تهران- ايرنا- وزارت خارجه چين با «توهين آميز» خواندن اتهام جاسوسي سايبري كه از سوي آمريكا و متحدانش عليه پكن مطرح شد، از واشنگتن خواست اين اتهام ها را پس بگيرد.

به گزارش بامداد جمعه ايرنا به نقل از خبرگزاري رويترز، وزارت خارجه چين در بيانيه اي اعلام كرد كه پكن قاطعانه مخالف «اتهام هاي توهين آميزي» است كه از سوي آمريكا و متحدانش مطرح شده است.
چين همچنين در اين بيانيه با رد هرگونه مشاركت در سرقت اسرار تجاري يا حمايت از چنين اقدامي، از آمريكا خواست كه اتهام هاي اعلام شده عليه دو تبعه چيني را لغو كند.
وزارت خارجه چين افزود: از طرف آمريكايي مي خواهيم كه فورا اقدامات غلط و تهمت هاي توهين آميز خود پيرامون امنيت اينترنتي را تصحيح كند.
پكن همچنين تاكيد كرد كه مدت ها است اقدام سازمان هاي دولتي آمريكا در حملات سايبري و استراق سمع عليه دولت ها، شركت ها و افراد خارجي فاش شده است.
وزارت دادگستري آمريكا روز گذشته دو چيني مرتبط با وزارت امنيت كشور چين را متهم به دست داشتن در جاسوسي سايبري عليه ده ها شركت و سازمان دولتي در آمريكا و ديگر كشورها كرد.
به گفته مقام هاي وزارت دادگستري آمريكا، اين هكرها عضوي از گروه هك چين موسوم به APT10 بودند كه طي حملاتي پايگاه هاي اطلاعات حساس تجاري در شركت ها و صنايع مختلف در ايالات متحده و دست كم 11 كشور ديگر را هدف قرار داده اند.
اين هكرها همچنين مركز پروازهاي فضايي و مركز پيش‌رانش جت متعلق به سازمان هوا و فضاي آمريكا (ناسا) را مورد حمله قرار داده اند.
آمريكا، چين را متهم كرد كه توافق سال 2015 ميان باراك اوباما رئيس جمهوري پيشين اين كشور و شي جين پينگ همتاي چيني وي براي توقف سرقت اطلاعات از طريق حملات سايبري را نقض كرده است.
مقام هاي آمريكايي همچنين مدعي هستند كه اين حملات سايبري با همكاري وزارت امنيت كشور چين انجام شده است.
افزون بر آمريكا؛ انگليس، استراليا و نيوزيلند نيز در ارتباط با آنچه «لشكركشي جهاني چين براي سرقت سايبري اطلاعات سري تجاري» خواندند، به انتقاد از پكن پرداختند.
وزارت خارجه چين اظهارات ديگر كشورها عليه پكن را نيز توهين آميز تلقي كرده و آن ها را ناشي از «انگيزه هاي پنهان» توصيف كرد.
اتهام زني هاي متقابل ميان واشنگتن و پكن در حالي است كه جنگ تجاري ميان واشنگتن و پكن به تازگي وارد دوره موقتي از آتش بس شده است.
آمريكا از اواخر سال گذشته افزايش تعرفه هاي تجاري براي واردات كالا از چين را در دستور كار خود قرار داد كه با اقدام متقابل از سوي پكن همراه بود.
در حالي كه جنگ تجاري ميان دو كشور نگراني فعالان اقتصادي جهاني و ديگر كشورها را در پي داشته و بازارهاي جهاني را متزلزل كرده بود، دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا و همتاي چيني اش براي آتش بس توافق كردند.
در ديداري ميان ترامپ و «شي» كه در حاشيه نشست گروه 20 در آرژانتين انجام شد، دو طرف توافق كردند كه تا پايان ماه مارس سال 2019 (10 فروردين 98) افزايش تعرفه ها را متوقف كنند.
شبد**9416**9122