بهزاد قره یاضی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره محصولات تراریخته افزود: در این شرایط كه مخالفان دولت به دنبال آن هستند، سویا، روغن نباتی، خوراك دام و غیره نایاب شده و قیمت مرغ و گوشت و شیر و ارزاق عمومی افزایش قیمت جهشی پیدا می كند، سپس عده ای می گویند كه دولت كارآیی ندارد. در این شرایط رسانه های فارسی زبان بیگانه نیز به جمع مخالفان پیوسته اند و از مصرف محصولات تراریخته در كشور ابراز نگرانی می كنند.
وی درباره علت مخالفت با استفاده از محصولات تراریخته اظهار داشت: فناوری هراسی و ایجاد ترس و وحشت در مردم همواره در طول تاریخ وجود داشته است. در گذشته برخی افراد به فرزندان خود واكسن تزریق نمی كردند و هنوز هم این افراد وجود دارند و همواره با فناوری مخالفت می كنند.
* تراریخته ها مورد تایید سازمان جهانی بهداشت هستند
رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران گفت: محصولات تراریخته حاصل پژوهش محققان و دانشمندان جهانی است و برای رفاه بشر تولید شدند و سازمان بهداشت جهانی و سازمان خواروبار جهانی سلامت نیز این محصولات را تایید كرده است. با این حال برخی افراد این موضوع را نمی پذیرند، در حالی كه سازمان بهداشت جهانی و سازمان خواروبار جهانی درباره محصولات تراریخته بیانیه های مشترك صادر كردند.
وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی به صراحت اعلام كرده كه تمام محصولات تراریخته موجود در بازار مورد تایید هستند و آزمون های ایمنی و سلامت را گذرانده اند و این آزمون ها درباره هیچ محصول غیر تراریختهای سابقه نداشته است.
* میزان واردات محصولات تراریخته به كشور
قره یاضی درباره میزان واردات محصولات تراریخته در سال جاری گفت: تا ابتدای آذر امسال، مجوز واردات 7.5 میلیون تن ذرت تراریخته توسط وزارت جهاد كشاورزی صادر شده و وزارت بهداشت نیز مجوز واردات روغن خام و تصفیه شده سویا برای روغن كشی را صادر می كند كه سالانه بین 2 تا 3 میلیون تن است.
وی ادامه داد: بر اساس تحقیق و تفحص مجلس در ابتدای سال 91، سالانه بین 3 تا 5 میلیارد دلار محصول تراریخته وارد كشور می شود. باید توجه كرد كه محصول تراریخته ای به جز ذرت، سویا، كلزا و پنبه برای مصارف روغن كشی یا خوراك دام وارد كشور نمی شود؛ زیرا به جز این محصولات، محصول تراریخته دیگری فعلا در بازار جهانی وجود ندارد. هرچند در آمریكا یونجه، كدو، خربزه درختی و چغندر قند تراریخته نیز در بازار مصرف وجود دارد، اما در بازار تجارت جهانی قرار نگرفته است.
* تقریبا 100درصد روغن سویای موجود در بازار جهان تراریخته است
وی بیان كرد: این محصولات مانند سویا تراریخته 100درصد بازار تجارت جهانی را اشغال كرده اند و بیش از 90 درصد روغن نباتی خوراكی و بیش از 85 درصد خوراك دام در كشور وارداتی است و در نتیجه واردات این محصولات اجتناب ناپذیر است. یعنی یا باید بگوییم به روغن خوراكی نیاز نداریم یا اینكه از محصولات تراریخته مانند همه كشورهای دیگر استفاده كنیم. در نهایت به نظر می رسد باید توجهمان به تولید داخل معطوف باشد.
اجتمام *9482 * 3063
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۵
تهران- ایرنا- رئیس انجمن ایمنی زیستی ایران گفت: برخی قصد دارند برای توجیه مخالفت خود با تولید ملی و داخلی محصولات تراریخته، تعرفه یا ممنوعیتی روی این محصولات گذاشته شود تا دولت نتواند این محصولات را تامین كند و تضعیف شود.