بيمارستان 160 تختخوابي فوق تخصصي تنكابن كه بعدها به 205 تختخوابي تغيير يافت از مصوبات سفر هيات دولت نهم به مازندران بود كه كار ساخت آن از سال 89 آغاز شد و قرار بود ظرف مدت 4 سال به بهره برداري برسد اما تاكنون اين اتفاق صورت نگرفته است.
اين بيمارستان در زميني به مساحت 16 هزار و 735 متر مربع ساخته مي شود و براي آن هشت تخت جراحي قلب ، چهار تخت آي سي يو قلب باز ، 6 تخت سي سي يو و هشت تخت آنژيوگرافي پيش بيني شده كه با بهره برداري از آن بسياري از مشكلات بيماران منطقه برطرف مي شود.
اين پروژه كه تا پيش از اين توسط وزارت راه و شهرسازي در حال ساخت بود، به دلايل مختلفي پيمانكار آن كنار گذاشته شد و هم اكنون پيمانكار ديگري از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ادامه روند احداث اين بيمارستان را بر عهده گرفته است.
جانمايي اين بيمارستان در حاشيه رودخانه چشمه كيله نيز از ديگر مشكلات اين پروژه بود چرا كه احداث راه دسترسي مطمئن و انتقال خدمات چهارگانه همچون آب، برق، گاز و تلفن را با مشكلات زيادي مواجه كرده است.
البته با تلاش هاي صورت گرفته راه دسترسي مناسبي براي اين بيمارستان ايجاد شد اما در سيل مهرماه سال جاري بخش قابل توجهي از اين راه تخريب گرديد و عملا تمام تلاش ها در اين زمينه بي نتيجه ماند.
با اين وجود مديران شهرستاني تلاش دارند تا مشكلات پيش رو را به حداقل برسانند و خدمات چهار گانه را هر چه سريعتر به اين بيمارستان انتقال دهند تا روند احداث اين پروژه شتاب بيشتري به خود بگيرد.
آمارهاي دانشگاه علوم پزشكي مازندران نشان ميدهد روزانه 20 مازندراني بر اثر بيماري هاي قلبي راهي ديار ابدي مي شوند و در واقع ، نيمي از فوتي هاي كه در استان اتفاق مي افتد بر اثر بيماريهاي قلبي و عروقي است، بنابراين احداث بيمارستان فوق تخصصي تنكابن به دليل داشتن مركز ويژه قلب و عروق از اهميت بالايي براي مردم غرب مازندران برخوردار است.
**ساخت بيمارستان 205تختخوابي تنكابن نيازمند همت مسئولان
يك شهروند تنكابني با گلايه نسبت به طولاني شدن روند احداث بيمارستان فوق تخصصي 205 تختخوابي، گفت: مردم منطقه به شدت نيازمند چنين بيمارستاني هستند اما مسئولان هنوز به اين باور نرسيده اند و اگر اينگونه بود مي بايست اين بيمارستان تاكنون افتتاح مي شد.
آرمان امينيان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در سال هاي اخير شاهد تجهيز امكانات بيمارستان شهيد رجايي تنكابن و همچنين احداث خانه هاي بهداشت در اين شهرستان بوديم كه جاي تقدير و تشكر دارد اما نبود بيمارستان فوق تخصصي مردم اين شهر را رنج مي دهد.
وي با انتقاد از احداث اين بيمارستان در حاشيه رودخانه چشمه كيله ، اظهار داشت: بايد مسئولان وقت نسبت به اين موضوع پاسخگو باشند كه چرا اين بيمارستان در چنين مكاني احداث شده و هم اكنون به دليل همين جانمايي غير كارشناسي ، مشكلات متعددي در روند احداث آن ايجاد شده است.
وي خواستار توجه بيشتر دولت به پروژه هاي نيمه تمام همچون بيمارستان 205 تختخوابي فوق تخصصي اين شهرستان شد.
يك شهروند ديگر تنكابني نيز خواستار اتمام هر چه سريعتر اين پروژه شد و گفت: در دولت دكتر روحاني تحول بزرگي در حوزه بهداشت و درمان كشور ايجاد شد اما متاسفانه موج اين تحولات به شهر تنكابن نرسيد و مردم همچنان از نعمت يك بيمارستان دولتي فوق تخصصي بي بهره هستند.
دولت تدبير و اميد طي پنج سال گذشته بالغ بر 6 هزار مركز بهداشتي و حوزه سلامت و بيش از 25 هزار تخت بيمارستاني به تختهاي بيمارستاني كشور اضافه كرده است.
