كوالالامپور- ایرنا- مالزی براساس گزارش های رسمی منتشر شده در 9 ماه اول سال 2018 افزون بر 139 میلیارد رینگیت ( بیش از33 میلیارد دلار) سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب كرده كه 18 درصد بیش از مدت مشابه در سال قبل است.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از مركز توسعه سرمایه گذاری مالزی ( مایدا)، سرمایه گذاری مستقیم خارجی مالزی (FDI) در بخش های تولید، خدمات و زیربنایی، در 9 ماهه اول سال جاری میلادی به میزان 18 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رقم افزون بر 18 میلیارد رینگیت( بیش از 4 میلیارد دلار آمریكا) افزایش یافته است.
طبق این گزارش چین بزرگترین سرمایه گذار خارجی در سال جاری در مالزی بوده است.
چین از سال 2009 تاكنون بزرگترین شریك تجاری مالزی بوده و هرساله برحجم آن افزوده می شود. پكن یكی از بزرگترین خریداران روغن پالم مالزی است.
براساس آمار مركز توسعه سرمایه گذاری مالزی ( مایدا) سرمایه گذاری چین در مالزی 32 درصد از كل سرمایه گذاری خارجی دراین كشور را به خود اختصاص داده و پس از پكن،اندونزی با 18.4 درصد،هلند با 17 درصد از دیگر بزرگترین سرمایه گذاران خارجی در مالزی هستند.
آمریكا،كره جنوبی، ژاپن و سنگاپور نیز از دیگر سرمایه گذاران خارجی دراین كشور جنوب شرق آسیا محسوب می شوند.
پیشتر وزیر دارایی مالزی از چین خواسته بود تا كالاهای بیشتری از مالزی خریداری كند.
لیم گوان انگ درعین حال گفته بود: دولت مالزی بر تعهد خود مبنی بر تقویت روابط نزدیك با چین و حفظ روابط دوستانه و نزدیك تاكید می كند.
به گفته وی كشورش همچنان حمایت فعالانه ای از ابتكار یك كمربند و یك جاده چین خواهد داشت.
چین از سال گذشته در صنعت خودرو سازی مالزی نیز سرمایه گذاری كرده و درپی آن دو شركت خودروسازی مالزیایی و چینی در ابتدای ماه جاری اولین خودروی تولید مشترك كوالالامپور- پكن را در شركت خودروسازی پروتون مالزی تحت عنوان 'ایكس70' رونمایی و به بازار عرضه كردند.
ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی در اوایل ماه جاری از تولید مشترك شركت خودرو ساز ملی پروتون مالزی و خودروساز گیلی چینی كه یك خودرو مدل كراس اووراسپرت و قوی بوده، رونمایی كرد.
با این وجود ، مالزی در سال جاری قراردادهای اقتصادی 3 میلیارد دلاری مشترك خود با چین را نیز كه در دوره دولت پیشین منعقد شده بود، لغو كرد.
این سه قرارداد مرتبط با احداث خطوط راه آهن در مناطق مختلف مالزی توسط شركت های عامل چینی بود كه دولت جدید این كشور سرانجام توانست این تعهدات اقتصادی با چین را كنار بگذارد.
تمامی این قراردادها در دوران نجیب رزاق نخست وزیر سابق با دولت چین منعقد شده بود و دولت جدید مالزی به رهبری ماهاتیر محمد این طرح ها را دارای ارزش اقتصادی برای این كشور ندانسته و در ماه های گذشته با گفت وگو و رایزنی با چینی ها آنها را لغو كرد.
وزارت دارایی مالزی در عین حال پیشتر اعلام كرده بود كه این كشور به دنبال راهی برای جلب اعتماد سرمایه‌گذاران به منظور كاهش تبعات منفی جنگ تجاری چین و آمریكاست.
حجم روابط تجاری دوجانبه پكن - كوالالامپور در سال گذشته 96 میلیارد دلار برآورد شده است، اما دو كشور درصدد هستند این رقم را در سال جاری به 100 میلیارد دلار افزایش دهند.
واردات مالزی به چین نیز 18 میلیارد دلار و صادرات آن 25 میلیارد دلار برآورد شده است.
طبق گزارش مایدا ، روابط تجاری مالزی با چین در 9 ماهه امسال نیز با 9.5 درصد افزایش به 260.4 میلیارد رینگیت ( واحد پول مالزی) رسید، كه این رقم در مدت مشابه سال قبل افزون بر 237 میلیارد رینگیت بود.
آساق **1599*1049