اسلام آباد - ايرنا - دولت پاكستان اعلام كرده كه به منظور گسترش صنعت گردشگري و افزايش سرمايه‌گذاري خارجي اين بخش، انعطاف بيشتري در صدور رواديد به گردشگران ورودي به اين كشور به ويژه صدور رواديد فرودگاهي نشان مي‌دهد.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا، دستيار ويژه نخست‌وزير پاكستان در امور بازرگاني، نساجي و سرمايه‌گذاري اخيرا در نشست خبري، از شروع فعاليت‌هاي تسهيل مقررات اخذ رواديد فرودگاهي براي اتباع 55 كشور خبر داده بود.
«عبدالرزاق داوود» با تشريح سياست هاي دولت اين كشور در رونق گردشگري گفت: با توجه به شرايط اقتصادي، پاكستان بيش از هر زمان ديگري به توسعه صنعت گردشگري نيازمند است.
وي اضافه كرد:دولت پاكستان در نظر دارد كه در سياست هاي جديد خود، رونق گردشگري و آسان شدن ورود گردشگران را به صورت جدي پيگيري كند.
داوود با بيان اينكه صدور رواديد فرودگاهي براي اتباع 24 كشور از جمله آمريكا و انگلستان از ژانويه 2018 آغاز شده، ادامه داد: بر اين اساس، اقدامات لازم براي لغو رواديد يا صدور ويزاي فرودگاهي براي اتباع 55 كشور ديگر نيز آغاز شده است.
بر اساس برخي آمارها، دهه 1970 دهه اي بوده كه كشور پاكستان پذيراي خيل عظيم گردشگران بوده است و آن به زماني باز مي گردد كه «گروه هاي هيپي» در مسير سفر به هند و نپال، از دره هاي سوات و كشمير عبور كردند. از آن پس وضعيت امنيتي در پاكستان رو به وخامت گذاشت.
با توجه به مشاركت پاكستان در جنگ امريكا در افغانستان پس از حملات 11 سپتامبر در سال 2000 ميلادي، مردم اين كشور حملات تروريستي فراوان را در ايالت هاي مختلف شاهد بوده اند.

*** بهبود شاخص هاي گردشگري
پاكستان كشوري زيبا و بي‌نظير است كه دست طبيعت آنچه از هنر در آستين داشته به آن هديه داده است، كشوري كه سال‌هاي سياه ترور و انفجار و وحشت را پشت سرگذاشته و اينك طعم شيرين امنيت را مي‌چشد.
آغاز عمليات هاي ضد تروريستي ارتش پاكستان در سال 2014 نشان داد كه اگر اراده مردم و دولت براي مبارزه با تروريسم رقم بخورد، روزهاي امن و خوب گذشته دوباره باز مي گردد.
بهبود نسبي شاخص هاي امنيت در پاكستان پس از عمليات‌هاي «ضرب عضب و ردالفساد» به قدري مورد قبول بود كه از چشم جهانگردان و گردشگران نيز پنهان نماند.
سال 2011 كه سياه ترين سال تاريخ پاكستان بود حملات تروريستي بيش از 20ميليارد دلار به پاكستان خسارت وارد كرد ولي ميزان اين خسارت در سال 2017 به حدود دو ميليارد دلار رسيد، و اين مهر قبولي به كارنامه عمليات‌هاي ارتش پاكستان مي زند.
كارشناسان گردشگري بر اين مهم هم عقيده اند كه با بهبود شاخص هاي امنيتي در پاكستان و تبليغ دولت در خصوص جذب گردشگر، اين صنعت اشتغالزا در پاكستان بيش از گذشته در اقتصاد كشور نقش بازي مي كند.
اخيرا نيز شركت هواپيمايي بريتيش ايرويز اعلام كرد كه پس از 10 سال توقف، پروازهاي خود را به اين كشور از سر مي گيرد.
دولت حزب تحريك انصاف پاكستان به رهبري «عمران خان» اين روزها در اين فكر است كه زمان تغيير و بازسازي سياست هاي صنعت گردشگري فرا رسيده است.
