مهاباد- ايرنا- رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري مهاباد گفت: امسال يكهزار و 300 هكتار از مراتع اين شهرستان با عمليات كپه كاري و بذر پاشي غني سازي شد.

مجيد پاتو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از اين مقدار 980 هكتار بذر پاشي و 310 هكتار نيز با استفاده از روش كپه كاري، احيا و ترميم شده است.
وي ادامه داد: اين عمليات در قالب طرح‌هاي آبخيزداري در مهاباد و با هدف غني سازي مراتع و توسعه و بهبود وضعيت مراتع حفظ و افزايش پوشش گياهي و پيشگيري وقوع سيل انجام شده است.
پاتو اضافه كرد: ممانعت از هدر روي آب، تقويت سفره هاي آب زيرزميني و استفاده بهينه از نزولات آسماني از ساير اهداف كپه كاري و بذرپاشي مراتع است.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري مهاباد اظهار داشت: اين عمليات با استفاده از بذر بادام كوهي به عنوان گونه بومي و سازگار كشت مي شود و براي موفقيت اجراي اين طرح، مناطق كپه كاري شده تا زمان استقرار نهال قرق خواهد شد لذا دامداران تا اطلاع ثانوي از ورود دام به اين مناطق خودداري كنند.
به گزارش ايرنا، كپه كاري يكي از روش هاي بذركاري است كه در آن بذر گياهان مرتعي مورد نظر با دست درون چاله هاي حفرشده قرار داده شده و با خاك پوشانده مي شود و بعد از انجام عمليات، منطقه كپه كاري شده به مدت 2 سال قرق مي شود.
در مهاباد بيش از 197 هزار هكتار مراتع روستايي و ييلاقي و يكهزار هكتار جنگل وجود دارد كه جنگل هاي اين شهرستان بيشتر در مناطق غربي و در روستاهاي كاولان و كوران واقع شده است.
آذربايجان غربي 2 ميليون و 750 هزار هكتار عرصه ملي دارد كه 101 هزار هكتار آن را جنگل ها تشكيل مي دهد و نقطه آغاز رويشگاه جنگلي زاگرس محسوب مي شود.
9903/6185/7129