الجزیره- ایرنا- روزنامه «الخبر » الجزایر امروز چهارشنبه نوشت، برخی كشورهای عربی و از جمله الجزایر و تونس در حال رایزنی با دیگر كشورها برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب هستند.

به گزارش ایرنا، الخبر به نقل از یك منبع آگاه در ریاست جمهوری تونس كه از آن نامی نبرد، نوشت، برخی كشورهای عربی و از جمله تونس و الجزایر در حال هماهنگی با هم هستند تا بار دیگر سوریه به اتحادیه عرب بازگردد.
الخبر افزود، خبرگزاری اسپوتنیك روسیه نیز به نقل از یك منبع تونسی نوشت، «الباجی قاید السبسی » رئیس جمهوری تونس طی نشست سران عرب در بیروت، مشورت هایی با مقام های عرب انجام می دهد تا آن ها را قانع كند «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه به نشست سران عرب در تونس در ماه مارس دعوت شود.
«خمیس الجهیناوی» وزیر خارجه تونس اواخر مهرماه گذشته سوریه را كشوری دارای جایگاه خاص در جهان عرب دانست و گفت، جهان عرب به سوریه یكپارچه نیاز دارد.
روزنامه دولتی «الاهرام» مصر نیز اواخر مهرماه در مقاله ای با عنوان «سوریه چه زمانی به اتحادیه عرب باز می گردد» نوشت، حل بحران سوریه از طریق سیاسی حتمی است.
الاهرام در ادامه تصمیم به تعلیق عضویت سوریه را نقطه تحول مهمی در تاریخ اتحادیه عرب دانست و نوشت، از همان ابتدا تصویب این امر با شبهاتی همراه بود زیرا با توجه به مخالفت لبنان، عراق و الجزایر، برخلاف آنچه گفته می شد، اجماعی در این خصوص وجود نداشت.
از سوی دیگر «سامح شكری » وزیر خارجه مصر نیز اواسط مهرماه هنگام دیدار «عبدالفتاح السیسی » از روسیه در خصوص سوریه گفت، مصر امیدوار است سوریه پس از پایان درگیری ها و تحقق اراده مردم این كشور، به اتحادیه عرب بازگردد.
شكری پیش از این نیز بارها بر ضرورت حل بحران در سوریه از طریق سیاسی تاكید كرده بود و با این سخنان باعث شد برخی بگویند مصر طرحی ابتكاری برای حل بحران سوریه و بازگشت آن به زیر چتر اتحادیه عرب دارد .
«عبدالقادر مساهل » وزیر خارجه الجزایر نیز اوایل مهرماه در حاشیه هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد با «ولید المعلم » همتای سوری خود دیدار كرد و گفت كه كشورش در كنار دمشق در دفاع از حاكمیت ملی و حفظ یكپارچگی ارضی این كشور می ایستد.
چند ماه پیش «جاسم محمد جعفر » نماینده مجلس عراق با اشاره به اینكه عادی شدن اوضاع در سوریه باعث ایجاد ثبات و امنیت در مرزهای آن و تقویت توان آن برای مقابله با حملات تروریستی می شود، گفت، عراق و چند كشور عربی دیگر با تمام توان تلاش می كنند سوریه بار دیگر به اتحادیه عرب بازگردد .
وی افزود، عراق، مصر، الجزایرو تونس با قدرت از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب حمایت می كنند و مصر در این میان مهم ترین بازیگر است زیرا متحد اصلی روسیه است و از نظر اداری نفوذ زیادی در اتحادیه عرب دارد .
«ابراهیم الجعفری » وزیر خارجه عراق نیز چند ماه پیش از خالی بودن كرسی سوریه در اتحادیه عرب انتقاد كرد و خواستار بازنگری در تصمیم تعلیق عضویت سوریه شد.
«منذر ماخوس » یكی از سران مخالفان سوری نیز چندی پیش گفت، برخی كشورها و از جمله عراق، لبنان، موریتانی ، عمان، سودان و مصر همچنان بشار اسد را رئیس جمهوری قانونی سوریه می دانند.
تارنمای الخلیج آنلاین نیز نوشت، این درست است كه عضویت سوریه در سال 2011 به حالت تعلیق درآمده است و بسیاری از كشورهای عربی با سوریه قطع رابطه كرده اند اما از سال 2013 دیدگاه كلی اتحادیه عرب در خصوص سوریه تغییر كرده است.
روز یكشنبه «عمر البشیر » رئیس جمهوری سودان به دمشق رفت و با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دیدار و گفت و گو كرد.او نخستین رئیس جمهوری یك كشور عربی است كه از زمان آغاز بحران در سوریه از دمشق دیدار می كند.
اتحادیه عرب از ماه نوامبر سال 2011 عضویت سوریه را كه یكی از اعضای موسس آن بود، به حالت تعلیق در آورد.
اتحادیهٔ عرب یك سازمان بین‌المللی منطقه‌ای شامل كشورهای عمدتاً عربیِ جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا است (۲۲ كشور عربی زبان شامل ۱۰ كشور آفریقایی و ۱۲ كشور آسیایی). این اتحادیه در ۲۲ مارس ۱۹۴۵ با ۶ عضو مؤسس مصر، عربستان، عراق، سوریه، لبنان و اردن بنیان نهاده‌شد و یمن نیز چند روز بعد در ۵ مه ۱۹۴۵ به آن پیوست. این اتحادیه ۲۲ عضو اصلی و ۴ عضو ناظر دارد.
خاورم **2041**