اردبیل - ایرنا- رییس اداره طب سنتی ایرانی و طب مكمل دانشگاه علوم پزشكی اردبیل گفت: سوء استفاده در زمینه طب سنتی گسترده شده و افراد بسیاری بدون هیچ تخصص، تجربه و مدرك معتبر علمی به ویزیت بیماران پرداخته و نسخه می پیچند.

دكتر رامین نسیمی دوست روز سه شنبه به خبرنگاران افزود: برخی افراد ناآگاه به امور پزشكی حتی اقدام به نسخه پیچی رایگان كرده و هزینه های هنگفتی را متوجه مردم می كنند.
وی افزود: در صورتی كه طب سنتی ایرانی توسط افراد باتجربه و مجاز به ارائه خدمات درمانی بكار گرفته شود می تواند بسیار كمك كننده باشد، اما وقتی هر كسی به خود اجازه كار در این حوزه داده و با شركت در یك دوره كوتاه مدت آموزشی، چه مجاز و چه غیر مجاز، شروع به نسخه پیچی برای آحاد مردم می كند، باید منتظر عواقب ناخوشایندی در زمینه سلامت مردم بود.
او بیان كرد: برخی ها در عطاری ها، منازل شخصی و یا حتی در مراكزی تحت عنوان مطب فعالیت می كنند و تعدادی حتی بعنوان پزشك شناخته می شوند، برخی دیگر هم با ایجاد دید منفی نسبت به پزشكان و طب رایج سعی در جلب مشتریان خود دارند.
نسیمی دوست تاكید كرد كه آحاد مردم باید بیشتر در مورد مسایل مربوط به سلامت خود حساس بوده و فریب این تبلیغات را نخورند.
رییس اداره طب سنتی ایرانی و طب مكمل دانشگاه علوم پزشكی اردبیل همچنین در زمینه رواج ویزیت و نسخه پیچی اینترنتی هشدار داد و گفت: متاسفانه شبكه های مجازی، كانال ها و گروه های زیادی به دلیل سود فراوان حاصل از فروش داروهای گیاهی راه اندازی شده و بدون حتی دیدن بیمار فقط براساس نام بیمار یا توضیحی ناقص برای مردم نسخه می پیچند.
به گفته وی، این كارها با اصول طب سنتی ایرانی در تضاد كامل است چرا كه این مكتب طبی به شرح حال و معاینه بیمار اهمیت زیادی می دهد.
وی افزود: در حال حاضر در تعداد زیادی از استانها سلامتكده های طب سنتی دانشگاهی در حال فعالیت هستند و در شهر اردبیل هم مدتی است كه كلینیك تخصصی طب سنتی ایرانی در مركز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اردبیل راه اندازی شده و در حال خدمت رسانی به شهروندان است و مردم باید به این مركز و یا پزشكانی كه در زمینه طب سنتی آگاهی كافی و دارای مجوز فعالیت هستند مراجعه كنند.
نسیمی دوست در خصوص افراد و نهادهای مجاز و غیرمجاز آموزشی در این حوزه نیز گفت: براساس اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در حال حاضر فقط دانشكده های طب ایرانی و انجمن های علمی طب سنتی ایران مجاز به برگزاری دوره های آموزشی و گواهینامه معتبر در حوزه طب ایرانی هستند.
وی اضافه كرد: طبق آیین نامه ابلاغی وزارت بهداشت، فقط پزشكان متخصص طب سنتی و پزشكان دوره دیده مورد تایید وزارت متبوع، دارای پروانه و مجوز معتبر در زمینه ارائه خدمات طب سنتی می توانند با رعایت ضوابط اقدام كنند.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی و طب مكمل دانشگاه علوم پزشكی اردبیل پیگیری راه اندازی سلامتكده طب سنتی ایرانی بخش دولتی و خصوصی ، پیگیری راه اندازی داروخانه فرآورده های طبیعی و مكمل، بازدیدهای مستمر از مراكز ارائه دهنده خدمات طب سنتی ایرانی ، راه اندازی كمیته راهبردی طب سنتی ایرانی در سطح دانشگاه و اطلاع رسانی و آموزش عمومی در سطح دانشگاهی و غیر دانشگاهی را از جمله برنامه های این اداره ذكر كرد.
6016/3006