كیش - ایرنا - مدیرعامل منطقه آزاد كیش از طرح های زیربنایی و برخی سایت های فرهنگی،گردشگری، تجاری، تفریحی، بندرگاهی و فرودگاهی جزیره كیش و هندورابی بازید و وضعیت این طرحها را بررسی كرد.

به گزارش ایرنا، پلاژ ویژه بانوان، بندرگاه تجاری و ترمینال مسافری دریایی، گمرك، مصلای كیش، پروژه فرودگاهی ترمینال جدید، سایت هلی پورت و پایگاه سوخت رسانی فرودگاهی جزیره كیش و طرحهای زیر بنایی بندرگاه و فرودگاه جزیره هندورابی از جمله مكانهایی بود كه مورد بازید غلامحسین مظفری قرار گرفت.
در جریان این بازید ها كه روز سه شنبه با هدف بررسی وضعیت موجود جزایر كیش و هندورابی و ظرفیت سنجی، امكانات زیرساختی و بین المللی سازی این جزایر صورت گرفت، معاونان، مشاوران و مدیران سازمان منطقه آزاد كیش و مدیران عامل شركت های سرمایه گذاری و توسعه كیش، عمران آب و خدمات و بنادر و فرودگاه های منطقه آزاد و امام جمعه كیش، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد كیش را همراهی كردند.

** بازدید از پلاژ ویژه بانوان و ایجاد جزیره مصنوعی **
در این بازدید كه پیش از ساعت آغاز به كار پلاژ بانوان، صورت گرفت، از بخش های مختلف این مجموعه تفریحی و ورزشی بازدید شد و با توضیحاتی كه توسط مصطفی خانزادی معاون عمرانی سازمان منطقه آزاد كیش ارائه شد، دكتر مظفری در جریان برنامه ریزی انجام شده برای جابجایی این مجموعه به محلی دیگر و اجرای پروژه جزیره مصنوعی قرار گرفت، در خصوص این طرح جرئیات بیشتری اعلام نشده است.
پلاژ بانوان به عنوان یكی از جاذبه های تفریحی و گردشگری جزیره كیش در سال 1395 در شمال‌شرق این جزیره كیش ساخته شد.
امكانا شنا، حمام اختصاصی با آب شیرین، وسایل بازی برای كودكان، صندلی‌های مخصوص جهت آفتاب گرفتن و ارائه خدمات تفریحی و رفاهی از ویژگیهای این پلاژ است.
** بازدید از بندرگاه تجاری و مسافری**
مدیرعامل منطقه آزاد كیش همچنین از بندرگاه تجاری و ترمینال مسافری دریایی جزیره كیش و گمرك سازمان منطقه آزاد كیش بازدید و ضمن گفتگو با كاركنان این اداره و مدیر گمرك در جریان روند كار گمرك و مشكلات این حوزه قرار گرفت.
بندر اصلی كیش با عنوان بندر تجاری كیش در قسمت شمال شرقی این جزیره واقع شده و مساحت آن طبق طرح جامع، حدود 110 هكتار می‌باشد. طول اسكله‌های بندر تجاری كیش بیش از 2000 متر است.
در سال 1387 سازمان منطقه آزادكیش در راستای اجرای طرح توسعه ایت بندر اقدام به ساخت اسكله 12000 تنی نمود و از سال 78 تعدادی از شركت‌های نفتی از جمله شركت نفت فلات قاره ایران و شركت ملی حفاری یكی از مراكز پشتیبانی و لجستیكی سكوهای نفتی خود را بندركیش قرار داده است .
اداره بنادر و دریانوردی كیش از اسفند ماه 1376 در جزیره كیش شروع بكار كرد و در حال حاضر اعمال قوانین و مقررات بندری ـ دریایی و مسائل مربوط به امور دریایی توسط این مركز صورت می‌پذیرد.
بندر كیش دارای پایانه مسافری مجهز به مساحت 4 هزار مترمربع جهت سرویس‌دهی به مسافران داخلی و خارجی است. گشت دریایی دور جزیره توسط شناورهای لوكس به همراه برنامه‌های تفریحی متنوع، سفر منظم روزانه به بندر لنگه، بندر چارك و بندر آفتاب با استفاده از كشتی‌های مسافربری در راستای توسعه گردشگری دریایی و ایجاد موقعیتی مناسب جهت بهره‌مندی گردشگران از فضا و طبیعت بكر و مرجانی سواحل زیبای جزیره انجام می گیرد.
** بازدید از مصلای كیش**
مصلای كیش، از جمله طرحهای بزرگ و مهم فرهنگی این جزیره است كه امروز سه شنبه با حضور حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده امام جمعه مورد بازید قرار گرفت، در جریان این بازید، مدیرعامل شركت عمران، آب و خدمات كیش گزارشی از اقدامات انجام شده و در دست انجام برای تكمیل فاز اول این طرح فرهنگی و مذهبی ارائه كرد.
