سمنان- ايرنا- مديركل دامپزشكي استان سمنان گفت: توليد جوجه يك روزه از ابتداي فروردين سال جاري تاكنون در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 15 درصد كاهش يافته كه اين امر يكي از دلايل افزايش قيمت مرغ در بازار است.

محمد سعيدي روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: ميزان توليد جوجه در 9 ماه ابتدايي امسال 17 ميليون و 700 هزار قطعه و در 9 ماه آغازين سال گذشته 17 ميليون و 700 هزار قطعه بوده است.
مديركل دامپزشكي استان سمنان اظهار داشت: ميزان توليد جوجه در آذرماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 17 درصد كاهش يافته و يكي از دلايل افزايش قيمت مرغ در بازار كاهش توليد جوجه يك روزه است.
وي تصريح كرد: در آبان سال جاري توليد جوجه يك روزه در استان سمنان يك ميليون و 200 هزار قطعه بود در حالي كه ميزان محصول جوجه يك روزه در مهر امسال يك ميليون و 600 هزار قطعه گزارش شده است.
وي خاطر نشان كرد: ايجاد تعادل در عرضه جوجه در بازار، تعديل قيمت جوجه، تامين و تحويل نهاده، تسهيل در صدور مجوزهاي جوجه ريزي از برنامه هاي در نظر گرفته شده براي كاهش قيمت عرضه مرغ در بازار است.
مديركل دامپزشكي استان سمنان، كمبود عرضه جوجه به بازار، قيمت بالاي جوجه، مشكلات در تامين نهاده و حمل و نقل را از ديگر عوامل گراني مرغ در بازار عنوان كرد.
سعيدي ابراز داشت: استان سمنان واحد جوجه ريزي ندارد ولي يك واحد پرورش مرغ مادر و تخم مرغ نطفه دار در اين استان فعال است.
مديركل دامپزشكي استان سمنان گفت: تعديل قيمت گوشت مرغ در بازار نيازمند برنامه ريزي هاي راهبردي است.
به گزارش ايرنا، در استان سمنان، 511 واحد مرغداري فعال وجود دارد كه از اين تعداد 421 واحد آن مربوط به پرورش مرغ گوشتي با ظرفيت توليد 10 ميليون قطعه در دوره، 42 مزرعه مرغ تخم گذار، 12 واحد پرورش شتر مرغ و 6 واحد پرورش بوقلمون با ظرفيت توليد 20 هزار قطعه است.
بيش از 70 درصد از مرغ توليدي در استان سمنان به ديگر استان هاي كشور مانند تهران، البرز و شهرهاي شمالي ارسال و تنها 30 درصد از آن در استان مصرف مي شود.
7342/7408