كرمان - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان گفت : تعداد 200 پته نفيس در نخستين نمايشگاه تخصصي پته دوزي كرمان، در تهران به نمايش گذاشته شد.

غلامرضا فرخي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : پته هاي به نمايش گذاشته از دوران صفوي تا معاصر توسط هنرمندان كرماني و ايران اين صنايع دستي ارزشمند توليد شده است.
وي هدف از برگزاري اين نمايشگاه را سنجش و بررسي نوع دوخت، نقش هاي بكار رفته و مرغوبيت پته هاي قديم با جديد و همچنين پژوهشي بر نمونه آثار گذشتگان و هنرمندان امروز برشمرد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان بيان كرد: پته دوزي يكي از زيباترين و قديمي ترين سوزن دوزي هاي سنتي ايران محسوب مي شود كه در تاريخ كرمان ريشه عميقي دارد و در حال حاضر بيش از 50 هزار هنرمند پته دوز در استان كرمان مشغول به فعاليت هستند.
وي با اشاره به آغاز احياي نقوش و دوخت پته آستانه شاه نعمت الله ولي ماهان در اين نمايشگاه تاكيد كرد : اين كار توسط دوزندگاني از استان هاي كرمان و تهران و با استفاده از نخ هاي كشميري در دست انجام است.
فرخي تصريح كرد: در محل برپايي نخستين نمايشگاه تخصصي پته دوزي كرمان پته هاي خام نيز عرضه مي شود و علاقمندان به دوخت هنر پته دوزي مي توانند لوازم و ابزار كار را نيز از محل اين نمايشگاه تهيه كنند.
وي افزود: در آيين افتتاحيه نخستين نمايشگاه تخصصي پته دوزي كرمان، توسط معاون صنايع دستي كشور از تعدادي از استادان هنر پته دوزي كرمان و ايران تقدير شد.
پته نوعي از رودوزي‌ و از مهمترين صنايع دستي كرمان بشمار مي رود و هنرمندان پته دوز اغلب از زنان و دختران خانه‌دار هستند كه با كمك سوزن و نخ هاي رنگي، نقوشي ذهني و ملهم از پندارها و بينش هاي شخصي شان را خلق مي كنند.
يكي از قديمي‌ترين پته‌هاي كرمان در مقبره شاه نعمت‌الله‌ولي ماهان با قدمت يك قرن قرار دارد.
نخستين نمايشگاه تخصصي پته دوزي كرمان از يكم تا پنجم ديماه در محل پژوهشكده هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي كشور در تهران برپا شده است.
7437/ 5054