به گزارش ايرنا مصطفي سالاري روز دوشنبه در حاشيه بازديد از آغاز عمليات لايروبي آببندانهاي بخش لشتنشاء شهرستان رشت در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه منبع اصلي تأمين آب كشاورزي قبل از احداث سد منجيل آببندانها بوده ، اظهار داشت: در سالهاي اخير عليرغم احداث سد، نياز آبي در برخي مناطق برطرف نشد و رسوبگذاري در بستر اين آب بندان ها موجب پايين آمدن حجم ذخاير موجود در استان و بروز نگراني براي كشاورزان شده است.
وي به تهيه طرح ساماندهي آببندانها از اواخر سال گذشته اشاره و خاطرنشان كرد: در تدوين اين طرح تمامي دستگاههاي اجرايي، قضايي و نظارتي در شوراي معادن و ستاد اقتصاد مقاومتي استان با جديت به مدت هشت ماه مشاركت كردند و هفته گذشته شيوهنامه ساماندهي و بهرهبرداري چندمنظوره از آببندانهاي استان تصويب و امروز نيز ابلاغ شد.
نماينده عالي دولت در گيلان با اشاره به اينكه حدود هزار و 800 آببندان در سطح استان مشمول اين طرح ميشوند گفت: با توسعه ابعاد در برخي از آببندانها و افزايش عمق آنها ميزان ذخيره آب براي كشاورزي به ميزان قابل توجهي افزايش پيدا ميكند.
استاندار گيلان تأمين آب كشاورزي را اولويت اول اجراي طرح ساماندهي آببندانها خواند وافزود: بهرهبرداري از طرحهاي اشتغالزايي اولويت دوم اجراي اين طرح محسوب ميشود.
وي اظهار داشت: عمليات لايروبي علاوه بر افزايش ذخيرهسازي منابع آب كشاورزي، توسعه در حوزههاي آبزيپروري، پرورش پرندگان آبي، گردشگري و فعاليت هاي اقتصادي با سرمايهگذاري بخش خصوصي را به دنبال دارد.
سالاري خاطرنشان كرد: دستگاههاي مختلف ميتوانند سرمايهگذاران و متقاضيان را با اولويت افراد بومي معرفي كرده تا پس از بررسيهاي اوليه مجوز لايروبي و فعاليتهاي اقتصادي به مدت پنج تا 10 سال صادر شود.
استاندار گيلان گفت: اميدواريم با اختياراتي كه به كارگروه شهرستاني درخصوص تصميمگيري براي آببندانها تفويض شده بتوانيم شاهد تحولي در ساماندهي آنها و افزايش ذخيره آب كشاورزي و استفادههاي اقتصادي كه ظرفيتهاي اشتغالزايي خوبي را در نواحي شهري و روستايي براي مردم ايجاد ميكند، باشيم.
وي خواستار مشاركت همه دستگاهها در اجراي صحيح اين طرح شد و افزود: اجراي اين طرح نه تنها هيچ گونه عوارض زيست محيطي ندارد بلكه سه برابر ذخيره سد شفارود كه حدود يكصد ميليون مترمكعب پيشبيني شده و با هزينه سنگيني در حال احداث است به منابع آبي مورد نياز كشاورزي استان اضافه ميكند.
7296/2007/
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۱
رشت - ايرنا - استاندار گيلان از ابلاغ شيوهنامه ساماندهي آببندانهاي استان و نيز افزايش 300 ميليون مترمكعبي ذخيره آب كشاورزي با اجراي اين طرح خبر داد.