شورایی كه توانست در دو دوره انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، انتخابات پنجمین دوره خبرگان رهبری و شورای شهر رای اصلاح طلبان را در یك سبد واحد تجمیع كند.
اگر چه نحوه بسته شدن فهرست شورای شهر تهران با انتقاداتی مواجه شد، اما در كل می تواند پنج انتخابات گذشته را جزو دستاوردهای این شورا به حساب آورد.
در یك سال گذشته این شورا با انتقادهای بسیاری روبرو بوده است، بخش عمده این انتقادها به عدم به كارگیری تمام نیروهای اصلاحطلب مربوط است. مشكل دیگری كه در مورد شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان مطرح می شود، غیرانتخابی بودن آن است.
تا جایی كه رسول منتجب نیا قائم مقام سابق حزب اعتماد ملی با انتقادی تند در این مورد، گفت: «شورای عالی اصلاحطلبان نماد استبداد و خلاف دموكراسی است.» او در مصاحبه ای گفت: «ما شورای سیاست گذاری را به عنوان یك راه حل برای اختلافات به وجود آمده در سال ٩٤ قبول كردیم. قرار بر این نبود كه شورایی به وجود بیاید و جایگزین احزاب شود. قرار نبود بالای سر احزاب، آقابالاسر باشد».
همین اختلافات باعث شد كه مصطفی كواكبیان، دبیركل حزب مردم سالاری و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بهمن سال 96 طرحی تحت عنوان «پارلمان اصلاحات» را به شورای سیاستگذاری اصلاحات ببرد. پارلمانی كه بر اساس طرح حزب مردم سالاری 50 حزب اصلاحطلب به صورت حقوقی در آن عضویت داشته باشند. كواكبیان معتقد است كه پارلمان اصلاحات طرحی برای بازسازی اعتماد مردم به اصلاح طلبان است.
طرح ایجاد پارلمان اصلاحات را اولین بار به طور رسمی محمدعلی نجفی عضو مستعفی حزب كارگزاران در سال 87 پیشنهاد داد. نظریات متناقض و حرف و حدیث های زیادی درباره روند تشكیل پارلمان اصلاح طلبان مطرح شد اما در نهایتا در بهمن سال گذشته این طرح در شورای سیاستگذاری جبهه اصلاحات به ریاست عارف به تصویب رسید.
قرار بود كه بخشی از ساز و كارهای اجرایی پارلمان اصلاحات در جلسه روز پنجشنبه 29 آذر ماه در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تصویب شود. اما اكنون محسن رهامی عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان می گوید هنوز ساز وكار قطعی برای طرح پارلمان اصلاحات در شورای هماهنگی جبهه اصلاحطلبان ایجاد نشده است و تصمیمگیری مناسبی درباره ایجاد این پارلمان وجود ندارد.
همچنان معلوم نیست كه آیا اصلاح طلبان می توانند از نهاد غیرانتخابی شورای عالی سیاست گذاری عبور كنند و به نهادی انتخابی با عنوان معنادار پارلمان اصلاحات برسند یا نه.
سیام*3061*1535
تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۹
تهران- ایرنا- شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان تشكلی از افراد و احزاب اصلاح طلب است كه كار خود را از اسفند 1392 آغاز كرده، پس از اجماع در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، زمزمه های تشكیل این شورا در میان اصلاح طلبان مطرح شد.