عملیات اجرایی پروژه مصلای جزیره كیش درسال 1393 در زمینی به مساحت ۱۵ هزار متر مربع و زیر بنای ۴ هزار متر مربع، شامل شبستانی ویژه برادران با وسعت ۱۷۶۰ متر مربع و ظرفیت ۲۴۰۰ نفر و شبستانی برای خواهران به مساحت ۸۹۰ متر مربع و ظرفیت ۱۲۰۰ نفر است با ۲ گنبد به ارتفاع ۲۴ متر تا كف آغاز شد.
۲ ساختمان جانبی برای وضو خانه، ۶ كلاس آموزشی، ۲ كارگاه كامپیوتر، ۲ اتاق مخصوص اساتید، ۴۲ سرویس بهداشتی و ۶ سرویس بهداشتی ویژه جانبازان و معلولان از دیگر بخشهای مصلای بزرگ كیش است.
فاز نخست مصلای كیش در دومین جمعه ماه رمضان ( 28 خرداد سال 95 ) با میزبانی سه هزار نفر از مردم مومن و ولایتمدار كیش مورد بهره برداری قرار گرفت.
**بازدید از سه طرح فرودگاهی و سایت هلی پورت**
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد كیش در ادامه بازدید خود از طرحهای عمرانی این جزیره از سه پروژه فرودگاهی ترمینال جدید، سایت هلی پورت و پایگاه سوخت رسانی فرودگاهی دیدن كرد و در جریان روند ساخت این سه پروژه قرار گرفت.
عملیات ساخت فاز اول پایگاه سوخت رسانی فرودگاه بین المللی كیش اواخر سال 96 طی مراسمی با حضور وزیر جهاد كشاورزی آغاز شد.
مدیرعامل وقت سازمان منطقه آزاد كیش در این آیین با اشاره به نیاز فرودگاه كیش به پایگاه سوخت رسانی گفت: این پروژه با اعتبار ٢٠ میلیارد تومان و ظرفیت ۴٣٠٠ متر مكعب ساخته و در فاز نخست ۴ مخزن با ظرفیت ٣۶٠ متر مكعب در بخش نصب می شود. اتصال این مخازن به سكوهای سوخت رسانی و عرضه سوخت مازاد این پایگاه به پروازهای عبوری از برنامه های پیش بینی شده برای پایگاه سوخت رسانی فرودگاه بین المللی كیش است.
عملیات طرح جدید ترمینال فرودگاهی كیش پس از دوسال توقف اواخر سال 96 از سرگرفته شد و طبق برنامه قبلی قرار است تا پایان سال 97 تكمیل شود.
اعتبار پیش بینی شده برای این پروژه بیش از 350 میلیارد تومان اعلام شده است. بود.
** بازدید از جزیره هندورابی**
همچنین دكتر غلامحسین مظفری با سفری چند ساعته به هندورابی از بندرگاه و فرودگاه این جزیره دیدن كرد.
جزیره هِندُرابی (هندورابی) از توابع بخش كیش شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب كشور است.
هندورابی در حد فاصل بین جزیره كیش و جزیره لاوان قرار گرفته و طول آن ۷ مایل و پهنایش ۴ مایل است و ۲۲٫۸ كیلومترمربع مساحت دارد.
فاصله هندرابی تا بندر چیرویه ۹ كیلومتر، تا جزیره كیش ۲۸ كیلومتر، تا بندر لنگه ۱۳۳ كیلومتر و تا بندرعباس ۳۲۵ كیلومتر است.
توسعه گردشگری دریایی یكی از برنامه های اصلی سازمان منطقه آزاد كیش عنوان شده و در این زمینه طرح توسعه و تبدیل این جزیره هندورابی به یكی از كانون های گردشگری خلیج فارس در دستور كار قرار دارد .
به گفته مسؤلان امر، طرح جامع گردشگری جزیره هندورابی تهیه شده و در آن پتانسیل ها و این كه چه تسهیلاتی می تواند به گردشگر ارائه دهد، با تمام ملاحظات زیست محیطی، لحاظ شده است.
طرح جامع گردشگری جزیره هندورابی با نظارت كامل سازمان حفاظت محیط زیست و توسط منطقه آزاد تهیه شده و اكنون هندورابی دیگر یك جزیره گردشگری است و صنعت دیگری در آن فعالیت نخواهد كرد.
رونق گردشگری دریایی با هدف كاهش وابستگی اقتصادی كشور به نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد از مهمترین محورهای توسعه در كل كشور بویژه جزیره كیش عنوان شده است .
1339