محسن يكتاپور روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، از جذب دانش آموختگان رشته هاي شيلاتي بوسيله پرورش دهندگان به عنوان مهم ترين گام در راستاي علمي كردن فعاليت هاي آبزي پروري نام برد.
وي از توليد حدود پنج تن ميگوي پرورشي از سطح هرهكتاراستخر به عنوان يكي از چشم اندازهاي كوتاه مدت نام برد و افزود: بعضي از پرورش دهندگان اين استان با استفاده از جديد ترين فن آوري ها و همچنين غذاهاي استاندارد موفق به توليد چند برابر اين رقم نيز شده اند.
مديركل شيلات هرمزگان با تاكيد بر بهداشت سايت هاي پرورش ميگو و كارگاههاي توليد كننده لارو ميگو از پرورش دهندگان خواست براي جلوگيري از آلوده شدن مزارع ميگو به بيماري هاي مختلف ازجمله لكه سفيد ارتباط خود را با كارشناسان اداره كل دامپزشكي و اين اداره كل تقويت و به روز كنند.
يكتاپور با تشريح برنامه هاي دولت دوازدهم در حمايت از پرورش دهندگان ميگو و ماهي در قفس خاطرنشان ساخت: هماهنگي بين كارشناسان ياد شده با پرورش دهندگان موانع توسعه اين صنعت را از ميان برمي دارد.
اين مقام مسوول با اشاره به سابقه و توانايي هاي هرمزگان درزمينه پرورش ميگو و شناسايي 50هزار هكتار زمين مستعد پرروش ميگوو همچنين توليد 100هزارتن ماهي درقفس در طول900كيلومتر نوار ساحلي ( درياي عمان و خليج فارس) و همچنين 400كيلومتر سواحل جزيره هاي چهارده گانه اين استان پيش بيني كرد تا پايان برنامه ششم توسعه ميزان توليد اين آبزيان به چند برابر افزايش يابد.
مديركل شيلات هرمزگان از پيشرفت و هماهنگي اين چرخه شامل كارگاههاي توليد پست لارو، بچه ميگو و همچنين واحدهاي عمل آوري و بسته بندي و شركت هاي صادراتي ميگو و ماهي در قفس به عنوان مهم ترين امتياز براي فعالان اين صنعت نام برد.
يكتاپوربا بيان اينكه براي تامين لارو(بچه ميگو) با كيفيت مورد نياز مزارع پرورش ميگونيازبه مولدين سالم داريم ابراز داشت: دراين زمينه نياز به نوعي 'كرم خوني يا شني دريايي' براي تغذيه سالم مولدين است.
وي از فراهم شدن مقدمات لازم براي توليد اين غذاي زنده وارداتي مورد نياز مولدين پرورشي به عنوان اولين گام در زمينه علمي كردن صنعت ميگوي پرورشي با همكاري بخش خصوصي نام برد و گفت: دراين راستا پروانه تاسيس يك شركت به ظرفيت توليد سالانه شش هزار و 500 كيلوگرم صادر شده است .
'بر اساس آمارهاي منتشره استانداري و سازمان برنامه و بودجه هرمزگان؛ رتبه اول توليد ميگوي پرورشي به ميزان 15هزارو 333 تن درسال و همچنين ركورد توليد در واحد سطح به مقدار 20تن درهكتار به شيلات اين استان اختصاص دارد.'
دراين اطلاعات از فعاليت هاي شيلاتي به عنوان يكي از چند بخش مهم و تاثيرگذار در اقتصاد، اشتغال، توليد و صادرات هرمزگان ياد شده كه با فعال شدن همه ظرفيت هاي اين حوزه مي توان بخش زيادي از مشكل بيكاري اين استان را برطرف كرد.
در اين اطلاعات اضافه شده است: هرمزگان با 22 بندر صيادي و صيد سالانه 260 هزار تن انواع آبزي، 30 درصد بنادر صيادي و 36 درصد صيد انواع آبزيان كشور را به خود اختصاص داده كه اين نشان از جايگاه و اهميت فعاليت هاي شيلاتي در اين استان دارد.
براساس اين اطلاعات، شيلات هرمزگان توانسته براي 34 هزار نفر به صورت مستقيم و افزون بر 53 هزار نفر نيز به صورت غيرمستقيم اشتغال ايجاد كند كه با توجه به جذب سرمايه گذاري صورت گرفته در زمينه احداث سايت هاي پرورش ميگو و پرورش ماهي در دريا ( ماهي در قفس هاي دريايي) اين ميزان رو به افزايش است.
6149 /6048
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۴
بندرعباس- ايرنا – مدير كل شيلات هرمزگان گفت:علمي كردن فعاليت هاي شيلاتي با هدف افزايش توليد در واحد سطح و گسترش سطوح زير كشت ميگو و ماهي در قفس (پرورش ماهي در قفس هاي دريايي) از محوري ترين برنام هاي اين اداره كل است.