بندرعباس - ايرنا- روزنامه صبح ساحل در صفحه اجتماعي امروز يكشنبه دوم دي ماه 97، گفت و گويي در قالب گزارش با عنوان «گفتار درماني و شكستن سكوت كودكان ناشنوا» به قلم اعظم رام را منتشر كرده است.

در اين گزارش آمده است: 6 ماه از جشن تولد 3 سالگي مي گذشت اما نمي توانست همانند خواهر دو قلويش (آنا) خوب حرف بزند و كلمات را ادا كند، پدر و مادرش كم كم از اين موضوع احساس خطر كردند كه شايد «اميد» مشكل ناشنوايي داشته باشد.
به تكاپو افتادند و در اسرع وقت، وي را نزد پزشك گوش و حلق و بيني بردند اما پزشك به تشخيص سلامت شنوايي كودك را داد و براي خوب ادا كردن كلمات، وي را به گفتار درماني معرفي كرد ولي بهبودي حاصل نشد.
خانواده پس از پيگيري فراوان، اميد را به نزد پزشك گوش و حلق و بيني در تهران بردند كه پس از آزمايشات مشخص شد پسر بچه كم شنواست و اين كودك پس از مدتي داراي سمعك شد.
خانواده از اين كه علت مشكل فرزندشان مشخص شده بود دچار شوك شده بودند و تمام سعي شان را مي كردند كه هر چه زودتر سلامتي اش را بدست آوردند.
اميد چهار ساله و 6 ماه بود كه خانواده پس از تحقيق دريافتند كلينيك گفتار درماني «آواي فرشتگان» در بندرعباس در كارش موفق بوده است به همين علت اميد را به اين مركز آوردند...
به گفته«زهره غلامزاده» موسس كلينيك گفتار درماني آواي فرشتگان در هرمزگان، خانواده بسيار نگران بودند كه اميد تا رسيدن به مدرسه بهبود يابد يا نه. كاركنان اين مركز با همكاري خانواده اظهار اميدواري كردند كه به طور حتم بهبود مي يابد و اميد در كلينيك حاضر شد .
تمام تلاش مربيان وهمچنين خانواده نتيجه داد و اين كودك در تست مدرسه قبول شد، هم اكنون اميد شاگرد اول كلاس دوم ابتدايي است و همانند هم كلاسي هايش حرف مي زند و كلمات را به خوبي ادا مي كند ...

**اشك شوق با شنيدن اولين كلمه از زبان كودك ناشنوا
پارسا 9 ماهه، به صحبت هاي پدر ومادرش واكنش نشان نمي داد، خانواده وي را به نزد پزشك بردند اما پزشك نيز به آنها گفت فرزند شما مشكل ناشنوايي دارد ولي شايد در بزرگسالي اين مشكل حل شود.
پدر و مادر كه ساكن يكي از شهرستان هاي استان هستند بعد از مدتي به بندرعباس آمدند و نزد پزشكان ديگر رفتند ولي مشكل پارسا حل نشد.
پارسا به سن 2 سالگي رسيد اما بهبود نيافت، پدر و مادر پس از پي گيري به بهزيستي بندرعباس آمدند و با كلينيك گفتار درماني آواي فرشتگان در هرمزگان آشنا شدند.
اين كودك پس از ورود به اين كلينيك و دريافت سمعك، نخستين كلمات را بعد از 6 ماه به زبان آورد. پدر و مادر از خوشحالي چشمانشان پر از اشك شده بود و از آن روز به بعد تمام كلمات را كه پارسا ادا مي كرد مي نوشتن و يا ضبط مي كردند .پارسا كوچولو نياز به كاشت حلزون داشت ...
غلامزاده گفت: به خانواده اين كودك تاكيد كرديم كه نياز به كاشت حلزون دارد، خانواده استرس زيادي داشتند كه شايد كاشت حلزون جواب ندهد اما قانع شدند. بعد از دريافت پروتز، نخستين باري كه پارسا جلوي مادر در اين مركز به صدا واكنش نشان داد اشك شوق مادر سرازير شد و اين باعث خوشحالي ما بود، پارسا هم اكنون پيش دبستاني است و در كنار بچه هاي عادي درس مي خواند.
مدير عامل كلينيك گفتار درماني آواي فرشتگان در هرمزگان، موفقيت اين فرزندان را بهترين هديه براي اين كلينيك دانست و ادامه داد: با ديدن بهبودي اين كودكان تمام خستگي از تنمان بيرون مي آيد.

