«ایرج مسجدی» روز سه شنبه در جمع تعدادی از فعالان رسانه ای عراق در بغداد در پاسخ به سوال برخی از حاضران گفت كه جمهوری اسلامی ایران هیچگونه حضور نظامی، پایگاه و حتی حضور مستشاری در عراق ندارد و كلیه مستشارانی كه با هماهنگی دولت عراق برای كمك به جنگ با داعش آمده بودند نیز پس از اعلام پیروزی بر این گروهك ترویستی، به كشور بازگشتند.
وی افزود: بعد از اعلام پیروزی بر گروهك تكفیری تروریستی داعش، همه مستشاران نظامی ایران خاك عراق را ترك كرده و به ایران بازگشته اند.
عراق اواخر آذرماه 96 رسما پایان نظامی داعش را اعلام كرد.
مسجدی ادامه داد كه بر خلاف جمهوری اسلامی ایران، آمریكا به رغم پایان داعش، همچنان نیروهای خود را در منطقه حفظ كرده و به جای اعلام پایان ماموریت نظامی نیروهایش، در برخی مناطق در حال تقویت پایگاه و پادگان های نظامی اش و ایجاد مواضع جدید است.
سفیر ایران در عراق در پاسخ سوال یكی از فعالان رسانه ای عراق در خصوص علل خروج نظامیان آمریكا از سوریه اضافه كرد كه خروج نظامیان آمریكا از سوریه را باید در چارچوب سیاست راهبردی واشنگتن در منطقه ارزیابی كرد.
ایرج مسجدی تاكید كرد كه سیاست راهبردی آمریكا در منطقه، ایجاد بی ثباتی و بحران در منطقه است و به همین دلیل علیه هر تلاشی كه منجر به صلح و آرامش در منطقه شود، كارشكنی می كند.
مسجدی افزود كه آمریكایی ها نمی خواهند داعش و تروریسم در منطقه از بین برود بلكه می خواهند آن را مدیریت كنند تا منطقه همواره در شرایط التهاب و بحران باقی بماند.
به گفته وی، خروج نظامی آمریكا از خاك سوریه را نیز در این چارچوب كلی واشنگتن باید ارزیابی كرد.
وی ادامه داد كه حضور نظامی امریكا در سوریه برای واشنگتن هزینه ها و خسارات زیادی را به دنبال داشت و به رغم حضور چند ساله آمریكایی ها در خاك سوریه، اما این نیروهای بیگانه فاقد هرگونه پایگاه مردمی هستند و این امر آمریكایی ها را به شدت نگران كرده بود به خصوص برای مسلمانان مشخص شد كه آمریكا خیر خواه مردم منطقه نیست و از چشم رژیم صهیونیستی به منطقه نگاه می كند.
وی اضافه كرد كه اقدام آمریكا در انتقال انتقال سفارت اش به بیت المقدس و حمایت رژیم صهیونیستی از داعش اموری بود كه اهداف پنهان امریكا و رژیم صهیونیستی را برای مردم آشكار كرد.
مسجدی تاكید كرد كه خارج كردن نیروهای آمریكا از سوریه به خاطر وجود این نگرانی ها بود.
وی اضافه كرد كه حضور نظامی آمریكا در منطقه توجیه پذیر نیست زیرا كشورهای منطقه به دلیل داشتن نیروهای بومی نظامی لازم، قدرت حفاظت از خود را دارند و نیازی به نیروی بیگانه نیست.
به گفته وی، آمریكایی ها، دخالت در امور منطقه را جزو حقوقشان تلقی می كنند و برای همین در بسیاری از نقل و انتقالات نظامی خود و ایجاد مواضع و پایگاه، نیازی به اجازه از كشورهای منطقه هم نمی بینند.
وی سیاست زورگویی آمریكا را در منطقه و جهان به سیاست «عصر حجر» و «قانون جنگل» تعبیر كرد و افزود كه آمریكایی ها طوری حرف می زنند كه انگار دنیا، مال آنها است و همین امر باعث نفرت از آنها شده است.
مسجدی تاكید كرد كه افكار عمومی و رسانه باید این سیاست زورگویی و دخالت آمریكا در كشورهای منطقه و تحت فشار گذاشتن برخی كشورها برای محدود كردن مناسباتشان با جمهوری اسلامی ایران، مورد انتقاد مستمر قرار دهند و اصحاب رسانه حقایق را به افكار عمومی منتقل كنند.
در این نشست صمیمی، فعالان رسانه ای عراق از نقش، حمایت و كمك های جمهوری اسلامی ایران از عراق به ویژه در جنگ علیه داعش تقدیر و تشكر كرده و تاكید كردند كه ملت عراق قدردان تلاش های ایران برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه هستند، آنها همچنین خواستار افزایش روابط علمی و اقتصادی بین دو كشور و استفاده از تجربیات توسعه ای ایران شدند.
خاورم *2*353*380*
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۵
بغداد – ایرنا – سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد تاكید كرد كه جمهوری اسلامی ایران هیچگونه حضور نظامی، پایگاه و حتی حضور مستشاری در عراق ندارد.