تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۲

تهران – ايرنا – مطالعات اخير محققان ژاپني نشان مي دهد هنگام غروب، ‌ميزان ترشح هورمون هاي كاهش دهنده استرس كم مي شود و به همين دليل تاثير استرس بر برن در غروب شديدتر از صبح است.

به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري اسوشيتدپرس، محققان دانشگاه هوكايدو در ژاپن ميزان هورمون استرس، كورتيزول، را در 27 داوطلب سالم جوان اندازه گيري كردند. علاوه بر اين به ساعت بيولوژيكي منحصربفرد هر داوطلب و نحوه واكنش به عوامل استرس زا و جلوگيري از آن توجه شد.
سپس محققان اين داوطلبان را با موقعيت هاي استرس زا مواجه كردند تا ببينند آيا محور هيپوتالاموس- هيپوفيز – آدرنال (HPA) در زمان هاي متفاوت روز، پاسخ هاي مختلفي به استرس شديد مي دهد. اين محور مجموعه از فيدبك ها و تاثيرات پيچيده سه مولفه هيپوتالوموس، آدرنال و غده هيپوفيز است. در واقع محور HPA سيستم عصبي مركزي را به سيستم درون ريز متصل مي كند و زماني كه بدن با موقعيت استرس زا مواجه مي شود، اين محور فعال شده و بدن كورتيزول ترشح مي كند. از طرفي ميزان كورتيزول با ساعت بيولوژيكي در مغز كنترل مي شود.
نتايج اين آزمايش نشان مي دهد ميزان كورتيزول ترشح شده در صبح بسيار بيشتر از غروب است؛ بنابري ان استرس در غروب تاثير بيشتري بر بدن دارد.
نتايج اين مطالعه اطلاعات ارزشمندي را در زمينه مديريت استرس در اختيار محققان قرار مي دهد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Neuropsychopharmacology Reports منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440