اراك - ایرنا - رئیس مركز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشكی استان مركزی گفت: 13 مصدوم سوانح جاده ای از شهریور امسال (زمان راه اندازی اورژانس هوایی استان) در هشت ماموریت امدادی با بالگرد امداد رسانی شدند.

« پریا بهرامی» روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این ماموریت ها به علت نبود امكانات درمانی و تخصصی لازم با استفاده از بالگرد در سریعترین زمان ممكن صورت گرفته است.
وی توضیح داد: تكنسین های امداد هوایی در این مدت دركمیجان، فرمهین، آشتیان، جاورسیان و تفرش ارایه خدمت كرده اند و امداد رسانی هوایی در جاورسیان و تفرش به علت حوادث ترافیكی و مصدومیت ناشی از حوادث جاده ای انجام شده است.
رئیس مركز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشكی استان مركزی گفت: امداد هوایی در این مدت برای همه رده سنی ارایه شده و بالاترین سن خدمات گیر 78 سال و كمترین آن نوزادا یك ساله بوده است.
بهرامی افزود: شماری از ماموریت های امداد هوایی استان به علت شرایط نامساعد جوی و پذیرش نكردن از سوی بیمارستان مبدا لغو شده است.
وی با بیان اینكه ماموریت های انجام شده در زمینه انتقال مجروحان تصادفی بدحال به مراكز درمانی و یا بیمارستان ها است، افزود: استفاده از بالگرد بیشتر برای انتقال بیماران نقاط سخت گذر نیز كاربرد دارد.
رئیس مركز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشكی استان مركزی گفت: بالگرد امداد هوایی استان مركزی دارای تجهیزات كامل پزشكی از جمله دستگاه ساكشن، دستگاه شوك، دستگاه تنفس مصنوعی شبیهه دستگاه آی سی یو سیار مورد نیاز است.
بهرامی افزود: در حوادث مختلف به ویژه جاده ای و همچنین برخی بیماری ها از جمله سكته های قلبی و مغزی زمان طلایی برای انتقال بیمار وجود دارد و استفاده از بالگرد به دلیل انتقال سریعتر از میزان آسیب های وارده تا حدود زیادی می كاهد.
سی و ششمین اورژانس هوایی كشور همزمان با هفته دولت در محل فرودگاه اراك به بهره برداری رسید و این استان صاحب خدمات امداد و نجات هوایی شد.
6 هزار و 400 كیلومتر انواع آزاد راه، راه اصلی و راه روستایی در استان مركزی وجود دارد كه چهار هزار كیلومتر آن را راه های روستایی تشكیل داده و روزانه حدود 490 هزار وسیله نقلیه از مسیرهای جاده ای این استان تردد می كنند.
6991/6013/