به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، 'ژان ايو لودريان' گفت: گروه تروريستي داعش متاسفانه هم اكنون بخشي از خاك شرق سوريه را در اختيار دارد. باز پس گيري آن به دست نيروهاي دموكراتيك سوريه با حمايت ائتلاف اولويت اصلي براي ما به شمار مي آيد.
لودريان در ادامه تاكيدكرد: اوضاع در سوريه بسيار پيچيده است. قبل از هر اقدامي بايد اوضاع در مناطق آزاد شده از دست تروريستها، به ويژه مناطقي كه نيروهاي كُرد و عرب تحت حمايت ما آنجا را آزاد كرده اند، تثبيت شود.
لودريان افزود: همه بايد اين موضوع را بدانند كه بدون دستيابي به راه حلي سياسي، كه مورد پذيرش تمام سوري ها باشد، نمي توان به پيروزي دائمي بر گروه داعش دست يافت. فقط با شكست كامل داعش است كه مهاجران و آوارگان سوري حاضر به بازگشت به كشورشان هستند.
وزيرخارجه فرانسه برگزاري انتخاباتي كه تمام سوري ها، از جمله مهاجران سوري در آن شركت كنند و همچنين ايجاد فضاي مناسب و شرايط برابر در انتخابات را زمينه ساز دستيابي به راه حل سياسي براي بحران سوريه دانست و بر آن تاكيد كرد.
لودريان گفت: از نظر فرانسه، در سوريه اي كه آشتي ملي در آن از طريق گفت و گو برقرار شده، حضور بشار اسد به عنوان رئيس جمهور، واقع گرايانه نيست.
در همين ارتباط، 'فرانسوا سنمو' سفير و نماينده ويژه رئيس جمهوري فرانسه در امور سوريه نيز با بيان اينكه مبارزه با تروريسم از اولويت هاي فرانسه است، گفت: ما به دنبال راه حل سياسي و شرايطي هستيم كه در آن طرفين در سوريه به آشتي ملي سوق داده شوند.
سنمو خاطرنشان كرد: مبارزه با تروريسم از اولويت هاي فرانسه است؛ چرا كه مبارزه با تروريسم در سوريه و بخشي از عراق همچنان در جريان است.
نماينده ويژه رئيس جمهوري فرانسه در امور سوريه ضمن اشاره به قطعنامه 2254 شوراي امنيت بيان كرد: ما به دنبال راه حل سياسي و شرايطي هستيم كه در آن طرفين در سوريه به آشتي ملي سوق داده شوند.
وي بر اهميت نقش فرانسه به عنوان عضو دائم شوراي امنيت در حل سياسي بحران سوريه تاكيد كرد و توجه به ساير مسائل از جمله آزادي زندانيان را حائز اهميت خواند.
به گزارش ايرنا، گفته مي شود حدود 500 نيروي نظامي فرانسه در قالب ائتلاف مدعي مبارزه با داعش به سركردگي آمريكا در عراق بسر مي برند.
برغم تبليغات بسيار آمريكا و كشورهاي غربي حاضر در اين ائتلاف، اطلاعات موثق و تاييد شده اي از سوي منابع عراقي مبني بر مبارزه واقعي آنها با تروريسم و داعش در اين كشور منتشر نشده است.
اين درحالي است كه گزارش هاي محلي مستندي از حمايت نيروهاي غربي و بويژه آمريكايي از سركرده هاي داعش در عراق و سوريه و نجات آنها از معركه و نقل و انتقال آنها به مناطق امن و حتي رفت و آمد عناصر داعش به پايگاه هاي نظامي آمريكا در مناطق مرزي عراق و سوريه حكايت دارد.
آمريكايي ها و متحدان غربي اش كه از سال 2003 عراق را به بهانه واهي داشتن سلاح هاي كشتار جمعي اشغال كردند، در سال 2011 بدليل شكست ها و ناكامي هاي مكرر، مجبور به ترك خاك عراق شدند اما با اين حال در سال 2014 به بهانه مبارزه با داعش و در راس يك ائتلاف بين المللي بار ديگر وارد اين كشور شدند.
شبك**اروپام**9041**1708
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۳
تهران - ايرنا - ­وزيرامورخارجه فرانسه در نشستي با موضوع اولويت هاي دستگاه ديپلماسي اين كشور تاكيد كرد كه تنها راه شكست كامل داعش، فائق آمدن به بحران سوريه از طريق گفت و گوي سياسي است.