قم-ایرنا- آیین شمع گردانی خادمان حرم مطهر حضرت معصومه(س)، سه شنبه شب همزمان با شام وفات كریمه اهل بیت(ع) در شبستان امام خمینی این مكان مقدس برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این آیین حضرات آیات سید محمدعلی علوی گرگانی از مراجع عظام تقلید، سید هاشم حسینی بوشهری عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، محمدجواد فاضل لنكرانی و سید احمد خاتمی از استادان حوزه علمیه و سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س)، فضلا و طلاب، سید محمدرضا هاشمی سرپرست استانداری و جمعی از مسئولان استان، زائران و مجاوران حرم مطهر كریمه اهل بیت(ع) حضور داشتند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در جمع عزاداران با تاكید بر ضرورت شناخت اهل بیت(ع) گفت: باید بدانیم حضرات معصومین چه حقی برعهده ما دارند و وظیفه خود را در قبال این بزرگواران به‌ درستی انجام بدهیم.
آیت ‌الله سید هاشم حسینی بوشهری خاطرنشان كرد: فاصله گرفتن از اهل ‌بیت(ع) هلاكت انسان را به دنبال دارد و تمام خیرات یك انسان در پرتوی ولایت ائمه اطهار(ع) رقم می‌ خورد.
وی افزود: بر اساس حدیث ثقلین، اهل ‌بیت(ع) در حقیقت همتای قرآن كریم هستند و دو یادگار بار ارزش رسول خدا(ص) در میان امت اسلام، قرآن و اهل‌ بیت(ع) است.
وی اظهار كرد: قرآن كریم و اهل‌ بیت(ع) نجات ‌بخش انسان ‌ها در روز قیامت هستند و بر اساس آیات قرآن و روایات؛ معرفت، شناخت و محبت اهل ‌بیت(ع) تنها راه نجات و رهایی در روز محشر می ‌باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان كرد: وظیفه ما در قبال وجود بابركت بانوی كرامت بسیار سنگین است و باید قدردان آن باشیم؛ ایشان پس از امام رضا(ع) كه یك امام معصوم هستند، برترین و بالاترین مقام را در میان فرزندان امام موسی كاظم(ع) دارند.
در این آیین خادمان حرم مطهر با روشن كردن شمع در شبستان امام خمینی حرم مطهر حضرت معصومه(س) اجتماع و شاعران و مداحان اهل بیت در سوگ آن بانوی كریمه مرثیه سرایی كردند.
قم طی دیشب و امروز در سالروز وفات دختر هفتمین پیشوای شیعیان جهان غرق در سوگ و ماتم بود و زائران بانوی آب و آینه و عاشقان خاندان عصمت و طهارت با برپایی مجالس گوناگون عزاداری در سراسر این استان، در غم این مصیبت بزرگ اشك ماتم ریختند.
حضرت فاطمه معصومه(س) در روز اول ذی القعده سال 173 هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود؛ آن حضرت در خاندانی كه سرچشمه علم، تقوا و فضایل اخلاقی بود، پرورش یافت؛ پس از آن كه پدر بزرگوارش امام موسی كاظم(ع) به شهادت رسید از محضر برادر بزرگوارش امام رضا(ع) بهره برد.
طاهره (پاكیزه)، حمیده (ستوده)، بِره (نیكوكار)، رشیده (حد یافته)، تقیه (پرهیزگار)، رضیه (خشنود از خدا)، مرضیه (مورد رضایت خدا)، سیده صدیقه (بانوی بسیار راستگو)، سیده رضیه مرضیه (بانوی خشنود خدا و مورد رضای او)، سیده نساء العالمین (سرور زنان عالم)، محدثه و عابده از لقب های ایشان می باشد.
لقب معصومه از سوی امام رضا(ع) به این بانوی والامقام اسلام داده شده است، علامه مجلسی در این باره می گوید: امام هشتم شیعیان(ع) در جایی فرمودند كه «هركس معصومه را در قم زیارت كند، مانند كسی است كه مرا زیارت كرده است.»
پس از ورود امام رضا(ع) در سال 200 هجری قمری به خراسان، حضرت معصومه(س) بعد از یك سال، برای دیدار برادر به همراه كاروانی از شهر مدینه به سمت ایران حركت كرد و در 23 ربیع الاول وارد قم شد.
آن حضرت در این شهر مورد استقبال عده بسیاری از مردم مشتاق و شیفته اهل بیت(ع) قرار گرفت و پس از 17 روز اقامت در منزل موسی ابن خزرج كه به «بیت النور» شهرت یافت، در 10 ربیع الثانی سال 201 هجری قمری دیده از جهان فرو بست.
7406/ 1175/