به گزارش ایرنا، در ادامه گزارش گاردین به شرح زیر آمده است: عربستانی ها به خاطر شرایط غیر نظامیان، گرسنگی و بیماری ها ناشی از جنگ در یمن بود، مورد انتقاد مجامع بین المللی قرار گرفتند، امری كه موجب شد، امارات با تشكیل گروه های شبه نظامی و جدایی طلبان جنوب كه به دنبال استقلال از دولت عبدربه منصور هادی هستند، نقش قدرتمندتری بازی كند.
جنگ در یمن تنها درگیری میان دولت هادی به رهبری عربستان از یكسو و حوثی ها نیست، بلكه این جنگ ناشی از حضور ابوظبی است كه این كشور را عرصه سیاست های پشت پرده قرار داده است.
همزمان با شكاف جامعه یمن، جنگی میان ساكنان شمال و جنوب این كشور شكل گرفت كه از سال 1990 و زمان اتحاد دو یمن، هر از گاهی دوباره شعله ور می شود.
از سوی دیگر جنگ میان زیدی ها و سلفی های سنی هم وجود دارد، از سوی دیگر در درون این جامعه جنگ های كوچكی میان برخی نیروها جریان دارد كه در صددند، نفوذ خود را گسترش دهند.
دولت هادی، یك دولت فاسدی است كه از همان زمان تشكیل آن در سال 2015 در عربستان، 200 هزار سرباز دارد كه بسیاری از آنها حقوق دریافت نكردند و بخش اعظم حقوق ها به جیب فرماندهان نظامی سراریز می شود.
ائتلاف به سركردگی عربستان رقیب های زیادی در یمن دارد كه هریك در حال توطئه چینی علیه یكدیگر هستند،به عنوان مثال در شهر تعز كه بیش از سه سال در كنترل حوثی ها (انصارالله) است، گروه های مختلف تروریستی زیادی از جمله القاعده با حمایت مالی امارات هستند كه در صدد پیش بردن برنامه های خود هستند و به رقیبی برای سعودی ها تبدیل شده اند.
امارات تنها كشور در جنگ یمن است كه راهبرد واضح و روشنی دارد، اماراتی ها از ارتش های ویژه ای استفاده می كنند كه خود به وجود آورده اند، آنها را تجهیز می كنند و برای از میان برداشتن احزاب یمنی چون «جمعیت اصلاح» و مخالفانشان، آنها را آموزش داده اند.
اماراتی ها با جنبش جدایی طلبان جنوب كه مخالف حوثی ها و دولت هادی هستند، ائتلاف مشتركی تشكیل داده اند، آنها پایگاه ها و مراكز نظامی در یمن ساختند و در واقع یك دولت موازی به همراه نیروهای امنیتی مخالف دولت هادی ایجاد كرده اند.
عربستان كه غیرنظامیان را هدف قرار می دهد و زمینی و دریایی، یمن را محاصره كردند، در سال های اخیر به نقش میانجی میان اماراتی ها و دولت مستعفی یمن تبدیل شده اند.
یك فرمانده نظامی ارتش هادی در شهر بندری عدن در جنوب یمن در این باره گفت: امیدواریم كه عربستانی ها برای توقف حماقت های اماراتی ها وارد عمل شوند، اما ریاض در این راه شكست خورد، جنگ براساس خواسته آنها پیش نرفته است، چرا كه توجهی به جنوب ندارند، به همین خاطر پرونده این منطقه را به اماراتی ها دادند.
اگرچه براساس گزارش سازمان ملل متحد كه طرف های درگیر در یمن را مسئول حبس، كشتار و شكنجه نویسندگان و روزنامه نگاران مخالف معرفی شده است، اما هیچ كشوری در یمن در این خصوص به پای اماراتی ها نمی رسد.
پس از آن كه ابوظبی در سال 2016 گروه های شبه نظامی را تشكیل داد، مردانی نقابدار به منازل مسكونی حمله و افراد را از درون خانه هایشان بازداشت و شكنجه كردند.
با این كه هدف اولیه این شبه نظامیان جنگ با گروهك القاعده بود، اما نقش آن ها گسترش یافت و تمامی افرادی كه مخالف امارات باشند، مورد پیگیرد قرار می گیرند.
بنا به گفته یك وكیل حقوق بشر، مقابله با القاعده تنها بهانه ای برای بازداشت افراد مخالف با اماراتی ها است، آنچه مورد تاسف بیشتر است، شكنجه شدن اهالی جنوب توسط افرادی از همان منطقه با دستور امارات است. در حالی كه دولت هادی عاجز و درمانده تنها نظاره گر این اقدامات اماراتی هاست.
گاردین به نقل از یك وكیل یمنی می نویسد: قدرتی نداریم، ما می خواستیم از زندان ها دیدن كنیم، اما جوابی به ما داده نشد، حتی اگر اعضای القاعده در زندان باشند، نباید آنها را با این روش شكنجه و محاكمه كرد، آنها بی گناهان را با تروریست ها در یك بند قرار می دهند و كودكان با بزرگسالان در زندان های انبوه با هم به سر می برند.
این وكیل كه به نامش اشاره نشده است، می گوید: زندگی در عدن (بندر جنوبی یمن) ترسناك تر شده است، در دوران جنگ میان ارتش هادی و حوثی ها شرایط بهتر بود، اما اكنون وضعیت به گونه ای است كه هیچ كس نمی داند،چرا بازداشت شده است.
پیشتر نیز تارنمای پژوهش های رسانه ای آمریكایی (BuzzFeed) فاش كرد كه امارات برای ترور رهبران سیاسی یمن نظامیان زبده و بازنشسته آمریكایی را به خدمت گرفته است.
امارات 15 اردیبهشت 97 نیز جزیره راهبردی 'سقطری' در جنوب شبه جزیره عربستان را اشغال كرد و همین امر موجب تنش شدید میان ابوظبی و دولت منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن و متحد سعودی ها شد.
تك روی های امارات و شكاف شدید با عربستان بهمن ماه 96 برای نخستین بار به صورت علنی روی داد، جایی كه نیروهای هادی به عنوان متحد ریاض در چندین نوبت با نیروهای شورای انتقالی در جنوب یمن متحد ابوظبی درگیر شدند.
شبس**9363** 1917
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۶
تهران - ایرنا - نشریه انگلیسی گاردین روز جمعه به قلم «غیث عبدالأحد» نوشت: در سایه انتقاد مجامع بین المللی از عربستان به خاطر كشتار غیرنظامیان یمنی، این امارات بود كه توانست نقش گسترده تری در یمن ایفا كند و در واقع برنامه های خود را به پیش ببرد.