تهران- ايرنا- معاون امور آسيب ها و مسائل اجتماعي سازمان امور اجتماعي كشور گفت: در مناطق حاشيه اي شهرهاي بزرگ، 22 استان دفاتر تسهيل گري و توسعه اجتماعي راه اندازي شده و 164 محله را تحت پوشش دارد.

رضا محبوبي روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: سازمان امور اجتماعي كشور به عنوان آمايشگر نبض نظام اجتماعي كشور با درك اهميت وافر و با اهميت هدايت امور و حل مسائل اجتماعي و فرهنگي و ضرورت توانمندسازي جامعه محلي و ساكنان مناطق حاشيه نشين براي حل مشكلاتشان اقدامات متعددي را انجام مي دهد.
وي خاطرنشان كرد: يكي از اين برنامه ها و اقدامات مهم سازمان امور اجتماعي كشور كه از سال 1396 با مشاركت سازمان هاي غير دولتي به طور جدي آغاز شد و در حال اجرا است و برنامه، ايجاد و راه اندازي دفاتر تسهيل گري و توسعه محله هاي در محلات حاشيه نشين است.
معاون امور آسيب ها و مسائل اجتماعي سازمان امور اجتماعي كشور گفت: اين دفاتر ابتدا در محلات حاشيه نشين 10 استان كشور شامل: خوزستان، سيستان و بلوچستان، كرمان، هرمزگان، كرمانشاه، كردستان، لرستان، فارس، البرز و آذربايجان غربي راه اندازي شد.
وي ادامه داد: در هريك از اين استانها 10محله در شهر مركز استان تحت پوشش برنامه قرار گرفت و در تعدادي استان ها علاوه بر شهر مركزي استان، در يكي از شهرهاي ديگر نيز دفاتر تسهيل گري راه اندازي شدند.
محبوبي گفت: انتخاب اين 10 استان بر اساس شاخص هايي مانند وضعيت آماري، تعداد محلات حاشيه نشين، ميزان جمعيت ساكن در محلات، وضع مسائل و آسيب هاي اجتماعي محلات و مصوبه شوراي اجتماعي كشور در سال 1394 صورت گرفته است.
وي افزود: در تداوم برنامه و با توجه به اسقبال ساكنان محلات از فعاليت هاي تسهيل گران مقرر شد تا علاوه ب راين استان ها در 12 استان ديگر هم حداقل 2 تا 4 محله در شهر مركزي استان، تحت پوشش اين برنامه قرار گيرد.
معاون امور آسيب ها و مسائل اجتماعي سازمان امور اجتماعي كشور گفت: اين استان ها شامل آذربايجان شرقي، اردبيل ،اصفهان، ايلام، بوشهر، خراسان رضوي و شمالي، قم ، گلستان، مركزي (شهر ساوه) و يزد است.
وي خاطرنشان كرد: در مجموع در اين 164 محله در 22 استان موسسات غير دولتي مجري هستند و با توجه به شاخص هايي چون تخصص و توانمندي و سوابق فعاليت هاي مرتبط و البته بومي بودن با بررسي و ارزيابي يك موسسه غير دولتي به عنوان مشاور اجرايي برنامه انتخاب شده اند.
محبوبي ادامه داد: چشم انداز سازمان امور اجتماعي كشور اين است كه حداقل به مدت 3 سال اين دفاتر و تسهيل گران تعيين شده در محلات حاشيه نشين فعال باشند و پس از آن با فراهم كردن شرايط و بستر لازم مديريت و برنامه ريزي را به ساكنان محله سپرده و از آنجا خارج شوند.
وي تصريح كرد: در اين برنامه تلاش شده است كه با نگاه رويكردي جامع مسائل و مشكلات محلات حاشيه نشين در ابعاد مختلف مورد توجه قرار گيرد و بر اين اساس تسهيل گران با تخصص ها و گرايش هاي تحصيلي مختلفي اعم از مددكار اجتماعي، شهرسازي يا برنامه ريزي شهري، حقوقي، اقتصادي و اجتماعي فعاليت مي كنند.
معاون امور آسيب ها و مسائل اجتماعي سازمان امور اجتماعي كشور گفت: علاوه بر ارتباط گيري موثر با ساكنان محلات حاشيه نشين و اعتماد سازي ميان آنان به بررسي و جمع آوري اطلاعات و داده هاي مربوط به وضعيت محله، كمبودها، مشكلات و مطالبات محله پرداخته و از طريق هماهنگي با ادارات و سازمان هاي اجرايي دولتي يا غير دولتي با مشاركت مردم محله، اقدامات موثري در راستاي بهبود محله در ابعاد مختلف انجام مي دهند.
به گزارش ايرنا، سازمان امور اجتماعي كشور سازماني دولتي است كه در آذر 1396 تشكيل شده ‌است.
ارتقاي سلامت، رضايت، نشاط و عدالت اجتماعي، نظم و احساس امنيت، پيشگيري، مديريت، كنترل، كاهش و حذف معضلات و آسيب‌هاي اجتماعي از وظايف اين سازمان است.
معاون اجتماعي وزير كشور رياست اين سازمان را بر عهده دارد، اين سازمان دبيرخانه شوراي اجتماعي كشور را در خود جاي داده ‌است.
تركيب اين شورا شامل رئيس‌جمهوري «رئيس شورا»، وزير كشور «جانشين رئيس شورا، معاون اجتماعي وزير كشور و رئيس سازمان امور اجتماعي كشور «دبير شورا»، دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، رئيس سازمان برنامه و بودجه، وزراي آموزش و پرورش، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامي، تعاون كار و رفاه اجتماعي، ورزش و جوانان، روساي كميسيون‌هاي فرهنگي و اجتماعي مجلس شوراي اسلامي، معاون رئيس‌جمهوري در امور زنان و خانواده، رئيس شوراي فرهنگي اجتماعي زنان و خانواده شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.
همچنين رئيس سازمان صدا و سيما، فرمانده نيروي انتظامي، رئيس سازمان بسيج مستضعفين، قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر، شهردار تهران، دادستان كل كشور، معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم رئيس قوه قضائيه، رئيس سازمان تبليغات اسلامي، رئيس كميته امداد، رئيس سازمان بهزيستي، رئيس جمعت هلال احمر و دو نفر نماينده از تشكل‌هاي مردمي و خيرين به تاييد وزير كشور نيز با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي از اعضاي اين شورا محسوب مي شوند.
اجتمام *2181 * 3063