به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ايرنا از انجمن آنكولوژي ايران، پيام آزاده روز شنبه افزود: فرد سيگاري خود، خانواده و اطرافيان خود را در معرض ابتلا به سرطان قرار مي دهد.
وي با اشاره به اينكه برخي سرطان ها بر اثر مصرف سيگار بروز پيدا مي كند، اظهار داشت: 90 درصد مبتلايان به سرطان ريه، سيگاري هستند.
آزاده ادامه داد: 50 درصد سرطان ها قابل پيشگيري هستند و استفاده نكردن از سيگار و قليان، مقابله با چاقي، استفاده از رژيم غذايي سالم و ورزش كردن از عوامل جلوگيري از ابتلا به سرطان ها است.
اين متخصص سرطان، ايمونوتراپي را شيوه درماني پيشرفته براي درمان سرطان هاي لاعلاج دانست و اضافه كرد: چشم انداز روشني براي درمان سرطان هاي پيشرفته اي مانند كليه، كبد، ريه و ملانوم است.
آزاده تصريح كرد: برخي از بيماران سرطاني را كه با شيمي درماني، پرتودرماني و جراحي درمان نمي شوند، با اين شيوه درماني پيشرفته مي توان معالجه كرد.
به گفته وي، اين روش سبب مهار برخي از سرطان هاي پيشرفته مي شود و آخرين دستاورد براي مقابله با برخي از سرطان هاي پيشرفته است. ايمونوتراپي سبب از بين رفتن سلول هاي سرطاني بدون آسيب به ساير نقاط بدن مي شود و در اين شرايط راديوتراپي و شيمي درماني هم كارايي بيشتري خواهند داشت.
آزاده داروهاي ايمنونوتراپي را بسيار پيشرفته دانست و اظهار داشت: اين شيوه درماني هم اكنون در ايران هم انجام مي شود.
بر اساس آخرين گزارشهاي كشوري مربوط به سال 93، شايعترين سرطانها در ايران در زنان، سرطان سينه است كه بيشترين ميزان بروز را دارد و سرطانهاي دستگاه گوارش مانند سرطان روده بزرگ و سرطان معده در مراتب بعدي قرار مي گيرد.
به جز سرطانهاي پوستي، به طور متوسط از هر 100 هزار نفر ١٣٠ نفر از زنان به سرطان مبتلا ميشوند. در عين حال بايد توجه كرد كه ميزان بروز سرطان در مردان بيش از زنان است و بر اساس آمار ١٥٧ نفر از هر 100 هزار نفر در مردان به سرطان مبتلا ميشوند و سرطان معده هم در راس سرطانهاي مردانه قرار ميگيرد.
متوسط جهاني بروز سرطان به ترتيب در مردان و زنان 205 و 165 نفر از هر 100 هزار نفر است و اين آمار نشان ميدهد ميزان بروز سرطان در ايران كمتر از ميزان جهاني است.
در سال ١٣٩٣، حدود ١١٢ هزار مورد سرطان در كشور وجود داشت و طبق برآوردهاي سازمان جهاني بهداشت پيشبيني ميشود كه اين عدد تا سال 2030 به 155 هزار نفر برسد و ميزان مرگومير ناشي از اين بيماري هم از 55 هزار نفر به 100 هزار نفر افزايش پيدا خواهد كرد.
اجتمام**9022*1834
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۱
تهران- ايرنا- دانشيار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: مردم آلودگي هوا و پارازيت را به عنوان عامل ابتلا به سرطان ها مي دانند و از اين موضوع نگران هستند اما مهمترين عامل ابتلا به اين بيماري ها دخانيات است كه از آن غافل هستند.