دانيال فرهيخته سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه به موقعيت جغرافيايي كشور لازم است مردم نمك تصفيه شده يددار مصرف كنند و مصرف هر گونه نمك غير از اين مورد خطرناك و دردسرساز است.
وي اظهار كرد: در كشورهاي خارجي، نمك دريا از آبهاي روان و تميز استخراج ميشود و پس از انجام اقدامات لازم بر روي اين نمك از جمله تصفيه، مصرف ميشود اما در ايران هيچ گونه نمك دريايي كه مجوزدار و استاندارد باشد، وجود ندارد و تمام نمكهاي موسوم به نمك دريا كه امروزه در عطاريها به فروش ميرسد، غيرمجاز و غيرقانوني است.
وي هشدار داد: خطراتي كه نمكهاي درياي موجود در عطاريها دارد، جبرانناپذير است و اخيراً نيز دانشگاه علوم پزشكي شيراز بنرهاي متعددي را براي هشدار از مصرف اين نوع نمك در شهر شيراز نصب كرده است.
اين كارشناس بهداشت بيان كرد: با توجه به اينكه فاضلاب صنايع و كارخانه هاي متعدد به آب دريا سرازير مي شود نمكهاي موجود در دريا به انواع فلزات سنگين مانند سرب، آرسنيك، جيوه آلوده ميشود و حتي رنگ اين نمكها بر خلاف تصور ما سفيد نيست و به رنگ قرمز كمرنگ ديده ميشود.
وي عنوان كرد: مواد شيميايي و فلزات سنگين پس از تبخير در رسوبات نمك دريايي باقي ميمانند.
وي گفت: مطالعات نشان داده شده كه فلزات سنگين ميتوانند خطرناك باشند و در درازمدت منجر به سرطان شوند.
وي بيان كرد: در برخي از محلات كه نزديك درياچهها هستند آب را به حوضچههايي هدايت ميكنند تا در مقابل نور خورشيد و بادي كه ميوزد اين آب تبخير شود كه رسوبات باقي مانده نمك دريا ناميده ميشود.
وي افزود: در چند سال اخير با گسترش تبليغات طب سنتي استفاده از نمك دريا بيشتر شده و اين درحالي است كه با توجه به اينكه هر آلودگي كه در آب درياها، درياچهها، رودخانه و يا اقيانوسها باشد بعد از اينكه آبش تبخير ميشود در رسوبات باقي مي ماند، نمك دريا هم آلوده است.
فرهيخته اظهار كرد: براساس آزمايش هاي صورت گرفته مشاهده شده كه چنانچه نمك دريا تصفيه نشود مواد غيرضروري موجود در آن چون خاك، شن، گچ و... براي سلامتي انسان مضر است.
وي بيان كرد: چنانچه نمك دريايي تصفيه نشود مشكلات بهداشتي و سلامتي زيادي را ايجاد ميكند و به كليه صدمه ميزند و در درازمدت منجر به سنگ كليه مي شود و بار كليه را افزايش ميدهد و ميتواند باعث ناكارآمدي كليه شود.
وي ادامه داد: پس از كليه اين ماده در كبد تصفيه ميشود و ميتواند مشكلات كبدي ايجاد كند.
اين كارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جهرم بيان كرد: چنانچه ناچار باشيم نمك دريايي را به دلايلي استفاده كنيم توصيه ميشود كه آن را تصفيه كنيم.
شهرستان جهرم در فاصله 193 كيلومتري جنوب شرق شيراز قرار دارد.
9910 /1876
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۲
شيراز-ايرنا-كارشناش بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جهرم گفت: در ايران نمك درياي مجوزدار، وجود ندارد و نمك دريايي عرضه شده در بازار تصفيه نشده است.