوقانی از قبیل برونشیت و آسم تاثیرات مفیدی دارد و برای معالجه سرفه و گلودرد نیز استفاده می شود.
جوشانده آویشن برای درمان اسهال و پیچش روده توصیه شده است.
7526/
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۵
همدان- ایرنا- رئیس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: كشت گیاه دارویی آویشن در اراضی ملی روستای گنبد به وسعت 50 هكتار در حال اجرا است.