تبريز- ايرنا - استاندار آذربايجان شرقي گفت: بانك‌ها بايد با عملكرد خود و تلاش در جهت «شفافيت»، «تسهيل امور» و «اصلاح فرايند» اعتماد مردم را بازگردانند.

محمدرضا پورمحمدي عصر سه شنبه در جلسه شوراي هماهنگي بانك هاي آذربايجان شرقي با اشاره به نقش بانك ها در ايجاد اميد در جامعه گفت: بايد از پمپاژ نااميدي در جامعه خودداري كنيم و همراه با كاستي‌ها، موفقيت‌ها هم برجسته شود.
وي با اشاره به ظرفيت هاي فراوان استان در زمينه هاي مختلف گفت: بايد فعاليت‌ها را سرعت بخشيم و براي فرايند توسعه استان انرژي بيشتري بگذاريم.
وي با انتقاد از واحدهاي توليدي، معدني و خدماتي مستقر در استان كه حساب‌هاي بانكي و مالياتي خود را به تهران يا استان هاي ديگر منتقل كرده‌اند، گفت: اولويت ما بايد اين باشد كه منابع استان در داخل استان هزينه شود و به تهران نرود.
دبير شوراي هماهنگيبانك‌هاي آذربايجان شرقي هم با اشاره به اينكه 12 بانك دولتي و 24 بانك خصوصي و موسسه اعتباري در استان فعال هستند، گفت: نسبت منابع به مصارف در بانك‌هاي استان 75 درصد است.
عادل غلامي اعلام كرد: مطالبه هاي معوق و مطالبه هاي غيرجاري بانك‌هاي استان 26 هزار ميليارد است كه 10 درصد كل مصارف است و اين رقم نشانه رعايت بهداشت اعتباري در بانك‌هاست.
وي رويكرد رفتاري بانك‌ها با واحدهاي توليدي و صنعتي در دريافت مطالبه هاي معوق را مماشات و كمك عنوان كرد و افزود: بانك‌هاي استان سهم خود را در رونق توليد و گره گشايي از توليد در حد توان ادا كردند.
وي با اشاره به اينكه استان آذربايجان شرقي در پرداخت تسهيلات «اشتغال فراگير» امسال تاكنون رتبه اول كشور را كسب كرده‌است، افزود: در پرداخت تسهيلات قرض الحسنه ازدواج هم رتبه اول را داريم.
وي خاطرنشان كرد : 90 درصد اقتصاد كشور به بانك‌ها وابسته است و بانك‌ها تلاش دارند حداكثر ظرفيت قانوني را براي كمك به توليد و اشتغال استفاده كنند.
حميد هاشم زاده مديركل دفتر جذب و حمايت از سرمايه‌گذاري آذربايجان شرقي هم با بيان اينكه بيشترين فشار پرداخت تسهيلات بر روي بانك‌هاي دولتي است، افزود: بانك‌هاي خصوصي به خوبي پاي كار ارائه تسهيلات نمي‌آيند كه دليل آن، سياست گذاري دفاتر مركزي بانك‌هاي خصوصي است.
3071