پكن- ایرنا- آیین گرامیداشت «شب یلدا» با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین، دانشجویان، تجار و ایرانیان مقیم این كشور، شب گذشته در موزه میراث ناملموس پكن برگزار شد.

به گزارش ایرنا در این آیین كه تا پاسی از شب ادامه داشت ایرانیان مقیم چین در كنار خانواده هایشان، با برگزاری برنامه های متنوع یلدا را گرامی داشتند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در این آیین با اظهار خوشحالی از حضور در میان ایرانیان مقیم چین گفت: ایرانیان مقیم خارج، از سرمایه های كشور هستند.
'محمد كشاورز زاده' تصریح كرد «ارج نهادن به ایرانیان مقیم خارج»، جزو سیاست های دولت جمهوری اسلامی و همچنین وزارت امور خارجه است.
وی سربلندی ایرانیان مقیم را سربلندی كشور عنوان كرد و افزود: سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین، حامی همیشگی شما ایرانیان مقیم است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین یكی از سفارشات همیشگی وزیر امور خارجه را رسیدگی به امور ایرانیان عنوان كرد و اظهار امیدواری كرد با كمك همكاران، بتواند در خدمت ایرانیان مقیم باشد.
وی به خانواده های ایرانی مقیم چین هم توصیه كرد حتما زبان فارسی را به كودكانشان بیاموزند و افزود: زبان فارسی از سرمایه های مهم و بزرگ ما ایرانیان است.
سفیر ایران در چین موسیقی ایرانی را ریشه در اعماق تاریخ عنوان كرد و افزود: خوشحال هستم كه شبی یلدا را در یك مركز فرهنگی جشن می گیریم.
كشاورز زاده فرهنگ، موسیقی و هنر را پیوند دهنده ملت ها و كشورها عنوان كرد و افزود: هنر زبان گویای ما است هنر و موسیقی به ویزا و پاسپورت احتیاج ندارد و خیلی راحت از كشوری به كشوری دیگر و از دلی به دلی دیگر سفر می كنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پایان گفت: امیدوارم شما ایرانیان مقیم، سفیر سربلندی ملت ایران باشید.
اجرای موسیقی سنتی و دف نوازی، برنامه های سرگرم كننده و آموزنده برای كودكان، اجرای مسابقه و شعر خوانی از جلوه های بارز این مراسم بود.
این مراسم با همت موسسه گنج پارسی و با همكاری مجمع دانشجویان پكن برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر ایرانیان مقیم چین، شماری از شهروندان چینی دوستدار فرهنگ و آیین های ایرانی نیز حضور داشتند.
همزمان با برپایی آیین شب یلدا در موزه میراث ناملموس پكن، نمایشگاهی از آثار صنایع دستی و فرش كشورمان نیز در این موزه دایر شده بود.
در این نمایشگاه انواع قالیچه و تابلو فرش به معرض دید علاقه مندان در آمده بود.
در فرهنگ چین شبی به نام 'دونگ جی' به معنای آغاز زمستان وجود دارد كه در این شب مردم چین نیز مانند شب یلدای ایرانیان، تا پاسی از شب بیدار مانده و آن را جشن می گیرند.
**آساق**1904**