تهران- ایرنا- رئیس فدراسیون ژیمناستیك گفت: ژیمناستیك ایران پیش از این در منطقه غرب آسیا قرار داشت كه با تلاش هایی كه در اجلاس آسیایی دوحه انجام شد، منطقه خود را به بخش مركزی كه از نظر فنی بهتر از غرب است، جابه جا كردیم.

به گزارش ایرنا، «زهرا اینچه درگاهی» امروز یكشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران افزود: آسیا در رشته ژیمناستیك به چهار منطقه شرق، غرب، مركزی و جنوب شرق تقسیم شده و این در حالی است كه ایران مدت ها با كشورهای بحرین، عراق، اردن، كویت، لبنان، فلسطین، عربستان سعودی و سوریه در منطقه غرب قرار داشت و به علت فعالیت كم این منطقه، تلاش كردیم در اجلاسی كه برگزار شد منطقه خود را به مركزی جا به جا كنیم تا با كشورهایی كه از نظر فنی بهتر ازغرب آسیا هستند، هم منطقه ای شویم.
وی گفت: كشور هند، هم گروه جدید ما در بخش مركزی، رقیب بسیار سرسختی در رقابت های انتخابی المپیك بود و همچنین ازبكستان دیگر هم گروه این بخش یك پله بالاتر از ایران قرار گرفته است، در حالی كه فعالیت های ژیمناستیك كشورهای عربی در منطقه غرب قاره آسیا سالهاست، راكد مانده است.
رئیس فدراسیون بیان كرد: در اجلاس دوحه ابتدا به بهانه ریاست منطقه غرب ثبت نام كردم، اما هدف، دفاع از تغییر منطقه ای ژیمناستیك ایران بود كه بعد از سخنرانی از 24 رای حاضر 21 كشور با این مهم موافقت كردند.
اینچه درگاهی درخصوص اینكه گفته می شود او با احمد محتشمی از روسای اسبق فدراسیون ژیمناستیك درباره چگونگی رای آوردن در این اجلاس صحبت كرده است، اظهار داشت: از آقای محتشمی فقط درباره تجربیاتی كه در این اجلاس داشت، سوال كردم، اما درباره چگونگی رای آوردن نظری نخواستم؛ در حالی كه نماینده های اردن و لبنان در این اجلاس به زمان ریاست محتشمی در منطقه غرب آسیا اعتراض داشتند و مدعی بودند كه در زمان وی از فعالیت ژیمناستیك غرب آسیا كاسته شد.
وی ادامه داد: قرار گرفتن با كشورهای افغانستان، بنگلادش، هند، نپال، پاكستان، قزاقستان، سریلانكا و ازبكستان كه بیشتر آنها از لحاظ فرهنگی قرابت بیشتری با ما دارند، بسیار بهتر از حضور در منطقه غرب آسیا است.
رئیس فدراسیون در مورد موفقیت های اخیر سعیدرضا كیخا در انتخابی المپیك 2020 ژاپن، گفت: كسب مدال برنز در وسیله خرك حلقه و نمره بالاتر از 15 موفقیت ارزنده ای است كه تاكنون كسب نشده بود و حتی برنز محمدرضا خسرونژاد در وسیله پارالل نیز در حالی به دست آمد كه از ناحیه دست مصدوم بود.
اینچه درگاهی تاكید كرد كه رشته پاركور در اجلاسی كه برگزار شد، تایید شده است و همه فدراسیون های عضو ملزم به برگزاری رقابت های آن هستند و قرار است از سال 2024 نیز این رشته وارد المپیك شود.
وی عنوان كرد: فدراسیون ژیمناستیك ایران نیز بر همین اساس از بهمن ماه امسال رقابت های قهرمانی رشته پاركور را برگزار خواهد كرد.
رئیس فدراسیون درخصوص میزبانی از رقابت های زنان كشورهای مسلمان اظهار داشت: با توجه به تغییر منطقه ایران در ژیمناستیك آسیا در تلاشیم كشورهای بیشتری را برای حضور در این مسابقات دعوت كنیم و تاكنون سه كشور از منطقه مركزی و یك كشور از منطقه غرب آسیا اعلام آمادگی كرده اند. همچنین برای افزایش میزان آمادگی تیم بانوان ایران عجله ای برای برگزاری این رقابت ها نداریم.
