به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در معاملات امروز یك میلیارد و 228 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش چهار هزار و 88 میلیارد ریال در 91 هزار و 349 نوبت دادوستد شد.
بررسی شاخص های اصلی بازار سرمایه نشان می دهد شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) كه در آن ارزش سهام شركت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، 445 واحد افت كرد و شاخص كل (هم وزن) كه در آن ارزش و وزن همه شركت های بزرگ و كوچك در محاسبه شاخص كل، یكسان در نظر گرفته می شود، 23 واحد كاهش یافت.
شاخص قیمت (هم وزن) نیز 16 واحد پایین آمد؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شركت های پذیرفته شده در بورس است. شاخص آزاد شناور یك هزار و 167 واحد افت كرد؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شركت ها در بورس را نشان می دهد.
شاخص بازار اول مربوط به شركت های برتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور یك هزار و 99 واحد كاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس نیز سه هزار و 198 واحد افت كرد.
براین اساس، در معاملات امروز نمادهای فارس (هلدینگ خلیج فارس)، پارسان (نفت و گاز پارسیان)، شبندر (پالایش نفت بندرعباس)، شپنا (پالایش نفت اصفهان) و شتران(پالایش نفت تهران) بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.
** صدرنشینی گروه پالایشی
گروه فرآورده های نفتی در معاملات امروز بورس صدرنشین شد؛ در این گروه 53 میلیون سهم به ارزش 369 میلیارد ریال دادوستد شد. گروه شیمیایی به ارزش 356 میلیارد ریال و بانك به ارزش 339 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص دادند.
گروه خودرو با دادوستدی به ارزش 291 میلیارد ریال در رده چهارم معاملات امروز قرار گرفت؛ گروه فلزات اساسی نیز با معاملاتی به ارزش 141 میلیارد ریال، رده پنجم را از آن خود كرد.
** عقبگرد فرابورس
شاخص فرابورس (آیفكس) در معاملات امروز 11 واحد افت كرد و در جایگاه یك هزار و 780 واحدی قرار گرفت. در بازار فرابورس بیش از 447 میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از 2 هزار و 658 میلیارد ریال دادوستد شد.
در معاملات امروز نمادهای زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، ذوب (ذوب آهن)، كگهر (سنگ آهن گهرزمین) و (پالایش نفت شیراز) بیشترین تاثیر منفی را در افت شاخص فرابورس برجا گذاشتند.
** چشم انداز مبهم بازار سرمایه
«بهروز عباس زاده» كارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره چشم اندازه بازار سرمایه گفت: بخشی از رشد شتابان بورس در ماههای گذشته (تابستان و اوایل مهر) ناشی از هیجانات بود و طبیعی است پس از آن رشد سریع، وارد مرحله اصلاح شود.
وی افزود: براساس تجربه سال های گذشته، همواره پس از رشد سریع بورس، باید انتظار یك دوره اصلاح فرسایشی را داشته باشیم.
این كارشناس بازار سرمایه اضافه كرد: برخی افراد در زمان رشد شتابان شاخص به صورت هیجانی اقدام به خرید میكردند و در معاملات خود توجهی به تحلیل ها نداشتند، اكنون نیز برخی افراد به صورت هیجان زده و به دور از تحلیل اقدام به فروش می كنند.
وی گفت: پیش بینی چشم انداز بورس در ماه های پیش رو دشوار است زیرا هر روز اخبار جدیدی منتشر می شود كه می تواند تاثیر منفی یا مثبت بر بازار بگذارد.
وی افزود: اما اگر تحول سیاسی و یا اقتصادی مهمی رخ ندهد با یك بازار با ثبات مواجه خواهیم بود و حركت های هیجانی دسته جمعی مانند صف های خرید و صف های فروش در آن نسبت به چند ماه اخیر كمتر به چشم خواهد خورد.
عباس زاده اضافه كرد: با توجه به افزایش نرخ تورم و بالا رفتن هزینه شركت ها نباید در گزارش های مالی كه در آینده منتشر میشود انتظار سودآوری خیلی زیادی را داشت.
وی ادامه داد: به نظرم در ماه های آتی، شاهد افت و خیزهای با شتاب و سریع در بازار بورس نخواهیم بود و شاخص بورس با افت كمی به روند خود ادامه خواهد داد.
این كارشناس بازار سرمایه گفت: باید توجه داشت كه اكنون علاوه بر متغیرهای سیاسی و اقتصادی داخلی سایر عوامل مانند متغیر های بین المللی نیز بر بازار تأثیرگذارند كه قابل پیش بینی نیست.
عباس زاده درباره تاثیر محدودیت های مبادلات بین المللی و اثرات تحریم نیز گفت: تاكنون تغییر ملموسی از نظر میزان فروش شركتها گزارش نشده است، اما احتمال دارد در ماه های آینده مشكلاتی برای شركت ها رخ دهد.
وی با توصیه به سهامداران گفت: اكنون بازار سرمایه در شرایطی نیست كه بتوان در كوتاه مدت از آن سودهای پایداری را كسب كرد اما در صورتی كه سهامداری برای دوره بلندمدت و میان مدت و با در نظر گرفتن وضعیت سودآوری شركتها انجام شود احتمال كسب موفقیت در سرمایه گذاری بیشتر می شود.
اقتصام**2022 ** 2023
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲
تهران- ایرنا- شاخص بورس امروز (شنبه) در ادامه روند نزولی خود با افت یك هزار و 532 پله ای در جایگاه 154 هزار و 550 واحدی قرار گرفت.