تهران- ایرنا- در سی و ششمین جلسه از سری نشست های 'شنبه های انقلاب' با عنوان 'انقلاب اسلامی و چهار دهه همبستگی و همدلی پیروان ادیان توحیدی'، گفت و گوی ادیان و گسترش مطالعات ادیانی به عنوان دو دستاورد بزرگ و برگ زرین در تاریخ پس از انقلاب اسلامی مورد تاكید قرار گرفت.

سی و ششمین جلسه از سری نشست های 'شنبه های انقلاب' روز شنبه به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سالگی انقلاب اسلامی و با حضور جمعی از نمایندگان اقلیت های دینی در تالار 'ایوان شمس' معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد و روحانیون، بزرگان و صاحبنظران ادیان توحیدی(مسیحی، كلیمی و زرتشتی) به ایراد سخنرانی پرداختند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در آغاز این مراسم عنایت رضایی پور دبیر كمیته سی و ششمین برنامه شنبه های انقلاب، هدف از برگزاری سلسله برنامه های چهل گانه شنبه های انقلاب را بررسی ، تمجید و رسانه ای كردن دستاوردهای انقلاب شكوهمند اسلامی برشمرد.
سید ابوالحسن نواب، رییس دانشگاه ادیان و مذاهب قم نیز در سخنانی ضمن اشاره به اینكه ایران از دیرباز مهد ادیان مختلف بوده است، از گفت و گوی ادیان و گسترش مطالعات ادیانی به عنوان دو برگ زرین در تاریخ پس از انقلاب نام برد و یادآور شد كه تنها دانشگاه جامع ادیان جهان در ایران وجود دارد.
نواب با تاكید بر اهمیت و ضرورت احترام به همه ادیان و مذاهب، یادآوری كرد كه قانون اساس جمهوری اسلامی ایران حقوق اقلیت های مذهبی را برسمیت شناخته و از همین رو هر یك از ادیان توحیدی در مجلس شورای اسلامی دارای نماینده می باشند.

** وفاداری اقلیت ها به منافع ملی
در ادامه این سمینار اسقف اعظم سركیس داویدیان رهبر ارامنه كاتولیك ایران، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی ایران و شهدای جنگ تحمیلی، بار دیگر بر وفاداری اقلیت كاتولیك ایرانی به منافع ملی كرد تاكید كرد و یادآور شد كه استفاده آزاد از امكانات موجود در كشور برای پیروان سایر ادیان توحیدی وجود دارد.
از جامعه آشوری ساكن در ایران، مارنرسای بنیامین اسقف اعظم كلیسای شرق آشوری نیز به عنوان یكی دیگر از سخنرانان این همایش، برابری دیه اقلیت های دینی با مسلمانان كه با نظر رهبر معظم انقلاب مصوب شد، تاسیس انجمن های آشوری ثبت شده توسط وزارت كشور، ارج نهادن به تعطیلات اقلیت ها از سوی دولت، و بازسازی و مرمت كلیساها از بیست قرن پیش تا كنون را از جمله اقادامات مهم تحقق یافته در كشور برشمرد.

** برخورداری اقلیت های دینی از تمام حقوق شهروندی
در این نشست سیامك مره صدق نماینده كلیمیان در مجلس شورای اسلامی نیز یادآور شد كه ذكر نام اقلیت های دینی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان شهروند درجه یك نشان دهنده رعایت حقوق اقلیت ها در كشور است.
وی افزود كه پیروان اقلیت های دینی در ایران از تمامی حقوق شهروندی برخوردار است و همواره به وظایف خود در زمینه دفاع از كشور و حمایت از سیاست خارجی و سایر وظایف ملی عمل خواهد كرد.
نماینده كلیمیان در مجلس با تأكید بر اینكه جامعه كلیمیان هرگز مسائل و مشكلات خود را نزد بیگانگان مطرح نمی‌كنند، گفت:. ما مشكلات خود را به كف خیابان نمی‌آوریم و معتقدیم هیچ بیگانه ای دلسوز مردم ایران نیست. راه حل مسائل و مشكلات در قانون اساسی كشور گنجانده شده است.
مره صدق با اشاره به نقش جامعه كلیمیان در دوران دفاع مقدس گفت كه تعداد شهدایی كه این جامعه اقلیت تقدیم كشور كرده است، در مقایسه تعداد جمعیت این اقلیت با جمعیت كل كشور، رقم بالایی است اما معتقدیم خوب نیست كه شهدا و ادیان را از هم تفكیك كنیم زیرا همه آن‌ها فرزندان ایران هستند.
وی با قدردانی از توجه ویژه رهبر معظم انقلاب به مسائل اقلیت های دینی گفت: اقلیت‌های دینی هر گاه درخواست‌هایشان را به رهبر انقلاب عرضه كردند، به بهترین شكل به آن رسیدگی شده و این حاكی از توجه جدی به حقوق شهروندی و مایه مباهات است.
این نماینده اقلیت های كلیمی در مجلس افزود: حفظ هویت ملی دركنار انجام وظایف شهروندی اولویت ما است و خوشبختانه روند قانون‌گذاری به سمت احقاق حق و حقوق اقلیت‌ها پیش می‌رود و این نشان از وحدت و همدلی با تاریخچه ای چند هزار ساله در ایران دارد.

** همدلی پیروان ادیان توحیدی، از رمزهای اصلی استقلال ایران
موبد پدرام سروش پور عضو انجمن موبدان زرتشتی تهران نیز رمز استقلال كشور را همدلی و برادری میان ادیان توحیدی دانست و تاكید كرد كه اگرچه ایران هرگز در پی جنگ و جنگجویی نبوده است، اما دفاع از باورها و فرهنگ را واجب می شمرد لذا در طول 8 سال دفاع مقدس به دفاع از مرزهای كشور پرداخته شد.
آخرین سخنران این نشست، كشیش كومیتاس قره خانیان، كشیش كلیسای سركیس مقدس نیز ضمن اشاره به اینكه در طی اعصار گذشته، ارامنه همواره با ایرانیان ید واحده بوده اند، آزادی برگزاری مراسم های مذهبی توسط اقلیت ها، نامگذاری خیابان ها به نام شهدای جامعه اقلیت، حضور ورزشكاران و هنرمندان عضو جامعه اقلیت در تیم های ملی و سینما و تلویزیون كشور، فعالیت آزادانه اقتصادی و ... را از جمله حقوق اقلیت ها در ایران برشمرد.
در پایان این مراسم با اعطای هدایای از خانواده های معظم شهدای پیروان اقلیت های دینی تجلیل شد.
برگزاری این گردهمایی حكایت از احترام به حقوق همه اقلیت ها و پیروان ادیان الهی در ایران دارد.
این سمینار همچنین نشانه ای از وحدت و همبستگی میان اقلیت و اكثریت و پیروان همه ادیان توحیدی و برابری آنان در ایران است.
اقلیت های دینی در ایران نمایندگانی در عالی ترین نهادهای كشور از جمله مجلس و شوراها شهر دارند كه نشانه ای دیگر از توجه ویژه و احترام به حقوق اقلیت ها در ایران است.
در دوران هشت سال دفاع مقدس، اقلیت های دینی و مذهبی همراه با خیل عظیم مردم تمام نقاط این سرزمین، با حضور در جبهه های جنگ و تقدیم شهدای فراوان در راه حفظ انقلاب اسلامی و كیان كشور، وفاداری خود را به ایران زمین برای همیشه اثبات كردند.
9408** 9392** 1723