ساري- ايرنا - استاندار مازندران گفت: با توجه به رتبه اول استان در داشتن معادن فلورين، از سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو ) خواسته شده تا به تجهيز و توسعه معادن فلورين و صنايع فرآوري اين ماده معدني ورود پيدا كند.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومي استانداري مازندران، احمد حسين زادگان در ديدار با خداد غريب پور مديرعامل شركت ايميدرو افزود: معادن فلورين كردآباد و گليران محور توسعه معادن استان با همكاري ايميدرو است.
بر اساس آمارهاي رسمي، مازندران رتبه اول ذخيره فلورين كشور را دارد ولي در حال حاضر با استخراج 10 هزار تن در سال، حدود يك پنجم سهم توليد كشور را دارد.
فلورين از جمله مواد معدني است كه به حالت رسوبي تشكيل مي شود و معمولا به صورت رگه هايي در فضاي بين ديگر مواد معدني تشكيل مي شود و و داراي كاربرد هاي فراواني است كه يكي از جديدترين آنها تفلون است.
اين ماده معدني در صنايع متالوژي، فولاد و آلومينيوم، توليد لعاب، صنايع شيشه، توليد اسيد فلوئوريك، نيمه هادي ها و صنايع پتروشيمي كاربرد دارد.
مهم ترين مشكل معادن فلورين مازندران در اختيار نداشتن تجهيزات پيشرفته براي اكتشاف عمقي و تكميلي و استخراج اصولي است كه سبب مي شود تا معدن داري در اين بخش بويژه به خاطر محيط زيست شكننده استان پرهزينه و با ريسك سرمايه گذاري همراه شود كه سبب بي انگيزگي سرمايه گذاران بخش خصوصي مي شود.
همچنين خام فروشي به علت نبود زنجيره توليد نيز از ديگر مشكلات معادن فلورين مازندران است.
** رفع مشكل كارخانه كك سازي سوادكوه
نماينده عالي دولت در مازندران همچنين با اعلام اين كه شركت ايميدرو در حوزه زغال سنگ فعاليت هاي خوبي را شروع كرده كه يكي از محوري ترين آن پروژه كك سازي سوادكوه است، گفت: اگر چه در حال حاضر به دليل مسائل مجوزهاي زيست محيطي اين پروژه متوقف شده، اما تصميم گرفته شد كه با همكاري شركت ايميدرو اين مشكلات را برطرف كنيم تا هرچه زودتر اين پروژه تعيين تكليف شود.
ساخت كارخانه كك سازي سوادكوه سال 88 آغاز شد ولي مدتي بعد به خاطر نداشتن مصوبه زيست محيطي دچار مشكل شده است.
معاون وقت وزارت صنعت، معدن و تجارت سال گذشته در بازديد از منطقه گفته بود كه عمليات اجرايي كارخانه كك سازي پس از اخذ مجوز محيط زيست عمليات از سر گرفته مي شود و براي اين منظور هم يك مشاور خارجي از كشور آلمان انتخاب شده بود.
ظرفيت توليد معدن زغال سنگ كرد آباد در سوادكوه كارخانه كك سازي در آنجا در دست ساخت قرار گرفت 230 هزار تن زغال سنگ كك شو در سال است.
در طرح احداث كارخانه زغال شويي سوادكوه ظرفيت اين كارخانه شست و شوي 500 هزار تن زغال سنگ خام در سال و توليد 350 هزار تن كنسانتره زغال سنگ است كه به عنوان خوراك اوليه كارخانه كك سازي مورد استفاده قرار مي گيرد.
در منطقه سوادكوه طرح احداث كارخانه كك سازي و نيروگاه بازيافت حرارتي سوادكوه نيز در دست اقدام است كه ظرفيت اين كارخانه 300 هزار تن در سال است كه با روش سازگاري با محيط زيست بازيافت حرارتي در سايت انجير تنگه احداث خواهد شد.
استاندار مازندران رايزني با مديرعامل ايميدرو را موفقيت آميز توصيف كرد و گفت: بازفرآوري و بازيافت باطله ها، اجراي طرح افزايش ظرفيت و زير ساخت هاي گليران، تكميل اكتشاف و افزايش بهره وري معدل كردآباد، كمك به تكميل موزه معدني سوادكوه ، اجراي يك طرح بزرگ صنايع معدني با تكنولوژي بالا و كمك به ايمني معادن زغال سنگ از مصوبات اين نشست در راستاي توسعه معادن و اشتغال زايي بود.
وي اكتشافات اوليه معادن مس و آهن در استان را از ديگر ظرفيت هاي موجود برشمرد و افزود: از ايميدرو دعوت شد كه براي توسعه صنايع پائيني دستي فولاد آلومينيوم ، مس ، فويل و كويل آلومينيوم نيز اقدامات لازم را انجام دهد.
** معرفي ايميدرو
سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران به منظور رفع نياز كشور به محصولات و فراورده هاي معدني با تاكيد بر بهينه سازي نظام اقتصادي كشور در بخش معادن و صنايع وابسته و همچنين اعمال نظارت بر استفاده از ذخاير معدني و بهره بردري صحيح و موثر از آنها به موجب ماده 6 قانون تاسيس وزارت صنايع و معادن مصوب 1379/10/6 مجلس شوراي اسلامي و تبصره ذيل ماده مذكور به منظور بررسي، تهيه و اجراي طرحهاي احداث، توسعه، تجهيز و نوسازي صنايع توليدي متالوژي، استخراج و فرآوري مواد معدني و اجراي كارهاي اكتشافي تشكيل شده است.
ايميدرو متولي راهبري توسعه، توانمندسازي و رقابت پذيري بخش معدن و صنايع معدني و تبديل منابع و محصولات اين بخش به ثروت پايدار كشور است.
6990/1654