تهران – ایرنا- سفر دیروز پنجشنبه 'حسن روحانی' رئیس جمهوری ایران به تركیه و عزم دو كشور برای همكاری مشترك در زمینه های اقتصادی و سیاسی مورد توجه رسانه های عربی قرار گرفت. بحران سوریه و همكاری اقتصادی دو جانبه از موضوعاتی بود كه توجه رسانه های عربی را به خود جلب كرد.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) درباره سخنان رییس جمهور كشورمان در كنفرانس مطبوعاتی با 'رجب طیب اردوغان' همتای ترك وی نوشت: روحانی با اشاره به كه این ملت سوریه خود باید آینده كشورشان را رقم بزنند، بر ضرورت برداشتن گام هایی در راستای حل بحران سوریه تاكید كرد وخواستار احترام به حاكمیت سوریه و وحدت اراضی آن و ادامه كمك به برقراری امنیت و صلح در این كشور شد.
سانا افزود: روحانی با اشاره به این كه تحریم های آمریكا علیه ایران بمثابه تروریسم اقتصادی به شمار می آید و با قوانین بین المللی منافات دارد، گفت: قطعنامه 2231از تمامی كشورها می خواهد از ایران و بوجود آوردن فضای آزاد تجارت و اقتصاد با ایران حمایت كنند ولی آمریكا و معدود كشورهای همراه آن كشور قطعنامه را زیر پا گذاشته اند.
رییس جمهوری اسلامی ایران گفت: دوران قلدرمآبی پایان یافته و كشورهای منطقه بر اساس منافع خود تصمیم می گیرند.
به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی 'النشرة' لبنان نیز با اشاره به سخنان اردوغان در حمایت از ایران در مقابل تحریم های آمریكا نوشت: رییس جمهور تركیه با اشاره به گام های مشتركی كه تركیه و ایران می توانند در راستای پایان دادن به درگیری ها و برقراری صلح در منطقه بردارند، افزود: باید تلاش های مشتركمان را برقراری صلح در سوریه افزایش دهیم.
روحانی تاكید كرد : خروج ایالات متحده از توافق هسته با ایران را نمی پذیریم و در كنار تهران در موضوع تحریم های آمریكا می ایستیم.
خبرگزاری رسمی كویت هم نشست شورای عالی روابط راهبردی دو كشور را بازتاب داد و نوشت : اردوغان سفر رییس جمهور ایران به تركیه نقطه عطفی در مذاكرات تجارت ترجیحی ارزیابی كرد و افزود : رئیسان جمهوری دو كشور دستورات لازم را برای تسریع در حل مساله صادر كرده اند.
به گزارش خبرگزاری كویت اردوغان با اشاره به اینكه قریب به یك و نیم میلیارد دلار سرمایه گذاری از سوی 77 شركت تركیه در ایران انجام شده است، تصریح كرد: برخلاف برخی كشورها، شركت های ترك فعالیت های خود را در ایران ادامه می دهند.
پایگاه خبری 'الخلیج الجدید' نیز موضوع ادامه همكاری های دوجانبه ایران و تركیه را تیتر كرد و نوشت: اردوغان با اشاره به ادامه سرمایه گذاری های شركت های تركیه ای در ایران، تاكید كرد: روابط تجاری و اقتصادی خود را با ایران به خاطر تحریم های آمریكا قطع نمی كنیم.
در این میان روزنامه 'القدس العربی' چاپ لندن نیز در گزارشی با اشاره به تصمیم ترامپ برای خروج كامل نیروهای آمریكایی از سوریه این موضوع را به دیدار اخیر روحانی و اردوغان ربط داد.
القدس العربی نوشت: هرچند خروج آمریكا از منطقه شرق فرات در شمال سوریه به نفع تركیه به نظر می رسد اما محاسبات سیاسی و امنیتی آنكارا به این موضوع پیچیده تر نگاه می كند. تركیه نگران است خروج آمریكا از منطقه این كشور را به درگیری با روسیه و هم پیمانان خود ایران و تركیه سوق دهد از این رو تلاش می كند روابط خود را با روسیه و ایران محكم كند تا درباره طریقه پر كردن جای آمریكا در شرق فرات به توافقاتی برسند.
به گزارش ایرنا، رییس جمهور كشورمان و هیئت همراه وی صبح دیروز پنجشنبه به منظور شركت در پنجمین نشست شورای عالی همكاری های ایران و تركیه به آنكارا سفر كرد. وی در این سفر با همتای تركیه ای خود درخصوص موضوعات مهم منطقه ای و بین المللی گفت وگو كرد.
در پایان نشست شورای عالی همكاری های دو كشور، دو سند و تفاهم نامه همكاری در حوزه بهداشت و درمان و امور ارتباطات و رسانه ای در حضور روسای جمهوری دو كشور امضا شد.
رئیس جمهوری همچنین در این سفر با حضور در همایش اقتصادی تجار ایرانی و تركیه ای، بر گسترش و توسعه روابط تهران – آنكارا به ویژه در زمینه اقتصادی، تجاری و همچنین افزایش همكاری ها در حوزه انرژی تاكید كرد.
خاورم**3224*1049