به گزارش ایرنا علی اسدی روز سهشنبه در مراسم آغاز به كار كارگاه ملی سه روزه طرح تحول سلامت روان در یزد افزود: برنامههای حوزه سلامت و روان در قالب 10 و 12 سرفصل تعریف شد.
وی شناسایی و تشخیص بیماران روانی، ارائه خدمات به آنها در جهت كاهش آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از خودكشی را از جمله مهمترین اولویتهای دفتر سلامت روانی ذكر كرد.
اسدی ادامه داد: مصرف مواد مخدر، مواد دخانی و الكل عوارض بسیاری به همراه دارد كه علاوه بر آسیبهای جدی بر جسم و روان به اقتصاد و اجتماع زیان زیادی وارد كنند كه با ارائه خدمات از سوی مراكز جامع سلامت به این افراد میتوان از بسیاری آسیبها جلوگیری كرد.
** طرح تحول سلامت انقلابی در حوزه سلامت
اسدی در ادامه كارگاه یادشده طرح تحول سلامت را انقلابی در این حوزه دانست و گفت: در 35 سال گذشته نظام سلامت نسبت به بیماریهای واگیردار ، مراقبت از مادران و واكسینه كردن افراد در برابر بیماریهای واگیردار تمركز داشت، موفق هم عمل شد، اما موارد زیادی نیز مغفول ماند.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، یادآور شد: این طرح باوجود برخی چالشها، از دستاوردهای نظام سلامت است و در بسیاری موارد در حوزه سلامت چون سلامت و روان ، تغذیه و بیماری های غیر واگیر دار مغفول مانده بود، مورد توجه قرار گرفت.
اسدی تصریح كرد: قبل از اجرای این طرح تمركز حوزه سلامت فقط در حوزه روستایی بود با اینكه 60 میلیون نفر در شهرها زندگی میكردند، آنها از نظام بهداشتی بهره چندانی نمیبردند.
این مسئول افزود: با اجرای طرح تحول سلامت خدمات بهداشتی و درمانی در شهرها مورد توجه قرار گرفت، پایگاههای سلامت و مراكز خدمات جامع سلامت در شهرها دایر شد و خدمات زیادی به شهروندان ارائه كرد.
** جذب یك هزار و 600 كارشناس سلامت
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، تأكید كرد: در راستای طرح تحول سلامت هزار و 600 كارشناس سلامت روان علاوه بر كارشناسان تغذیه در مراكز بهداشتی درمانی، ظرف 2 و سه سال اخیر جذب شدند، كه دستاورد بزرگی در این حوزه است.
این مسئول تعداد مراكز خدمات سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی را در كشور 2 هزار مورد در 31 استان بیان كرد.
همچنین دكتر محمدرضا دهقانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد در كارگاه یادشده تعداد مراكز بهداشتی و درمانی استان را 159 مورد بیان كرد و گفت: 40 درصد بیماران غیربومی از خدمات بهداشتی و درمانی استان استفاده میكنند كه این امر نشانه اعتماد مردم سایر استان ها به پزشكان و مردم این منطقه است.
در كارگاه ملی طرح تحول سلامت روان ، مدیران گروه سلامت روانی ، اجتماعی و اعتیاد ، كارشناسان مسئول سلامت روان، رئیسان اداره پیشگیری از اعتیاد و اداره سلامت دانشگاههای علوم پزشكی كشور حضور دارند.
در این كارگاه سهروزه در مورد چالشهای اجرای برنامه سلامت اجتماعی، مهارتهای زندگی ، فرزند پروری ، پیشگیری و درمان مصرف مواد دخانی و الكل بحث و بررسی میشود.
هماكنون 14 بیمارستان دولتی در استان یزد زیر نظر دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی فعالیت دارد.
2088/ 2047/
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۲
یزد - ایرنا - معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: شناسایی ، تشخیص و مراقبت از بیماریهای روانپزشكی در حوزه سلامت ازجمله اولویتهای این دفتر است.