كرمانشاه - ايرنا - معاون سوادآموزي آموزش و پرورش استان كرمانشاه، اشاعه فرهنگ اسلامي در قالب اجراي طرح ها و برنامه هاي مختلف در طول سال را از اولويت‌هاي اساسي سوادآموزي در استان دانست.

به گزارش ايرنا؛ هرمز نوروزي ‌فرد روز دوشنبه در جلسه تقدير از فعالان حوزه سوادآموزي به مناسبت هفته سوادآموزي در سرسراي جلسات آموزش و پرورش استان، اشاعه فرهنگ ناب اسلامي را از اولويت‌هاي اصلي و اساسي سوادآموزي عنوان كرد.
وي اظهار داشت: علاوه بر آموزش‌هاي پايه در دوره‌هاي مختلف سوادآموزي، به استناد اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزي مبني بر نشر و اشاعه فرهنگ ناب اسلامي، طرح‌هاي متنوعي از جمله طرح آموزش عملي نماز (كليد بهشت)، طرح خواندن با خانواده و حلقه‌هاي كتاب و كتاب ‌خواني، طرح آموزش رايانه مهارت هاي هفت گانه و تاسيس و تشكيل مراكز يادگيري محلي را در دستور كار دارد.
او در تشريح طرح كليد بهشت، گفت: در اين طرح، سال گذشته تعداد 62 نفر آموزش‌ دهنده به 337 نفر سوادآموز آموزش عملي نماز و صحيح‌ خواني اذكار نماز را داشتند كه در سال جاري با برنامه‌ريزي‌هاي خاص، با تعداد 650 آموزش‌ دهنده به تعداد هشت هزار و 50 نفر سوادآموز آموزش عملي نماز را خواهيم داشت كه رشد سوادآموز مشمول طرح نسبت به سال گذشته 2 هزار و 135 درصد مي‌باشد.
نوروزي ‌فرد اضافه كرد: در طرح‌هاي خواندن با خانواده و حلقه‌هاي كتاب و كتابخواني كه براي افزايش سرانه مطالعه در جامعه هدف و خانواده آن‌ها صورت مي‌گيرد، نسبت به سال‌هاي گذشته، رشد چشمگيري داشته‌ايم.
معاون سوادآموزي آموزش و پرورش استان كرمانشاه همچنين با ﺗﺄكيد بر نقش اينترنت و كامپيوتر در زندگي امروزي بشر، گفت: در طرح آموزش رايانه (icdl) كه سازمان نهضت سوادآموزي بعد از بيست سال توانست جايزه جهاني اين بخش را با حمايت سازمان يونسكو كسب كند.
هرمزي فرد افزود: استان كرمانشاه هم ‌پاي سازمان و ديگر استان هاي كشور در اين موفقيت نقش داشته، به نحوي كه در سال گذشته تعداد 100 نفر در قالب 10 كلاس و در سال جاري تعداد 200 نفر در قالب 20 كلاس در دوره انتقال در آموزش و پرورش نواحي سه‌گانه شهر كرمانشاه تحت آموزش قرار دارند كه نسبت به سال گذشته صد درصد رشد را نشان مي‌دهد.
وي در ادامه عنوان كرد: در ﺗﺄسيس و تشكيل مراكز يادگيري محلي، علاوه بر آموزش‌هاي پايه براي جامعه هدف، آموزش مهارت‌هاي اساسي زندگي، مهارت‌هاي اجتماعي، مهارت‌هاي شهروندي و آموزش‌هاي فني و حرفه‌اي از قبيل خياطي، قالي بافي، ترويج كشاورزي و ... جهت يادگيري دائمي و مادام‌العمر در دستور كار است كه در سال گذشته پنج مركز يادگيري محلي داير و مشغول فعاليت بود كه در سال جاري به هشت مركز افزايش پيدا كرده‌است كه مهمترين آنها، مركز يادگيري محلي در زندان مركزي است كه به مددجويان زنداني خدمات‌رساني مي‌ كند.
استان كرمانشاه 2 ميليون نفر جمعيت ساكن در 33 شهر و 2 هزار و 622 روستا دارد و براساس آمارهاي رسمي 273 هزار نفر از مردم استان بيسواد مطلق هستند.
اكنون 325 هزار دانش آموز در استان كرمانشاه مشغول به تحصيل هستند و نزديك به 30 هزار فرهنگي در امر آموزش و پرورش اين دانش آموزان تلاش مي كنند.
3033/8066