به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، ورود آب به ریه افراد را دچار مشكلات بی شماری می كند. محققان دانشگاه استفورد با الهام از این موقعیت حاد پزشكی ، دستگاهی شبیه ریه ساخته اند كه آب وارد شده را به سوخت هیدروژنی تبدیل می كند.
زمانی كه هوا وارد ریه انسان می شود، از یك غشای نازك عبور می كند. این لایه نازك اكسیژن هوا را استخراج كرده و آن را وارد جریان خون می كند. ساختار منحصربفرد ریه باعث می شود مبادله این گاز با كارایی فوق العاده ای صورت گیرد.
تركیب اكسیژن با هیدروژن منجر به تولید جریان الكتریسیته می شود و برخلاف سوخت های فسیلی كه ضایعات مخربی دارند، تنها محصول جانبی این فرآیند آب است.
تولید سوخت هیدروژنی معمولا به این دلیل محققان را با مشكل مواجه می كند كه عنصر هیدروژن به طور طبیعی در طبیعت وجود ندارد، ولی با تجزیه آب به عناصر تشكیل دهنده آن می توان به هیدروژن دست یافت.
ریه تولید شده توسط محققان دانشگاه استنفورد از یك فیلم پلاستیكی ضخیم تولید شده است. در لایه خارجی این فیلم منافذ كوچك ضد آب قرار دارد و پوشش داخلی پوشیده از نانوذرات طلا و پلاتین است.
این دستگاه اولین دستگاه تولید كننده سوخت هیدروژنی نیست؛ ولی با توجه به طراحی منحصربفردش می تواند گامی موثر در مسیر روش های تولید سوخت هیدروژنی باشد.
سوخت هیدروژنی یك منبع پاك انرژی است كه امید می رود در آینده ای نزدیك منبع تغذیه تمام تجهیزات از خودرو گرفته تا تلفن هوشمند باشد. نتایج این مطالعه در نشریه Joule منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۰
تهران – ایرنا – محققان دانشگاه استنفورد با الهام از عملكرد ریه موفق به ساخت یك دستگاه مشابه این اندام حیاتی شده اند كه آب را با راندمان بالا به سوخت هیدروژنی تبدیل می كند.