اصفهان- ايرنا - ميزگرد 'راهكارهاي رفع بيماري سالك در ايران و اصفهان' روز دوشنبه با حضور چند تَن از پزشكان ، مسوولان و كارشناسان در خبرگزاري جمهوري اسلامي استان اصفهان برگزار شد.

به گزارش ايرنا، سالَك يك نوع بيماري پوستي است كه بر اثر گزش نوعي پشه خاكي به انسان منتقل مي‌شود.
18 استان در كشورمان از جمله اصفهان درگير اين بيماري هستند كه بر اساس آخرين آمار، ميزان ابتلا به سالك در سال هاي اخير 12 تا 13 هزار در هر سال در كشور بوده است.
شهرستان هاي آلوده به سالك در استان اصفهان شامل اردستان، نطنز، برخوار، شاهين شهر و ميمه، اصفهان(مناطق روستايي جنوب و جنوب شرق)، نايين، كاشان و آران و بيدگل با جمعيت حدود 700 هزار نفر است.
ميزان ابتلا به اين بيماري در استان اصفهان سال گذشته 920 و امسال حدود 2 هزار و يكصد مورد بوده است.
امسال اين بيماري در 2 نقطه سالك خيز استان اصفهان يعني ورزنه در شرق شهرستان اصفهان و خالدآباد نطنز با افزايش ناگهاني مواجه شد و نگراني هايي را براي مردم اين مناطق و مسوولان به وجود آورد.
در اين ميزگرد، كمال حيدري معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و رييس مركز بهداشت اصفهان، رضا فدايي مسوول بيماري هاي واگير مركز بهداشت اصفهان، حسينعلي نريماني رييس اداره بيابان اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان اصفهان، مجتبي محمدي عضو شوراي اسلامي شهر ورزنه و محمود گنجي پور بخشدار كويرات از توابع شهرستان آران و بيدگل حضور داشتند.
اين كارشناسان با اشاره به آخرين آمار و وضعيت سالك در استان و مناطق سالك خيز از جمله ورزنه و آران و بيدگل، مهمترين مشكلات موجود براي مبارزه با اين بيماري را كمبود منابع مالي، نبود انسجام و هماهنگي بين نهادهاي مرتبط و تنها بودن مركز بهداشت در اين بخش ذكر كردند.
آنها با بيان اينكه مواردي بسياري مانند مسائل بهداشت فردي و جمعي، تجميع نخاله ها و زباله ها، پساب ها و نزديك بودن منازل مسكوني به تاغزارها در شيوع اين بيماي تاثيرگذار است، بر پيشگيري از شيوع اين بيماري تاكيد و راهكارهاي آن را تامين منابع مالي مورد نياز براي از بين بردن منابع انتقال سالك، انجام پژوهش براي شناسايي عوامل ابتلا در هر منطقه و وجود پيوست سلامت براي اجراي طرح هاي مختلف عمراني عنوان كردند.
گزارش تكميلي اين ميزگرد روزهاي آينده در خروجي ايرنا قرار مي گيرد.
3011/6026/