بيرجند - ايرنا - مدير گروه خدمات بيمه كشاورزي خراسان جنوبي گفت: در سال زراعي 96 – 97 ميزان غرامت خسارت بهره برداران بخش كشاورزي استان تاكنون 166 ميليارد ريال تعيين شده كه هنوز ادامه دارد و در انتظار پرداخت است.

جواد غنچه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از اين ميزان 26 ميليارد و 900 ميليون ريال در بخش زراعت، 116 ميليارد و 400 ميليون ريال در بخش باغي، 2 ميليارد و 290 ميليون ريال در بخش طيور، 19 ميليارد و 990 ميليون ريال بخش دام و 590 ميليون ريال خسارت هايي است كه به تنه درختان وارد شده است.
وي تعداد پرونده هاي خسارت را 25 هزار و 650 فقره عنوان كرد و گفت: از اين تعداد 130 پرونده مربوط به تنه هاي درخت، هشت هزار و 890 دام سبك، 9 پرونده طيور، 14 هزار و 195 پرونده باغات و 2 هزار و 106 پرونده مربوط به بخش زراعت هستند.
مدير گروه خدمات بيمه كشاورزي خراسان جنوبي اظهار داشت: تاكنون 19 ميليارد و 990 ميليون ريال از خسارت هاي بخش دام سبك پرداخت شده و 2 ميليارد و 290 ميليون ريال از غرامت خسارت در بخش طيور نيز هفته آينده واريزي خواهد شد.
وي بيشترين ميزان خسارت وارده به بخش كشاورزي را مربوط به شهرستان قاينات با 41 ميليارد ريال دانست و عنوان كرد: چون سطح بيمه پذيري در اين شهرستان بيشتر از شهرستان هاي ديگر است ميزان خسارت بيشتر خودنمايي مي كند.
غنچه يادآور شد: همچنين شهرستان سرايان با 29 ميليارد ريال غرامت، نهبندان با 19 ميليارد ريال و بشرويه با 18 ميليارد و 890 ميليون ريال بيشترين ميزان خسارت و غرامت را به خود اختصاص داده اند.
وي با بيان اينكه پايين ترين غرامت ها مربوط به شهرستان هاي زيركوه و خوسف است يادآور شد: شهرستان زيركوه چهار ميليارد و 400 ميليون ريال و خوسف چهار ميليارد، 700 ميليون ريال و هفت ميليارد ريال فردوس غرامت تعيين و پرداخت شده است.
مدير گروه خدمات بيمه كشاورزي استان خراسان جنوبي تاكيد كرد: بيشترين مبالغ غرامت ها مربوط به زيربخش باغات بوده است.
وي با بيان اينكه 20 عامل خسارت در بخش كشاورزي و دامداري تحت پوشش بيمه كشاورزي است گفت: باران بي موقع و مداوم در زمان تلقيح درختان، تگرگ، حمله پرندگان، سرما و يخبندان پاييزه و بهاره و زمستانه، سيل، طوفان، عدم تامين نياز سرمايي، عارضه آفتاب سوختگي، گرما و باد گرم، گرمازدگي ميوه در برخي محصولات به ويژه پسته و زرشك، وزش بادهاي گرم به هنگام باز شدن گل ها و خشكسالي از جمله اين عوامل هستند.
غنچه افزود: از ميان 20 عامل خسارت زاي بخش كشاورزي در استان به ترتيب چهار عامل سرما، يخبندان، تگرگ و طوفان بيشترين ميزان خسارت را در سال زراعي گذشته به بار آورده است.
7557 * 6054