تهران- ايرنا- رئيس هيئت مديره موسسه نداي سلامت مرهم گفت: همه بيماران مبتلا به ناهنجاري هاي مادرزادي به پزشك دسترسي ندارند و گاهي تا آخر عمر با شكاف لب يا شكاف كام زندگي مي كنند در حالي كه اگر پزشكان به مناطق محروم بروند، درمان مي شوند.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، عبدالجليل كلانتر هرمزي استاد دانشگاه، فوق تخصص جراحي پلاستيك، موسس و رئيس هيئت مديره موسسه نداي سلامت مرهم روز يكشنبه در مراسم تجليل از برگزيدگان مسئوليت پذير اجتماعي و خيرين سلامت افزود: ما سال 87 كارمان را با 7 عضو موسسه مرهم، در بيمارستان 15 خرداد بخش ناهنجاري هاي همراه تولد، جمجمه، فك و صورت شروع كرديم.
وي ادامه داد: پزشكاني كه آن زمان جوان بودند، به آنها اعتماد شد و در يك كار خير اقدام به جراحي و درمان بيماراني كه از ناهنجاري ها رنج مي بردند كردند. حالا آنها جزو نيك مردان جامعه پزشكي شده و تعدادمان از 7 نفر به 700 نفر رسيده است.
رئيس هيات مديره موسسه مرهم اظهار داشت: به احترام مادران سرزمين ام از همه مي خواهم عنوان بيماري مادرزادي را از ذهنشان پاك كنند. اگر نوزادي با بيماري متولد مي شود تقصير مادر نيست. شايد بتوانم بگويم 50 درصد مشكل از پدر است و 50 درصد از مادر. پس بيماري هم پدرزادي است و هم مادرزادي. بياييد از اين پس به جاي بيماري هاي مادرزادي ازعنوان ناهنجاري هاي بدو تولد استفاده كنيم.
كلانتر هرمزي با اشاره به اينكه خيلي از پزشكان موسسه مرهم را، پزشكاني خير و جوان تشكيل داده اند و به صورت رايگان بيماران هدفشان را درمان و جراحي مي كنند، افزود: بايد به جوان ها اعتماد كنيم و در خيلي از قسمت ها مملكت را به دست آنها بسپاريم.
وي گفت: از آنجايي كه خيلي از روستاييان و مردم مناطق حاشيه نشين و دور افتاده قادر نبودند براي درمان به پايتخت بيايند و اينجا جايي براي ماندن نداشتند، تصميم گرفتيم ما به سراغ آنها برويم. از شمال و جنوب كشور گرفته تا شرق و غرب سفر مي كرديم و بيماران جامعه هدف موسسه مرهم را معاينه و معالجه مي كرديم.
كلانتر هرمزي ادامه داد: در اولين ويزيت به رامهرمز سفر كرديم و حدود هزار نفر در صف معاينه رايگان بيماري هاي جمجمه و فك و صورت، شكاف لب و كام و ناهنجاري هاي همراه تولد قرار گرفتند.
به گفته رئيس هيئت مديره مرهم، از آن پس سفرها و عمل هاي بعدي آنها در شهرها و روستاهاي مختلف شروع شد.
كلانتر هرمزي افزود: خيلي از بيماران ما بايد در دوره 3 تا 6 ماهگي عمل و مداوا مي شدند اما خيلي از آنها به دلايل مختلف حتي تا 48 سالگي با ناهنجاري بدو تولد و مشكلات ديگر زندگي مي كردند. يكي از آنها مردي بود كه تا سن 64 سالگي با بيماري شكاف لب زندگي مي كرد و من او را در راهروي يكي از بيمارستان ها پيدا كردم.
اين فوق تخصص جراحي پلاستيك در بخش ديگري از صحبت هايش تاكيد كرد: ما در سفري كه به كرمانشاه داشتيم ركورد جراحي شكاف لب در دنيا را شكستيم و 156 عمل شكاف لب را در 4 روز انجام داديم.
