دكتر حامد روحاني زاده يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: استان مازندران پس از تهران كمترين آمار مرگ و مير مادران باردار را در سال هاي اخير به خود اختصاص داده است به طوري كه اكنون به 13.8 در 100 هزار تولد رسيد.
بر اساس آمار ميانگين مرگ مادران باردار در كشور حدود 17 در 100 هزار تولد است كه مازندران نسبت به ميانگين كشوري حدود 3 در100 هزار آمار مرگ و ميرش كمتر است.
وي توسعه زيرساخت هاي سلامت و طرح هاي مراقبت ويژه براي مادران باردار پرخطر را از راهكارهاي دانشگاه علوم پزشكي مازندران براي كاهش آمار مرگ و مير مادران باردار بيان كرد.
*** تجهيز بخش مراقبت هاي ويژه مادران باردار در ساري
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت: بخش مراقبت هاي ويژه براي مادران باردار پرخطر در روزهاي آخر زايمان در بيمارستان امام خميني (ره) شهر ساري با 8 تخت تجهيز شد.
روحاني زاده افزود: مادران پرخطر براي سلامت نوزاد و مادر در صورت نياز به اين بخش معرفي و تحت مراقبت ويژه قرار مي گيرند.
به گفته وي اين مراقبت ها از سوي پزشكان متخصص از زنان و زايمان، قلب و عروق، كليوي و ساير متخصصان پزشكي انجام مي شود.
خونريزي و مسموميت حاملگي 2 عامل اصلي مرگ مادران باردار در ايران است و ميزان مرگ و مير مادران باردار در سن بالاتر از 35 سال سه برابر مادران زير 30 سال و در مادران باردار بيش از 40 سال بيش از چهار برابر مادران زير 30 سال است.
براساس استانداردهاي جهاني يكي از شاخص هاي خدمات درماني و بهداشتي كاهش مرگ و مير مادران باردار است به طوري كه براساس آمار جهاني ميزان مرگ و مير مادران باردار در ايران تا حدود 75 درصد كاهش داشت و ايران در زمره يكي كشورهاي موفق در كاهش مرگ و مير مادران باردار است.
در 9 ماهه سال جاري 9 مادر باردار در مازندران به دلايلي از جمله خون ريزي پس از زايمان، زايمان پرخطر و قصور پزشكي در بيمارستان هاي دولتي و خصوصي جان خود را از دست دادند كه آخرين مرگ مادر باردار هفته گذشته در يكي از بيمارستان هاي خصوصي شهر ساري رخ داد كه پرونده اين مرگ در پزشكي قانوني در دست بررسي است.
گفته مي شود خانواده اين مادر باردار به دليل آنچه كه قصور پزشكي مي دانند از پزشك معالج و بيمارستان به دستگاه قضايي شكايت كردند.
6982/1899
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۲
ساري-ايرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت: مرگ و مير مادران باردار در اين استان در دولت تدبير و اميد 30 درصد كاهش يافت.