سنندج - ايرنا - معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار كردستان گفت: يكي از دلايلي كه امكان قاچاق را بيشتر مي كند عدم ساماندهي مرز است و با ساماندهي آن مي توان از حجم قاچاق كاست.

به گزارش خبرنگار ايرنا حسين خوش اقبال شامگاه يكشنبه در نشست كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي، نظارت و مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان اظهار داشت: دستگاه هايي كه در مرز حضور دارند به ساماندهي كمك كنند چرا كه مرزها پيشاني نظام محسوب مي شوند و بايد در شان نظام جمهوري اسلامي باشد.
وي اضافه كرد: رفع نواقص و ضعف ها در مرز در اولويت قرار گيرد تا از قاچاقي كه از اين طريق صورت مي گيرد جلوگيري شود.
خوش اقبال از تعزيرات حكوكتي خواست با پرونده هايي كه در حوزه قاچاق تشكيل مي شود برخورد كند تا مردم نتيجه كار را مشاهده كنند و افزود: همه با قدرت و توان بيشتري از قبل با قاچاق مبارزه كنند.
وي با اشاره به شرايطي كه به دليل تحريم ها با آن مواجه هستيم گفت: در چنين زماني قاچاق ضربه به سرمايه هاي ملي و اقتصاد كشور است.

** 2290 فقره پرونده قاچاق در كردستان تشكيل شد
مديركل تعزيرات حكومتي كردستان هم در اين نشست گفت: از هفت هزار و 492 فقره پرونده اي كه در تعزيرات تشكيل شده 2 هزار و 290 فقره پرونده مربوط به قاچاق بوده است.
سيد نجيب حسيني اظهار داشت: تشكيل 2 هزار و 290 فقره پرونده در سال جاري در مقايسه با سال گذشته كه تعداد پرونده ها سه هزار و 200 فقره بوده نشان دهنده كاهش پرونده هاي قاچاق است.
وي اضافه كرد: از پرونده هاي قاچاق هزار فقره پرونده مربوط به قاچاق خروجي(خروج از كشور) است كه در مقايسه با پارسال كه بيشتر پرونده ها مربوط به قاچاق ورودي به كشور بود كاهش يافته است.
حسيني يادآور شد: بيشتر پرونده هاي قاچاق خروجي هم شامل سوخت، گوشت، مرغ، دام زنده و جگر بوده است.
وي افزود: امسال 64 فقره پرونده قاچاق دام براي قاچاق هزار و 10 راس دام در تعزيرات تشكيل شد.
مديركل تعزيرات حكومتي كردستان گفت: از پرونده هاي تشكيل شده 468 فقره پرونده با 958 هزار و 239 ليتر مرتبط با قاچاق سوخت بوده است.
وي با اشاره به اينكه 303 ميليارد و 632 ميليون و 384 هزار ريال پرونده محكوميت صادر شده است، اظهار داشت: 128 ميليارد و 906 ميليون و 660 هزار ريال از پرونده هاي به نتيجه رسيده وصول شده است
حسيني با اشاره به اينكه تعداد پرونده هاي تجديد نظر به 125 پرونده كاهش يافته است دليل آن را اجراي قانوني دانست كه در صورت گذشت محكوم عليه از حق تجديدنظر مي تواند شامل 25 درصد تخفيف در حكم شود.
** 49 باند قاچاق در كردستان متلاشي شد
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان هم در اين نشست گفت: اكنون كه كشور درگير تحريم هاي ظالمانه غرب و جبهه استكبار قرار گرفته است به خوبي مي توان از ظرفيت مرزها بهره برد.
علي خداويسي با اشاره به اينكه قاچاق در اين شرايط بيشتر به اقتصاد كشور آسيب مي زند اظهار داشت: مي توان از مرزها براي شكوفايي اقتصاد و توسعه صادرات بهره گرفت.
وي خبر از متلاشي شدن 49 باند قاچاق در سال جاري داد و گفت: پارسال 41 باند متلاشي شده بود كه در مقايسه 19 درصد افزايش يافته است.
وي اضافه كرد: ميزان كشفيات قاچاق سوخت هشت ماهه يك ميليون و 308 هزار و 407 ليتر بوده است كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته كه 269 هزار و 662 ليتر بوده شاهد رشد 385 درصدي هستيم.
خداويسي افزود: ميزان كشفيات قاچاق لوازم صوتي و تصويري در هشت ماهه امسال هزار و 208 دستگاه بوده كه در مقايسه با 11 هزار و 128 دستگاه مدت مشابه پارسال 89 درصد كاهش ديده مي شود.
وي گفت: اسفند امسال همايش اقتصاد پنهان در استان هاي غربي در استان كردستان برگزار مي شود.
مدير توسعه بازرگاني سازمان جهاد كشاورزي كردستان هم در اين نشست گفت: پنج هزار و 695 راس دام توسط هنگ مرزي و نيروي انتظامي كشف شده كه كارشناسان اين اداره آن را تحويل گرفتند.
شهريار حنيفي اضافه كرد: خروج دام زنده از مرز يكي از مشكلات جدي است كه فعلا به دليل شرايط جوي كاهش يافته است.
وي همچنين اظهار داشت: 440 واحد توليدي بخش كشاورزي فاقد گاز براي بهره مندي از گاز معرفي شده اند.
رئيس پليس آگهي فرماندهي انتظامي كردستان هم گفت: امسال 146 هزار و 787 بطر مشروبات الكي در استان كشف شد.
سرهنگ جمال سلماني اضافه كرد: با اينكه اين ميزان در مقايسه با سال گذشته كاهش يافته است اما هنوز استان كردستان در زمينه كشف مشروبات الكي اولين استان در كشور است.
6108