به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، علی اكبر سیاری، معاون وزیر بهداشت در دولت یازدهم روز دوشنبه در یك نشست خبری كه در بیمارستان مفید برگزار شد، افزود: كاهش مرگ زودرس نوزادان، كنترل بیماریهای عفونی با پوشش 95 درصدی واكسیناسیون، بهبود تغذیه و كاهش كم خونی فقرآهن، افزایش امید به زندگی از جمله دستاوردهای ایران طی 27 سال اخیر از بررسی سازمان جهانی بهداشت است.
وی با بیان اینكه سالانه 135 میلیون نوزاد در دنیا متولد می شوند و روزانه 15 هزار نفر نیز فوت می كنند، تصریح كرد: بر اساس نتایج بررسی پیشرفت سلامت در كشورها، در سال 1990، حدود 56 كودك در ایران سالانه فوت می كردند كه این میزان در سال 2017 به 15 كودك كاهش یافته است.
این فوق تخصص اطفال ادامه داد: اكنون به ازای هر هزار تولد زنده 9 نوزاد در كشور می میرند كه این شاخص از نظر سازمان بهداشت جهانی قابل قبول شناخته شده است.
وی اظهار داشت: شاخص آلودگی هوا در داخل خانه كه با گازكشی به صفر رسیده است، ایران را در رتبه 100 قرار داده و زایمان ایمن نیز كه ارتقا یافته از دیگر دستاوردهاست.
سیاری ادامه داد: در عین حال بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماریهای غیرواگیر به دلیل رشد چاقی، مصرف مواد دخانی و مواد مخدر صنعتی و اچ آی وی و ایدز و حوادث ترافیكی در ایران رو به افزایش است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
* مرگ 600 هزار كودك به علت روتاویروس
این استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: سالانه حدود 600 هزار كودك زیر پنج سال به علت روتاویروس در دنیال اسهال می گیرند و فوت می كنند. اكنون واكسن روتاویروس در بسیاری از كشورها تولید می شود تا از مرگ كودكان زیر پنج سال جلوگیری شود و ایران نیز این واكسن را وارد می كند.
* تولید داخلی واكسن روتاویروس ضروری است
معاون وزیر بهداشت در یازدهم اظهار داشت: در دوره ای كه مسئولیت در وزارت بهداشت بر عهده داشتم نامه ای به دولت و مجلس نوشتیم تا 500 میلیون تومان برای تولید واكسن روتاویروس اختصاص دهند، این كار عملی نشد در حالی كه تامین این واكسن از واجبات سیستم بهداشتی است. اكنون برای تولید واكسن روتاویروس هزینه زیادی لازم است و باید این واكسن به تولید داخلی برسد.
وی با بیان اینكه در كشور نوزادان به علت كم وزنی دچار مشكلات زیادی می شوند، اضافه كرد: نوزادی كه با وزن 400 گرم در دوره 25 هفتگی بارداری زنده می ماند مراقبت های زیادی می خواهد و عوارض چشمی، مغزی و قلبی پیدا می كند.
* آلودگی هوا عامل بیشترین مراجعات به بیمارستانها
سیاری خاطرنشان كرد: در فصول سرد، حساسیت ناشی از آلودگی هوا كه كودكان دچار حملات تنگی نفس و آسم می شوند بیشترین علت مراجعه به بیمارستانهاست كه باید تدابیری اساسی برای پیشگیری از عوارض ناشی از آلودگی هوا در كشور اتخاذ شود.
*حوادث و سوانح بیشترین علت مرگ كودكان ایرانی
رئیس چهاردهمین همایش بیماریهای شایع طب كودكان گفت: حوادث و سوانح بیشترین علت مرگ كودكان كشور است و اختلالات مادرزادی از دیگر علل است.
سیاری افزود: در حال حاضر بیماریهای عفونی در كودكان با پوشش واكسیناسیون كنترل شده به طوری كه در ایران سالی 10 هزار كودك به علت كزاز فوت می كردند و الان چنین آماری وجود ندارد.
وی درباره چهاردهمین همایش بیماریهای شایع طب كودكان گفت: این همایش 27 تا 30 آذر در بیمارستان مفید در راستای توانمندسازی متخصصان كودكان كشور، طرح مسائل و مشكلات كودكان و ارائه پیشرفتها و دستاوردهای علمی در این حوزه به صورت مقاله، كارگاه و پنل برگزار می شود.
سیاری افزود: در حوزه اورژانسها فوریتهای قلبی، فوریتهای نوزادان، فوریتهای تنفسی و مسمومیتها در نظر گرفته شده و در زمینه بیماریهای شایع هر ساله یك یا چند محور در زمینههایی همچون نوزادان، گوارش، كلیه، خون، تنفس، قلب و روماتولوژی مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرد.
وی تصریح كرد: امسال نشستی در زمینه مشكلات روانی كودكان كه به علت استفاده بیش از حد از فضای مجازی ایجاد میشود مطرح خواهد شد و برنامههایی در دستور كار داریم تا در آینده بیمارستان مفید آموزشهایی را برای خانوادهها به صورت آنلاین در نظر گیرند.
اجتمام *9022 * 3063
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۶
تهران- ایرنا- رئیس چهاردهمین همایش بیماریهای شایع طب كودكان گفت: بر اساس نتایج گزارش سازمان جهانی بهداشت در بررسی پیشرفت سلامت كشورها كه از سال 1990 تا 2017 در بین 130 كشور انجام شد، رتبه ایران از 100 به 58 ارتقا یافت.