پكن- ایرنا- چین با سرمایه گذاری های كلان دفاعی و نظامی در سال های اخیر، به یكی از قدرت های بزرگ تسلیحاتی دنیا تبدیل شده و توانسته است در زمینه ساخت ناوهای هواپیمابر، بالگردهای نظامی و ترابری و همچنین ساخت جنگنده های پیشرفته و رادارگریز، گام های بلندی در این عرصه بردارد.

به گزارش ایرنا سرمایه گذاری های كلان چین در واقع نسلی نوین از تسلیحات و تجهیزات را در اختیار این كشور قرار داده و برای همین هر از چند گاهی كشورهای منطقه بخصوص ژاپن از این وضعیت ابراز نگرانی كرده اند در عوض چین هم تاكید كرده است برای توسعه توان دفاعی خود دست به چنین اقداماتی زده است.
بمب افكن ها، جنگنده های رادارگریز، ناوشكن های پیشرفته، ناوهای هواپیمابر، سامانه های توسعه یافته موشكی هدایت شونده و زیر دریایی های هسته ای از تسلیحات نوینی هستند كه بتدریج آماده شده و در خدمت ارتش قرار گرفته است تا توان نظامی این كشور هر روز فزاینده باشد.
مدرن سازی و ساخت و سازهای گسترده در عرصه نظامی از بیش از یك دهه قبل در دستور كار ارتش قرار گرفت این كشور از سال ها پیش بتدریج به سمت ایجاد یك ارتش بسیار پیشرفته گام بر داشته و انتظار می رود تحركات بیشتری در سال های 2019 و 2020 میلادی در این زمینه از پكن دیده شود.

** دومین ناو هواپیمابر
ناو دوم هواپیمابر چین با نام تایپ A001 اولین ناوی است كه چینی ها ساخته اند در سال 2018 میلادی سه بار نیروی دریایی به صورت آزمایشی این ناو را به آب انداخت اما انتظار می رود به صورت رسمی آن را در سال 2019 میلادی به خدمت بگیرد.
اولین ناو هواپیمابر این كشور كه لاشه آن از اوكراین خریداری شده بود و حالا ناو هواپیمابر لیائونینگ نام دارد، در سال 2011 میلادی آزمایش های فنی را پشت سر گذاشت و سال 2012 میلادی نیروی دریایی آن را به خدمت گرفت.
این ناو 55 هزار تنی از مدل ناوهای كوزنتسف روسیه بود ولی ناو جدید ساخت چین دارای سامانه های راداری قوی تر است و می تواند دستكم 32 فروند جنگنده مدل جی ـ 15 را در عرشه خود حمل كند و سرعت فعال شدن آن به مراتب از ناو اول بالاتر است.
ناو اول واریاژ نام داشت اما وقتی در استان لیائونینگ در شمال شرق چین تكمیل شد نام همین استان به آن اطلاق شد و ناو دوم هم پس از آنكه به نیروی دریایی تعلق گرفت نام یك استان دیگر به آن داده خواهد شد.

** ناوشكن جدید
اولین ناوشكن تایپ 055 چین از جمله كشتی های جنگی پیشرفته ای است كه از ماه اوت روی دریا مورد آزمایش قرار گرفته است و در سال 2019 میلادی ارتش چین رسما آن را به خدمت خواهد گرفت.
ناوشكن حامل موشك های هدایت شده 12 هزار تنی می تواند برای پشتیبانی ناو هواپیمابر و یا گروهی از ناوشكن های تهاجمی چین مورد استفاده قرار گیرد.
گفته می شود كه پس از ناو 'دی دی جی 1000 ' آمریكا ناوشكن ساخت چین دومین كشتی جنگی پرقدرت جهان به حساب می آید و سه فروند آن مورد آزمایش قرار گرفته است و ساخت ناو چهارم نیز در دستور كار است.