وزير اطلاع رساني پاكستان و رسانه هاي پاكستان نيز هفته گذشته در پايان نشست خبري دولت فدرال اين كشور به خبرنگاران گفت كه دولت براي گسترش صنعت گردشگري و افزايش سرمايه‌گذاري خارجي، انعطاف بيشتري در صدور ويزاي توريستي نشان مي‌دهد.
«حسين فواد چودري» گفت:ارائه تسهيلات ويژه براي صدور ويزاي اتباع خارجي از برنامه‌هاي دولت براي رونق گردشگري در كشور است و در خصوص بهبود وضعيت اقتصادي پاكستان بزودي خبرهاي خوبي به شهروندان خواهيم داد.

*** گردشگري؛ عاملي براي تغيير نگاه جهانيان
گردشگران كشورهاي مختلف، مدت زمان زيادي است كه به سياست هاي پاكستان براي ويزاي فرودگاهي كه پس از حادثه 11 سپتامبر اتخاذ شد انتقاد مي كنند.
اگر چه هنوز نيز اطلاعات دقيق و تكميلي از تصميم دولت براي تسهيل روند ويزاي توريستي مشخص نشده است اما اقدام دولت براي بررسي روند ويزا براي 55 كشور نشان دهنده عزم آن براي ارتقاء صنعت گردشگري ارزيابي مي شود.
صنعت گردشگري پاكستان نيز همانند ساير صنايع اين كشور به ويژه اقتصاد، تحت تاثير شديد پيامدهاي منفي ناشي از تروريسم قرار گرفت و به همين دليل بسياري از كشورها تا امروز نيز شهروندان خود را از سفر به پاكستان بازمي دارند.
اما درحال حاضر پيروزي هاي بزرگ ارتش پاكستان برابر گروهك هاي تروريستي و موفقيت آنها براي برقراري امنيت در اين كشور و همچنين در پي اقدام برخي از توريست ها براي فيلم گرفتن از پاكستان و اعلام اين كه پاكستان اكنون كشوري امن مي باشد، باعث شده است برخي از كشورهاي اروپايي از جمله پرتغال، فرانسه و انگليس موضع خود را درباره سفر به پاكستان تغيير دهند.
دولت جديد پاكستان به اين نتيجه رسيده است كه سرمايه گذاري در صنعت گردشگري و ارتقاء اين صنعت كمك بزرگي به بهبود وضعيت اقتصادي كشور مي كند، چرا كه اين صنعت در بسياري كشورها با وارد كردن ارزهاي خارجي به كشور باعث درآمدزايي مستقيم و غيرمستقيم مي شود.
بر اساس نگاه كارشناسان، صنعت گردشگري در مجموع پنج درصد از كسري مالي داخلي بسياري از كشورهاي جهان را تامين مي كند و علاوه بر آن اين صنعت 6 درصد تجارت جهاني را تشكيل داده و پس از پتروشيمي، مواد شيميايي و خودروسازي در رديف چهارم بزرگترين صنايع جهان قرار دارد.
صنعت گردشگري در بسياري از كشورهاي در حال توسعه و كشورهاي فاقد صنايع كارخانه اي و تكنولوژي گزينه مناسبي براي پيشرفت در زمينه اقتصادي مي باشد.
با اعلام خبر تصميم دولت پاكستان براي تغيير سياست هاي مربوط به ويزا و اجازه ورود به پاكستان، توجه بسياري از گردشگران جهان به زيبايي هاي طبيعي پاكستان از جمله كوه هاي مرتفع، دشت ها و بيابان هاي وسيع و خوش آب و هوا جلب مي شود.
البته كه تسهيل روند ويزا به تنهايي براي اشتياق گردشگران خارجي به سفر به اين كشور كافي نيست، ولي اجرايي شدن اين تصميم، گام موثري در رونق گردشگري و تغيير نگاه جهانيان به جاذبه هاي آن ايفا مي كند.
آساق**6125**1337