مريم عبادي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: وضعيت تنها بيمارستان دولتي اين شهر در سال هاي اخير تا حدودي بهبود يافته اما اين بيمارستان گنجايش بيماران منطقه را ندارد و بايد بيمارستان ديگري احداث شود.
وي اظهار داشت: احداث بيمارستان فوق تخصصي علاوه بر اينكه از حجم مراجعه كنندگان به بيمارستان شهيد رجايي كم مي كند، از انتقال بيماران اين منطقه به ساير استان ها و شهرهاي همجوار نيز جلوگيري خواهد كرد.
به گفته اين شهروند، هم اكنون بسياري از بيماران قلبي و عروقي منطقه به دليل كمبود امكانات لازم به استان هاي همجوار منتقل مي شوند كه بسيار خطرناك است و اگر اين بيمارستان كه مجهز به مركز قلب باز است احداث شود مشكل اين بيماران برطرف خواهد شد.
**افتتاح بيمارستان 205تختخوابي تنكابن شايد سال آينده
فرماندار ويژه تنكابن درباره آخرين وضعيت اين بيمارستان به خبرنگار ايرنا گفت: اين بيمارستان تاكنون حدود 70 درصد پيشرفت فيزيكي داشته اما متاسفانه از روند مطلوبي برخوردار نيست و سرعت كار بسيار پايين است.
سيد امير حسيني جو با تاييد جانمايي نامطلوب اين بيمارستان افزود: اين بيمارستان در حاشيه رودخانه چشمه كيله در حال ساخت است كه همين مسئله مشكلات فراواني را در راه اتمام اين پروژه ايجاد كرده است.
وي اظهار داشت: امكان جابجايي اين بيمارستان به مكاني ديگر با توجه به پيشرفت 70 درصدي آن تقريبا غير ممكن است و بايد مشكلات آن را يكي پس از ديگري برطرف نماييم.
به گفته حسيني جو، مهيا نمودن خدمات چهارگانه آب، برق، گاز و راه اين بيمارستان به دليل قرار گرفتن در حاشيه رودخانه بسيار هزينه بر است اما در تلاش هستيم تا اين خدمات را ايجاد نماييم.
وي خاطرنشان كرد: پيمانكار قبلي اين پروژه كه از وزارت راه و شهرسازي بود بدليل عدم همكاري لازم كنار گذاشته شد و هم اكنون پيمانكار جديدي از وزارت بهداشت و درمان مسئوليت تكميل اين پروژه را بر عهده گرفته است.
فرماندار ويژه تنكابن تصريح كرد: بنا بر قولي كه پيمانكار داده قرار است اين پروژه در سال آينده به بهره برداري برسد و مردم منطقه از مزاياي آن بهره مند شوند.
وي يادآور شد: اين بيمارستان به دليل آنكه داراي مركز جراحي قلب باز در غرب استان است از اهميت ويژه اي برخوردار بوده و بايد هر چه سريعتر به بهره برداري برسد.
مدير شبكه بهداشت و درمان شهرستان تنكابن هم ادامه روند ساخت بيمارستان ۲۰۵ تختخوابي را مطلوب دانست و گفت: با پيگيري هاي صورت گرفته مجري طرح از وزارت مسكن و شهرسازي به وزارت بهداشت انتقال يافت.
نيما نژاد مقدم افزود: نقشه اجرايي پروژه ترسيم شده و قرار است پيمانكار طبق همين نقشه عمل نمايد.
برآورد اوليه براي تخصيص اعتبار جهت احداث اين بيمارستان مبلغ 50 ميليارد تومان اعلام شده بود.
لازم به يادآوري است كه بيمارستان دولتي شهيد رجائي تنكابن تنها بيمارستان دانشگاهي ـ درماني اين شهر است كه در سال 1365 با ظرفيت 200 تخت ثابت تأسيس و در حال حاضر 195 تخت دائر دارد.
شهرستان 166 هزار نفري تنكابن در غرب مازندران واقع است.
/1602/7513/1899
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۸
نوشهر- ايرنا - افتتاح بيمارستان فوق تخصصي 205 تختخوابي تنكابن با توجه به كمبود بيمارستان دولتي در اين شهرستان به گفته مردم از نيازهاي اصلي اين شهر است و چرا كه انها براي دريافت برخي خدمات مهم درماني بايد با صرف هزينه زياد يا به ساري يا رشت بروند.