«نواب نصير شلال» روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: شب گذشته متوجه اين موضوع شدم و البته طي يك سال اخير فدراسيون بين المللي وزنه برداري براي مبارزه جدي با دوپينگ نمونه آزمايش ورزشكاران در بازي هاي المپيك 2008 پكن و 2012 لندن را آزمايش كرد كه بسياري از قهرمانان دوپينگي شدند و در عين حال فكر نمي كردم اين موضوع در وزن من هم وجود داشته باشد.
وي ادامه داد: براي بخشي كه مربوط به موفقيت وزنه برداري ايران و خودم است خوشحالم و در بخش ديگر نيز براي «آلكسي تورختي» اوكرايني ناراحتم كه از اين بابت به ورزش او لطمه وارد شد و به هر حال اتفاقي است كه رخ داده و براي يك سري خوشحالي و براي طرف مقابل نيز ناراحتي به همراه خواهد داشت.
ملي پوش اسبق خوزستاني در خصوص اينكه آيا كسب سه طلا و 2 نقره توسط وزنه برداري در بازي هاي المپيك تكرار مي شود يا خير؟ گفت: فكر نمي كنم ديگر تكرار شود اما اميدوارم كه روزي اين كار دوباره توسط وزنه برداران ايران عملي شود كه نياز به پشتوانه سازي، تلاش فراوان و برنامه ريزي در سال هاي آينده دارد.
وي با اشاره به 2 سهميه وزنه برداري ايران در بازي هاي المپيك 2020 توكيو يادآور شد: در المپيك پيش رو با توجه به اين سهميه، حداكثر مي توانيم 2 مدال طلا بگيريم. اگر بايد براي بازي هاي المپيك 2024 پاريس و 2028 لس آنجلس برنامه ريزي و استعداديابي كنيم و با تغيير تفكرات، مي توان نتيجه اي بهتر از المپيك 2012 لندن را رقم زد.
نصيرشلال در خصوص برگزاري انتخابات فدراسيون وزنه برداري كه قرار است در ارديبهشت سال 98 برگزار شود، خاطرنشان كرد: هر گروهي كه بر مسند فدراسيون قرار مي گيرد بايد به پيشكسوتان، قهرمانان و مربيان اهميت دهند و استعدادهاي برتر را حفظ و پرورش دهند و نگاه جامع تر و وسيع تري نسبت به اين رشته داشته باشد.
مربي اسبق تيم ملي وزنه برداري بيان داشت: اميدوارم در دوره آينده تنها به منافع شخصي و گروهي توجه نداشته باشيم و كار را خداپسندانه پيش ببريم.
اين پيشكسوت وزنه برداري ايران ادامه داد: چندين گروه تلاش خود را براي حضور در انتخابات فدراسيون آغاز كرده اند كه نگاه جامع تر و كامل تري را نسبت به اين رشته دارند و اميدوارم شاهد برگزاري انتخابات سالمي باشيم.
وزنه بردار المپيكي ايران در خصوص وضعيت خود نيز گفت: تمرينات خود را نه براي قهرماني بلكه به طور شخصي و براي حفظ آمادگي دنبال مي كنم چرا كه بدون ورزش ديگر نمي توانيم زندگي كنيم.
وي ادامه داد: در پيكارهاي جهاني سال 2015 و المپيك 2016 ريو به عنوان مربي در كنار «سجاد انوشيرواني» بودم و تا مقطعي اين مسووليت را دنبال كرديم اما شرايط به گونه اي رقم خورد كه ديگر ادامه كار ممكن نبود و در آن مقطع افرادي بودند كه بهتر مي توانستند كار را انجام دهند و به همين دليل از كار كناره گيري كرديم.
نصيرشلال با اشاره به اينكه نخستين تجربه مربيگري خود را در همان سال ها در كنار انوشيرواني تجربه كرد، يادآور شد: در آن شرايط و براي آنكه تيم ملي دچار برخي اختلافات شود، اصراري به ماندن نداشتيم.
فدراسيون بين المللي وزنه برداري در گزارشي اعلام كرد كه آزمايش مجدد پنج وزنه بردار در بازي هاي المپيك 2012 لندن مثبت اعلام شده كه به همين دليل فعاليت آنها به حالت تعليق درآمده و كميته بين المللي المپيك تصميم نهايي را در رابطه با آنها اتخاذ خواهد كرد.
ملين دالوزيان از ارمنستان، والنتين هريستوف از جمهوري آذربايجان، ميكالاي نوويكائو از بلاروس، آلكسي تورختي از اوكراين و روسلان نورالدين اف از ازبكستان پنج وزنه برداري هستند كه نمونه آزمايش آنها پس از 6 سال و در بازي هاي المپيك 2012 لندن مثبت اعلام شده است.
آلكسي تورختي وزنه بردار دسته 105 كيلوگرم اوكراين در بازي هاي المپيك 2012 لندن با مجموع 412 كيلوگرم مدال طلا گرفته بود و نصير شلال نيز با 411 كيلوگرم به مدال نقره رسيده بود كه با مثبت اعلام شدن دوپينگ وزنه بردار اوكرايني، مدال طلاي اين دسته به نصير شلال خواهد رسيد.
پيش از اين نيز عنوان پنجمي سعيد محمدپور در دسته 94 كيلوگرم به دليل دوپينگ چهار نفر نخست به مدال طلا تبديل شد و مدال برنز كيانوش رستمي نيز به نقره تغيير يافت.
به اين ترتيب وزنه برداري ايران در بازي هاي المپيك 2012 با كسب سه مدال طلا و 2 نقره به درخشان ترين نتايج تاريخ اين رشته دست يافت.
پس از قطعي شدن اهداي مدال طلاي نصير شلال، تعداد مدال هاي كاروان ورزشي ايران در المپيك لندن به 6 طلا، 5 نقره و 2 برنز مي رسد و در رده 13 رده بندي توزيع مدال ها قرار مي گيرد.
ورزشي**1067**1597
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۲
تهران - ايرنا - ملي پوش اسبق تيم ملي وزنه برداري در واكنش به دوپينگ حريف اوكرايني در بازي هاي المپيك 2012 لندن و تغيير مدالش از نقره به طلا گفت: براي خودم و وزنه برداري كشورم از اين بابت خوشحال هستم.