**بهبودي 95 درصدي كودكان ناشنوا و كم شنوا
اين كلينيك زير نظر سازمان بهزيستي هرمزگان در سال 1390 با تحت پوشش قرار دادن 30 كودك كم شنوا و ناشنوا كار خود را در بندرعباس شروع كرد و در حال حاضر 6 مربي ثابت و 5 مربي پاره وقت كارآموزيده، بالغ بر 50 نفر را تحت آموزش و درمان قرار مي دهند.
مدير عامل مركز آموزشي و توانبخشي خانواده و كودكان ناشنوا و كم شنوا گفت: ما كودكان 6 ماه تا پيش دبستاني را مورد درمان قرار مي دهيم كه تا به امروز، 95 درصد كودكان توانستند به مدرسه عادي راه يابند و همانند همكلاسي هايشان ادامه تحصيل دهند.
غلامزاده افزود: با توجه به ميزان جمعيت و شيوع بالاي آسيب هاي شنوايي در كودكان و نبود اين نوع خدمات به شيوه علمي در آن زمان، تاسيس اين كلينيك كه هدف اوليه آن ارائه خدمات به كودكان كم شنوا و والدين آنها بود، بسيار ضروري بنظر مي رسيد.
وي تصريح كرد: در اين مركز ارائه خدمات آموزشي و توانبخشي بين سنين 2 تا 6 سال كارساز است و تلاش مي شود كه كودكان كم شنوا و ناشنوا با دريافت خدمات آموزشي، استفاده از طريق آموزش هاي اوليه به مادران و همچنين ارائه وسايل كمك شنيداري ( سمعك ) به كودكان و در صورت لزوم كاشت حلزون و ارائه خدمات تربيت شنيداري و گفتار درماني كودكان، بتوانند زندگي متعارف خود را دنبال كنند.

**انتظار طولاني مدت براي كاشت حلزون
غلامزاده از انتظار طولاني مدت كودكان براي كاشت حلزون سخن گفت كه به علت نبود مركز كاشت حلزون در هرمزگان، بيماران براي كاشت حلزون به استان هاي همجوار و يا مركز مراجعه مي كنند كه ماه ها بايد درصف انتظار باشند و گاهي اوقات از سن كاشت نيز مي گذرد.
وي يادآور شد: زمان نقش مهمي در نتيجه جراحي دارد و كاشت حلزون در كودكان قبل از 2 سالگي نتيجه بسيار خوبي داشته و بسياري از آن ها قادر به گفت و گو و دنبال كردن مكالمات مي باشند .
غلامزاده ادامه داد: در صورت داشتن متخصصان خوب در استان، متاسفانه از اين مركز محروم هستيم در صورتي كه استان كرمان داراي مركز كاشت حلزون است.
وي كه اختلالات شنوايي در نوزادان را به 2 دسته كم‌ شنوايي و ناشنوايي مي داند، يادآورشد: كم‌ شنوايي با سمعك و ناشنوايي با كاشت حلزون قابل درمان است و به طور عمده خانواده‌ها براي تامين هزينه‌ هاي كاشت حلزون دچار مشكل مي‌ شوند و نيازمند كمك‌هاي دولت هستند.

**فعاليت 11 مركز كاشت حلزون شنوايي
گفتني است: هم اكنون 11 مركز كاشت حلزون شنوايي در سطح كشور فعال و مشغول ارائه خدمت به بيماران هستند. 2 گروه از ناشنوايان به عمل كاشت حلزون شنوايي نياز دارند.
ناشنوايان مادر زاد كه در دوران طلايي 2 سالگي بايد اين عمل براي آنان انجام شود و گروه دوم نيز افراد عادي هستند كه به دليل بروز حادثه يا بيماري دچار ناشنوايي مي شوند.
در حال حاضر تعداد2 هزار و 670 نفر ناشنوا تحت پوشش بهزيستي بندرعباس هستند.
7195/6048