اینچه درگاهی درباره انرژی كه برای حواشی ژیمناستیك در دو سال اخیر گذاشته است، گفت: روحیه تخریبی بیرون از فدراسیون قطعا آسیب رسان است، اما به جرات می گویم 80 درصد از خانواده ژیمناستیك، رفاه و همدلی خوبی با یكدیگر دارند و این موفقیت ها ثمره همین یكدلی است؛ هرچند كه آن جمعیت حاشیه ساز نیز به گونه ای خود را به خواب زده اند كه به هیچ نحو برای موفقیت ژیمناستیك گام برنمی دارند.
در ادامه این نشست منیژه پازوكی نائب رئیس بانوان فدراسیون در باره رقابت های زنان كشورهای مسلمان اظهار داشت: دو مرحله اردو پیش از این برای بانوان برگزار شد و در مرحله سوم سهیلا بهرامی سرمربی تیم ژیمناستیك هنری زنان به دلیل مشغله كاری نتوانست همراه تیم باشد؛ بنابراین من به رغم فعالیت در فدراسیون، فعلا این مسئولیت را قبول كردم.
وی ادامه داد: رویكرد فدراسیون به زنان ژیمناستیك كار امیدوار كننده است؛ زیرا پیش از این ژیمناست های زن در سن 13 و 14 سالگی رها شده و جذب رشته رزمی می شدند، ولی اكنون اردوهای تیم های جوانان و بزرگسالان این نوید را می دهد كه در آینده شاهد موفقیت های آنها در میادین بین المللی باشیم.
همچنین محسن سلیمانی دبیر فدراسیون درخصوص چگونگی كسب سهمیه المپیك 2020 ژاپن یادآور شد: از آنجا كه در بخش تیمی هشت كشور برتر دنیا به بازی های المپیك راه پیدا می كنند، قطعا ایران در بخش تیمی شانسی نداشت، اما در بخش تك وسیله این شانس را داریم تا دو سال مانده به المپیك از هشت مسابقه ای كه برای كسب سهمیه تدارك دیده شده است، در چهار مسابقه شركت كنیم. كسب بالاترین امتیاز از مجموع امتیازهای این چهار رقابت شانس كسب سهمیه المپیك را به ایران خواهد داد.
وی ادامه داد: در رقابت های آلمان كه اخیرا برگزار شد، كیخا و خسرونژاد شركت كردند و رقابت های بعدی در ملبورن استرالیا است كه به دلیل هزینه های مالی حضور نخواهیم یافت، اما در مسابقات باكو، قطر و در نهایت آلمان در سال 2019 شركت می كنیم.
وی تاكید كرد: مهدی الفتی در وسیله پرش خرك اخیرا از رده سنی جوانان به بزرگسالان آمده و یكی از آینده های كسب سهمیه المپیك محسوب می شود.
دبیر فدراسیون افزود: برگزاری رقابت های قهرمانی آسیا در رشته ایروبیك و آكروژیم در كشورهای كره شمالی و جنوبی از برنامه های دیگر فدراسیون برای سال آینده است.
در ادامه این نشست مسعود جودی مربی تیم جوانان ژیمناستیك اظهار داشت: قطار ژیمناستیك به حركت درآمده و اعزام هایی كه در دوره جدید فدراسیون صورت گرفت سبب شد نمره كیخا از 14.2 به 15.2 ارتقا یابد و به دلیل همین نگاه مثبت كسب سهمیه المپیك 2022 جوانان در كشور سنگال را هدف گذاری كرده ایم.
وی گفت: نگاه دنیا به ژیمناستیك ایران عوض شده است و بنا داریم در سال 1398 در رقابت های قهرمانی آسیا به میزبانی مغولستان شركت كنیم تا جوانان ما به آمادگی مطلوب تری برسند.
ورزشی**9029**9128**1584