** زیردریایی 'جی ال' با موشك های بالستیك هسته ای
زیردریایی 'جی ال 3 ' چین كه از مدل زیردریایی تایپ 032 چین ساخته شده است از ماه نوامبر مورد آزمایش های فنی و عملیاتی قرار گرفته و در شهر دالیان در شمال شرق چین در حال ساخت بوده است.
سرویس های اطلاعی آمریكا گزارش كرده اند كه زیردریایی مذكور دارای قابلیت های بسیار بالای هجومی است و می تواند 10 هدف را به طور همزمان مورد حمله قرار دهد و همه موشك های آن از مدل های بالستیك با كلاهك های هسته ای است.
این زیردریایی از سوخت جامد استفاده می كند و مدلی شبیه موشك های سیار دونگ فانگ 41 قاره پیمای چین دارد كه از نیمه اول سال 2018 میلادی آرایش داده شد.
با توجه به اینكه موشك های چین بردی نزدیك به 12 هزار كیلومتر دارد، این زیردریایی ها در هر نقطه ای از سواحل چین می توانند خاك آمریكا را هدف قرار دهند.
گفته می شود كه این زیردریایی وقتی تكمیل شود مشابه زیردریایی 'تریدنت دی 5 ' آمریكا و زیردریایی هسته ای بولاوا روسیه است كه می تواند موشك های هسته ای حمل كند.

** زیر دریایی 095
زیردریایی مدل 095 چین برای پشتیبانی از ناوگروه های تهاجمی این كشور مورد استفاده قرار می گیرد و انتظار می رود چین دستكم 8 فروند از آنها را بسازد.
گفته می شود ساخت این زیردریایی ها كه برای نخستین بار از سال 2017 میلادی شروع شده است سرعت بالاتری نسبت به زیردریایی های دیگر چین دارد و قابلیت های بالای آن حتی از سوی آمریكا مورد تایید قرار گرفته است.
این زیر دریایی دارای سامانه های تسلیحاتی و تجهیزاتی فراوانی است كه البته جزییات زیادی از آنها فاش نشده است این زیردریایی می تواند ماه ها در زیر آب در ماموریت باشد.

** هواپیماهای هشدار دهنده و جنگنده
هواپیمای اف سی 31 گایرفالكون از نوع رادارگریز برای اولین بار آزمایش پروازی اش را در سال 2012 میلادی انجام داد و آزمایش های نهایی آن احتمالا در دو سال آینده انجام خواهد شد.
این جنگنده، از هواپیمای رزمی جی 20 چین كوچكتر است و البته دارای موتورهای دوقلو است و به دلیل توان و سرعت بالای عملیاتی ممكن است بجای جنگنده های جی 15 از آنها بهره گرفته شود كه با این حساب پیش بینی می شود چین از آنها روی عرشه ناوهای هواپیمابر استفاده كند.
هواپیمای شناسایی و هشدار دهنده جی كی 600 چین هم در حال گذراندن مراحل پایانی ساخت است و اولین آزمایش روی آن در آینده نزدیك انجام خواهد شد.
این هواپیما نیز دارای سامانه های قفل كننده راداری است و پخش علایم الكترونیكی می تواند رادارهای اطراف را متوقف كرده و اجازه ردیابی به آنها ندهد.

**بمب افكن اچ 20
برای اولین بار در ماه اوت سال 2018 بود كه تلویزیون چین تصاویری از اولین بمب افكن راهبردی رادارگریز اچ 20 منتشر كرد اكنون به نظر می رسد كه كار ساخت آن وارد مراحل نهایی شده است.
این بمب افكن قرار است در كنار جنگنده های جی 20، هواپیماهای باربری نظامی وای 20 و بالگردهای زد 20 مورد استفاده نیروی هوایی قرار گیرد ناظران بر این باور هستند كه عدد بیست نشانه آن است كه این بمب افكن در سال 2020 میلادی در اختیار ارتش چین قرار داده خواهد شد.
چین فقط در زمان حاضر دارای بمب افكن های دوربرد اچ 6 است كه از مدل جدیدتر توپولف 16 سال های 1950 میلادی روسیه است و بمب افكن جدید این كشور ظاهرا طرحی شبیه بمب افكن های رادارگریز بی 2 اسپریت آمریكا دارد.
آساق**231**1904**