به گزارش ايرنا، سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري محصولات عرضه شده در اين نمايشگاه را شامل؛ نمد، سرمه دوزي، قلمزني، گره چيني، سرانداز، خاتم، جاجيم، نگارگري، البسه محلي،
احجام سنگي، قفل چالشتر و ميناكاري در 15غرفه نمايشگاهي اعلام كرد.
مهرداد جوادي روز يكشنبه در آئين گشايش نمايشگاه صنايع دستي چهارمحال و بختياري تاكيد كرد: حمايت از كالاي ايراني و معرفي توانمندي هاي استان در حوزه صنايع دستي از اهداف برپايي اين نمايشگاه است.
وي يادآور شد: اين نمايشگاه تا پايان هفته جاري از ساعت 9 تا 15 در موزه باستان شناسي شهركرد داير است.
به گزارش ايرنا، هم اينك 52 رشته صنايع دستي شهري، روستايي و عشايري در چهارمحال و بختياري وجود دارد كه بافته هاي داري مانند فرش، گليم، قالي بافي، چوخابافي، نمدمالي، گيوه دوزي، خورجين بافي، گليم بافي، بافت سياه چادر، جاجيم بافي، قفل سازي، خاتم و مشتقات آن ها از مهمترين صنايع دستي شهري و روستايي استان است.
هنرمندان رشته هاي مختلف صنايع دستي چهارمحال و بختياري 12 هزار نفر هستند كه از اين تعداد تنها حدود سه هزار نفر فعالند.
در نيمه نخست امسال 9 هزار و 150 كيلوگرم انواع توليدات نمدي چهارمحال و بختياري به ارزش 41 ميليارد و 170 ميليون ريال به خارج از كشور صادر شد كه اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل كه 4 هزار و 220 كيلوگرم بوده رشد 116.82 درصدي داشته است.
صادرات نمد چهارمحال و بختياري قبل از انقلاب به ايالات متحده آمريكا انجام مي شده كه امسال نخستين بار اين توليدات به كشور سوئد نيز صادر شد.
نمد چهارمحال و بختياري هم اينك نشان يونسكو و نشان ملي مرغوبيت صنايع دستي ايران را دارد.
هم اينك 250 كارگاه كوچك و 15 كارگاه بزرگ توليد نمد در چهارمحال و بختياري با اشتغالزايي 500 نفر فعال است.
سالانه 40 تن انواع محصولات نمدي در اين استان توليد مي شود كه قابليت افزايش تا 50 تن را دارد.
محصولات نمدي چهارمحال و بختياري به 2 روش سنتي و نوين توليد مي شود كه امروزه در بخش توليد نمدهاي نوين به علت نوآوري و كاربردهاي مختلف افزون بر 40 نوع محصول نمد توليد و روانه بازار مصرف مي شود.
7362/6021
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۴
شهركرد- ايرنا- 15 هنرمند صنايع دستي چهارمحال و بختياري محصولات توليدي خود را در موزه باستانشناسي شهركرد به نمايش گذاشتند.