به گزارش ایرنا رضا كاوش روز شنبه در نشستی با مدیركل اموراتباع و مهاجران خارجی استانداری خوزستان در محل این اداره كل بیان كرد: جمهوری اسلامی ایران پناهندگان را به عنوان مهمان پذیرفته و خدمات شایانی به آنان كرده است.
وی با تشكر از نظام جمهوری اسلامی ایران به خاطر ارایه خدمات مناسب به پناهندگان گفت: برخی از كارهای بزرگی كه در ایران برای پناهندگان انجام شده در هیچ كشوری صورت نپذیرفته است.
وی ادامه داد: در ایران 2 كار بزرگ و مهم برای پناهندگان صورت گرفته كه می توان آنها را به عنوان الگو در سازمان ملل مطرح كرد كه یكی از آنها دستور رهبر معظم انقلاب در خصوص تحصیل دانش آموزان اتباع خارجی مجاز و غیر مجاز در مدارس مناطق مجاز، و دیگری طرح بیمه همگانی است.
كاوش ادامه داد: در خوزستان طرح ها و پروژه های زیادی مربوط به پناهندگان در حال انجام است كه به توانمند سازی اتباع خارجی، آموزش، سواد آموزی ، بهداشت و درمان ، بهزیستی ، فنی و حرفه ای و 2 پروژه احداث مدرسه 6 كلاسه در كوی مندلی اهواز و گاز كشی و گاز رسانی به مهمانشهر بنی نجار گتوند اشاره كرد.
وی بیان كرد: با اداره كل اموراتباع و مهاجران خارجی استانداری خوزستان برای اجرای 6 پروژه آموزشی، اجتماعی و اقتصادی در خوزستان برای سال 2019 به توافق رسیدیم.
كاوش اضافه كرد: استان خوزستان در خدمات رسانی به پناهندگان طبق كنوانسیون مصوب 1951 و پروتكل پیوستی طبق استانداردهای موجود عمل كرده و در جاهایی نیز بیش از حد انتظار اقدام كرده است.
وی گفت: از اقدامات موثر در خوزستان درباره اتباع خارجی می توان به ایجاد امنیت نسبی برای آنها، و نیز فعالیت خوب كمیته حل اختلاف سیار كه الگو در كشور است اشاره كرد.
وی ادامه داد:در بازدیدی كه از مهمانشهر بنی نجار گتوند و نیز سكونتگاه های پر جمعیت اتباع خارجی خوزستان داشتیم ،ملاحظه شد كه زمینه مناسبی برای آنان در جهت معیشت و اشتغال مهیا شده است؛ همچنین چند طرح و پروژه از پیشرفت قابل ملاحظه ای برخوردار هستند.
مدیركل اموراتباع و مهاجرین خارجی استانداری خوزستان نیز بر لزوم اجرای پروژه هایی بازگشت داوطلبانه، دسترسی به سر پناه و خدمات اجتماعی، معیشت و تقویت غذایی، حمایت اجتماعی ، حفاظت محیط زیست و اسكان مجدد و نیز مشاركت فعال در پروژه های سلامت، انجام فعالیت های اقتصادی پایدار، اجرای پروژه های عام المنفعه و مشاركت در طرح های استانی تاكید كرد.
حمید سیلاوی افزود:پروژه گاز رسانی و احداث مدرسه 6 كلاسه در مناطق پر تراكم اتباع خارجی پناهنده در خوزستان، همچنین تامین ملزومات مورد نیاز مراكز بهداشتی و درمانی ،آغاز شده و امید است در سال 2019 میلادی با معرفی 48 پروژه عمرانی، بهداشتی ودرمانی ،آموزشی ، و ارتقای مهارت و اجتماعی ، شاهد ارایه خدمات بیشتری به اتباع در خوزستان باشیم.
وی گفت: در سال 2018 میلادی 15 طرح و پروژه در خوزستان عملیاتی شد كه به زودی به بهره برداری می رسند.
مدیر كل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خوزستان افزود: تامین اعتبار احداث مدرسه 12 كلاسه در شوش و اهواز ، تامین اتوبوس درمانی سیار ،تجهیزات بهداشتی و درمانی و تجهیزات آموزشی و تحصیلی و طرح ها و پروژه های جنگلداری و منابع طبیعی از جمله مواردی است كه نیازمند آن هستیم.
سیلاوی بیان كرد: طرح تامین اعتبار بدون عوض و یا وام برای احداث كارگاه های اشتغال زایی كه در سال 1395 انجام گرفت طرح موفقی در ایجاد اشتغال بوده كه سال آینده نیز پیگیری خواهد شد.
سرپرست دفتر فرعی كمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و هیات همراه همچنین ضمن
بازدید از پروژه های در حال انجام، از سكونتگاه های اتباع عراقی و اتباع افغانستانی در خوزستان دیدن و از نزدیك با تعدادی از آنها گفت و گو كرد.
هشت هزار تبعه عراقی و 2 هزار و 500 نفر تبعه افغانستانی در خوزستان به سر می برند.
7158/ 6037
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۲
اهواز - ایرنا - سرپرست دفتر فرعی كمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در جنوب ایران گفت: ایران دومین كشور در تعداد پذیرش پناهندگان از كشورهای افغانستان و عراق است.