یزد - ایرنا - مدیر جهاد كشاورزی ابركوه گفت: 10 میلیارد ریال بودجه برای مرمت و بازسازی 11 رشته قنات‌ شهرستان كه سالانه 6.5میلیون متر مكعب آب مورد نیاز 500 هكتار اراضی را تامین می‌كند، نیاز است.

مهدی غیب الهی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از آغاز فعالیت چاه‌ های كشاورزی شهرستان پس از اجرای طرح خاموشی یك ماهه به خبرنگار ایرنا افزود: این قنات ها 126 كیلومتر طول دارد و برای افزایش آبدهی این منابع نیاز به تخصیص اعتبار هست.
به گفته این كارشناس ارشد بخش كشاورزی، ابركوه 200 سال قبل بیش از 120 رشته قنات داشت كه به مرور زمان بر اثر كاهش بارندگی، خشكسالی ،حفر چاه های عمیق، برداشت بی رویه در منطقه و حوزه شمال فارس تعداد این سازه ها به تدریج كاهش یافت.
غیب الهی، اظهار كرد: كشاورزان منطقه به دلیل تداوم حدود 2دهه خشكسالی و با توجه به كاهش بارندگی و برداشت بی‌رویه آب با كمبود این ماده حیاتی ارزشمند دست‌ و پنجه نرم می‌كنند.
این مسئول ادامه داد: با توجه به كم‌آبی به دلیل عرصه های وجود متعدد بیابانی، زنگ خطری است كه باید مورد توجه بیشتر كشاورزان و بهره برداران قرار گیرد.
وی یادآورشد : كشاورزان برای افزایش بهره وری از آب ضمن اعمال مدیریت در برداشت، از افت سطح بیشتر سفره های زیر زمینی جلوگیری كنند و سیستم آبیاری نوین را هم مورد توجه قرار دهند .
وی با اشاره به اینكه با اجرای طرح آبیاری نوین نیمی از راندمان آبیاری افزایش می‌یابد ، ادامه داد: اجرای سامانه‌های آبیاری نوین در این شهرستان با توجه به شرایط كم‌ آبی و افت سطح آب‌های زیر زمینی ضروری است.
غیب الهی از كشاورزان خواست با اجرای سامانه آبیاری نوین در مزارع و باغ‌ها از هدر رفت آب جلوگیری كنند.
این مسئول ادامه داد: تاكنون برای استفاده بهینه از آب در بخش كشاورزی با حمایت‌ها و كمك‌های بلاعوض دولت سه هزار و 500 هكتار از باغ‌ها و اراضی زیر كشت طی سال‌های گذشته به سیستم آبیاری نوین تجهیز شد.
مدیر جهاد كشاورزی ابركوه اضافه كرد: جلوگیری از برداشت بی‌رویه و هدر رفت آب و افزایش راندمان در بخش كشاورزی از مزایای اجرای این طرح است.
این كارشناس كشاورزی با اشاره به اجرای مرحله نخست توقف برداشت 30 روزه آب از 648 حلقه چاه های كشاورزی شهرستان گفت: كشاورزان در میزان بهروه وری و مدیریت درست برداشت آب تلاش مضاعفی نیز داشته باشد.
غیب الهی افزود: سالانه 150 میلیون مترمكعب از منابع آب‌های زیر زمینی دشت ابركوه استحصال می‌شود و 84 درصد آن در بخش كشاورزی و بقیه در بخش صنعت، شرب و بهداشت به مصرف می‌رسد.
وی با اشاره به اینكه بخش كشاورزی ابركوه، بیش از 35 درصد اشتغال را به خود اختصاص داده است، تأكید كرد: این شهرستان در تولید برخی محصولات مقام نخست و یا دوم را در استان یزد دارد.
آب مورد نیاز 15هزار هكتار سطح زیر كشت این شهرستان از 648 حلقه چاه كشاورزی و 11رشته قنات تأمین می شود كه با مصرف این میزان آب 190 هزار و 200تن محصول زراعی و باغی در این شهرستان تولید می شود.
مركز شهرستان 53 هزار نفری ابركوه در140كیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
7540/ 2047/