وي خاطرنشان كرد: سه هفته پيش ما يك ركورد ديگر نيز به جا گذاشتيم. در ايلام 157 نفر را در سه روز و نيم عمل كرديم كه يكي از دكترهاي تيم در يك روز 62 عمل شكاف لب انجام داد.

*هزار ميليارد كمك هاي خيرين
در ادامه اين مراسم عباس پورهاشمي عضو مجمع خيرين سلامت كشور نيز با حضور در جايگاه گفت: بخش سلامت حوزه متنوع و بزرگي است و دولت به تنهايي نمي تواند در اين بخش قدم بردارد. در واقع نه تنها در جامعه ما بلكه در خيلي از جوامع اين كمك مردم است كه به كمك دولت مي آيد تا مسائل و مشكلات حل شود.
وي ادامه داد: به لطف خدا ما در كشوري زندگي مي كنيم كه مردم متدين هستند و تاكنون نشان داده اند در همه زمينه ها چه در زمينه سلامت، فرهنگ وهرجايي كه دولت از مردم كمك خواسته است، حضور پيدا و به حل مشكل كمك كرده اند. امروزنسبت به گذشته حضور مردم در زمينه سلامت پررنگ و كارهاي ارزشمندي در اين زمينه انجام شده است، اما كافي نيست.
پورهاشمي افزود: ساليانه بيش از هزار ميليارد تومان خيرين در سراسر كشور به مجمع كمك مي كنند و در حال حاضر بيش از 300 دفتر در اين زمينه راه اندازي شده است. ما زمينه را در حوزه سلامت آماده كرده ايم و هركسي كه در اين زمينه مي خواهد كمك كند ما اين بستر را فراهم كرده ايم.
وي ادامه داد: بيش از 100 هزار خير ثبت شده داريم كه به مجمع كمك مي كنند و بيش از هفت هزار خير متدين در سراسر كشور حضور دارند كه داوطلبانه عضو مجمع شده اند. اما در استان تهران مشكلات بيشتر است.
پورهاشمي اظهار داشت: در حوزه بهداشت 270 پروژه قرار بوده كه به صورت مشاركتي انجام شود. بخشي را ما متقبل شويم بخشي را وزارتخانه و بخشي را نيز دانشگاه ها. از اين تعداد پروژه كه بسيار مهم و مربوط به نقاط محروم تهران است، بخشي انجام شده اما بخش ديگر هنوز باقي مانده و نياز به كمك همه است.
عضو مجمع خيرين سلامت گفت: به غير از اين پروژه ها در دانشگاه ها بيش از 40 هزار متر فضا در حال ساخت و ساز است كه 10 هزار متر آن خوابگاه است. اين كار اجرايي است اما اگر خيريني در اين زمينه كمك كنند مي توانيم اين مجموعه را زودتر در اختيار مردم قرار دهيم.

*890 خيريه در حوزه سلامت داريم
در ادامه محمدهادي ايازي معاون اجتماعي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: نزديك به 700 نفر در موسسه مرهم در نقاط محروم كشور خدمت مي كنند . موضوع سلامت مي تواند دغدغه مردم باشد و مشكلات مربوط به اين حوزه به مشاركت مردمي نيز نياز دارد. مشاركت مي تواند مثل ارائه تخصص و خدمت به مردم نيازمند باشد يا افراد خير كه با تامين منابع مالي قدم در اين راه بر مي دارند.
وي افزود: ما نزديك به 243 گروه هاي جهادي و داوطلب داريم كه در مناطق محروم كشور حضور پيدا مي كنند. افرادي كه بدون نام و نشان مشغول خدمت رساني به مردم هستند.
ايازي ادامه داد: حدود 723 سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت داريم كه در حال خدمت به مردم نيازمند هستند. حدود 890 خيريه در حوزه سلامت داريم كه با عشق و علاقه در حال ارائه خدمت هستند و دلسوزانه مشكلات بيماران را مطرح و به دنبال حل آن هستند.
اجتمام*ف ش*1193