تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰

پكن- ایرنا- مراسم شب یلدا با عنوان «شب با ایرانیان» با همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن و با حضور سفیر و كاركنان سفارت، دانشجویان تحصیلات تكمیلی و ایرانیان مقیم این كشور، شنبه شب در مجموعه كیوریان شهرداری شیناگاوا توكیو برگزار شد.

به گزارش ایرنا سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن در این مراسم كه با اجرای موسیقی سنتی همراه بود ضمن خیر مقدم به شركت كنندگان و تقدیر از رایزنی فرهنگی به دلیل اجرای این برنامه گفت: این جشن فرصت بسیار ارزشمندی است برای اینكه انس و الفت بیشتری در میان هموطنان و دوستداران فرهنگ و هنر ایران زمین فراهم گردد.
مرتضی رحمانی موحد افزود: یلدا بهانه ای است كه به واسطه یكی از رسوم كهن، بیشتر در كنار یكدیگر حضور داشته باشیم و از این بابت بسیار خرسندم كه در جمع صمیمانه و دوستانه هموطنان عزیز و ایران دوستان حضور دارم.
او به تشریح مناسبت یلدا و تاثیرگذاری آن در ارتباط و تعامل ایرانیان با یكدیگر و تاثیر آن در دیگر فرهنگ ها پرداخت و افزود: در این مناسبت می توان سه عنصر زمان، «آداب و رسوم» و «ابزار و نشانه» را به خوبی دریافت كرد كه با الفت و محبت، عجین گشته و بهانه ای است تا در طولانی ترین شب سال، بر صمیمت و نزدیكی تاكید بیشتری صورت پذیرد.
وی به تشریح هر كدام از این عناصر پرداخت و با اشاره به ابزار و نشانه ها تاكید كرد: یكی از زیباترین نشانه ها در یلدا، قصه گویی، روایت بزرگان و شعر خوانی حافظ و نقل داستان های قرآنی است كه به زیبایی عامل ایجاد ارتباط میان اعضاء خانواده قلمداد می گردد و می تواند شبی به یادماندنی را در فرهنگ ایران زمین ایجاد كند.
رحمانی موحد با قرائت شعری از سعدی شیرازی كه 'شب عاشقان بی دل چه شبی دراز باشد، تو بیا كز اول شب در صبح باز باشد' سخنان خود را پایان داد و گفت: امیدوارم كه این مراسم و برنامه های مشابه، باعث ارتباط، آشنایی و ارتقا دوستی بیشتر هموطنان عزیز و همچنین شناخت بهتر مردم فرهنگ دوست ژاپنی با آداب و سنن ایرانی باشد.
در ادامه این مراسم 'حسین دیوسالار' رایزن فرهنگی سفارت ایران در ژاپن نیز گفت: مناسبت های ملی و مذهبی و سنت های آیینی و كهن، فرصت مغتنمی است برای این كه علاوه بر بهره مندی روحی و معنوی، كنار یكدیگر بودن را مخصوصا در زمانی كه دور از وطن هستیم بیشتر تجربه كنیم و ارتباطات بهتر و صمیمانه تری را برقرار نماییم.
او كفت: رایزنی فرهنگی هم فرصت یلدا را برای این كه بتواند در این زمینه نقش موثری داشته باشد مغتنم شمرده و این جشن را برگزار نموده است كه امیدوارم عامل موثری برای ارتباطات و شناخت بیشتر از یك سو و همچنین آشنایی مردم فرهنگ دوست ژاپن با آئین ها و سنت های ایرانی باشد.
این مراسم كه بیش از 300 نفر از مهمانان و ایرانیان شركت داشتند و به صورت زنده نیز از طریق اینستاگرام رایزنی پخش می شد، با قرائت قرآن «عون عباس» كودك 6 ساله پاكستانی كه حافظ بیش از 10 جزء قرآن كریم است آغاز شد.
در بخش دیگر این مراسم هم گروه موسیقی سنتی ایرانی هزار و یك شب كه یك گروه ایرانی – ژاپنی است و موسیقی سنتی ایرانی را به زیبایی اجرا می كند با تشویق میهمانان به روی صحنه رفت و قطعات زیبایی از اجرای موسیقی سنتی ایرانی را به اجرا درآورد كه بسیار مورد تشویق قرار گرفت.
در این مراسم همچنین خانم 'فوجیه' از عكاسان فعال و به نام ژاپنی كه چندین بار به ایران سفر كرده و به عكاسی پرداخته بود گزارشی از سفرهای خود به ایران و یافته ها و عكس های خود از ایران ارائه كرد.
همچنین در این مراسم كلیپ آماده شده از مراسم یلدا در ایران نیز با زیرنویس ژاپنی پخش شد و بروشورهای معرفی این مناسبت هم به زبان ژاپنی در میان مخاطبان و مهمانان ژاپنی توزیع گردید.
بخش دیگر این برنامه به اهداء جوائز مسابقه مفاهیم قرانی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن كه چندی قبل برگزار شد و به پنج نفر از برندگان این برنامه و همچنین قاری خردسال جوائزی اهداء گردید اختصاص داشت.
رایزنی فرهنگی همچنین با تدارك و آماده سازی قاب اینستاگرام یلدایی رایزنی فرهنگی كه با طرح هایی از كاراكتر انار علی رادمند طراحی و تهیه شده بود، مسابقه عكاسی در فضای مجازی را اعلام كرد كه در انتهای برنامه تعداد زیادی از خانواده ها با این فریم و سفره یلدا عكس یادگاری گرفتند.
در مراسم شب یلدا همچنین از مهمانان با تدارك آجیل، انار، شیرینی ایرانی، نوشیدنی و .... پذیرایی شد.
یلدا در میان مردم ژاپن نیز وجود دارد كه با عنوان «توئوجی» خوانده می شود.
این مراسم با اداب و رسومی از جمله حمام نارنج همراه است و تركیب گرما و پوست نارنج عطر بسیار خوبی را در فضا ایجاد می كند.
**آساق**1904**