دكتر رضا باقری روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیوند ریه كه یك عمل جراحی پیچیده و خاص است هم اینك تنها در دو دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و مشهد در سطح كشور انجام می شود. در این چارچوب دانشگاه علوم پزكی مشهد منطقه شمال شرق كشور را زیر پوشش دارد.
وی ادامه داد: مركز پیوند ریه در دانشگاه علوم پزشكی مشهد چهار سال پیش فعالیت خود را آغاز كرد و طی دو سال اخیر سه مورد جراحی پیوند ریه در این دانشگاه انجام شده است. در این مركز سه نوع پیوند شامل 'پیوند یك ریه، دو ریه و قلب و ریه با یكدیگر' قابل انجام است.
این پزشك فوق تخصص جراحی توراكس طولانی شدن فرآیند رضایت از خانواده بیماران مرگ مغزی را یكی از علل تعداد كم پیوند ریه در مشهد و كشور ذكر و بیان كرد: ریه نخستین عضوی است كه هر چه زمان بین اعلام مرگ مغزی و انجام پیوند طولانی تر شود قابلیت پیوند را از دست می دهد.
وی گفت: پارسال از بین 35 بیمار مرگ مغزی تنها ریه دو بیمار مرگ مغزی شرایط اهدا و قابلیت پیوند را داشت. اگر اعضای بیمار مرگ مغزی ظرف 24 ساعت نخست اهدا شود می توان از تمامی آنها از جمله دو ریه، قلب، دو كلیه، كبد، پانكراس، روده و قرنیه برای نجات جان سایر بیماران استفاده كرد. پس از گذشت سه تا چهار روز تنها كلیه ها و در نهایت كبد بیمار مرگ مغزی امكان پیوند دارند.
دكتر باقری افزود: فقدان دستگاه 'اكمو' مورد نیاز در پیوند قلب و ریه یكی چالشها و موانع در این حوزه است. مسئولان وزارت بهداشت اخیرا قول تهیه این دستگاه را برای دانشگاه علوم پزشكی مشهد داده اند.
دانشگاه علوم پزشكی مشهد با 9 هزار دانشجو و 20 هزار نیروی بهداشتی و درمانی قطب پزشكی شمال شرق كشور به شمار می رود.
3027/1858
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۷
مشهد- ایرنا- رئیس تیم پیوند ریه در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: دومین مركز پیوند ریه در ایران پس از تهران در مشهد دایر است.