اسلام آباد-ايرنا - سركنسول جمهوري اسلامي ايران در شهر كراچي پاكستان گفت:صادرات كالا از ايران به پاكستان طي سال جاري و در مقايسه با سال گذشته 60 درصد افزايش يافته است.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا «احمد محمدي» در بازديد از چهاردهمين نمايشگاه بين المللي صنعت ساختمان پاكستان در شهر كراچي كه با حضور هشت شركت ايراني برگزار شد، از بازار صادراتي كشورهاي همسايه به عنوان ظرفيت قابل اتكا براي توليدكنندگان و صادركنندگان ايراني ياد كرد.
وي با درخواست از توليدكنندگان و صادركنندگان ايراني براي استفاده از فرصت حضور در بازارهاي كشورهاي همسايه به ويژه پاكستان، ادامه داد:در شرايط كنوني كه موضوع تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي و اشتغالزايي در كشور مطرح است، كشورهاي همسايه به ويژه پاكستان مي توانند به عنوان مقصد كالاي با كيفيت ايراني مطرح شود.
رايزن بازرگاني ايران در پاكستان نيز در اين خصوص گفت:صادرات ايران به پاكستان از آغاز سال تا پايان آبان به 860 ميليون دلار رسيد.
«محمود حاجي يوسفي پور» افزود:ميزان صادرات ايران به پاكستان در پايان آبان امسال به 860 ميليون دلار رسيد كه اين رقم در مقايسه با688 ميليون دلار كالاي صادر شده تا پايان مهرماه، رشد 25 درصدي را نشان مي دهد.
وي بابيان اينكه تراز تجاري ايران و پاكستان با مثبت 665 ميليون دلار به سود ايران است افزود:حجم مبادلات تجاري 2 كشور طي هشت ماه گذشته افزون بر يك ميليارد دلار برآورد شده است.
به گزارش ايرنا، چهاردهمين نمايشگاه بين المللي صنعت ساختمان پاكستان با حضور هشت شركت ايراني شنبه هفته جاري در محل نمايشگاه هاي بين المللي كراچي گشايش يافت.
اين نمايشگاه تا هفدهم دسامبر (دوشنبه 26 آذرماه) در شهر كراچي داير است.
در چهاردهمين نمايشگاه تخصصي صنعت ساختمان پاكستان در شهر كراچي 'Build Asia'، شركت هايي از ايران، آلمان، فرانسه، چين، مالزي، تركيه، هند و عربستان حضور دارند.
هشت شركت ايراني فعال در صنعت كولرسازي، لوازم گرمايشي و هيتر، عايق و نسوز، ساخت لوازم ساختماني، دستگيره در، دستگاه هاي ساختماني و ادوات بتن ريزي و شركت فعال در توليد آجر نسوز، آخرين توليدات و فناوري هاي خود را در اين نمايشگاه در معرض ديد علاقه مندان گذاشته اند.
شهردار كراچي نيز با حضور در محل غرفه هاي شركت هاي ايراني حاضر در نمايشگاه، از توانمندي شركت هاي ايراني بازديد كرده و در خصوص گسترش همكاري شركت هاي دو كشور اعلام آمادگي كرد.
«وسيم اختر» برگزاري اين رويدادها و حضور شركت هاي خارجي و كشورهاي همسايه در آن را موجب رونق و شكوفايي اقتصاد پاكستان و همبستگي بين كشورها عنوان كرد.
به گزارش ايرنا، حجم مبادلات بازرگاني ايران و پاكستان با وجود مشكلاتي نظير برقرار نشدن روابط بانكي، وجود مشكلات گمركي و موانع تعرفه اي و قرنطينه اي با 42.3 درصد افزايش نسبت به سال 1394 و 13.2 درصد افزايش نسبت به سال 1395 به يك ميليارد و 324 ميليون دلار در پايان سال 1396 رسيده است.
پاكستان به عنوان كشوري با جمعيت بيش از 200 ميليون نفر اگر چه خود، صادركننده مواد غذايي از جمله محصولات كشاورزي و دامي است، اما مي تواند به عنوان مقصد صادراتي محصولات ايران در زمينه هاي مختلف به ويژه لوازم ساختماني، كاشي، سراميك و سيمان باشد.
آساق**6125**1600